|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Pitbull
Uważam, że to jeden z niewielu polskich seriali wartych uwagi. Polecił mi go znajomy kilka tygodni temu i obejrzałam pierwszy odcinek i drugi… prawie kilkanaście odcinków na raz. Właśnie skończyła się druga seria, ale trzecia już jest zaplanowana na jesień.
Świetnie zrealizowany i wyreżyserowany. Bez żadnego ugładzenia. Dosadne słownictwo. Dynamika. Sama śmietanka aktorska. Czy któś także zasiadał w czwartki z napięciem przed telewizorem? A może macie zupełnie odmienne odczucia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pitbull
Oglądałam film, potem pierwszą serię (daaawno temu) - świetne.
Kiedy mogę, oglądam. Rzadko bo rzadko, niestety. Ale również uważam, że serial jest kręcony rewelacyjnie. Jest akcja, jest mase wątków, które świetnie wplatają się w całość. Wczorajszy odcinek był ciekawy i... ludzki. Twórcy serialu świetnie przedstawiają na ekranie relacje międzyludzkie, oddają emocje i pokazują, że ci policjanci to przede wszystkim ludzie. Kurcze... naprawde fajna sprawa. ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
halo, odświeżam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja obejrzałam wszystkie sezony. Jeden z lepszych polskich seriali obok Gliny.
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
który sezon ci się najbardziej podobał?
![]() bo ja jestem zakochana w pierwszym, teraz został mi ostatni odcinek drugiego i trochę gorzej... strasznie nie podobają mi się zmiany po wejściu do uni, restrukturyzacja - nie ma takiego klimatu, nie ma benka i metyla a według mnie to znakomici aktorzy, za to jest roma gąsiorowska, która no nie przeskadza mi jednak to jakby stryjek zamienił siekierkę na kijek :P pić nie wolno, lepsze auta jeżdżą, nie ma klimatu mafii lat 90, wszyscy skóra fura i komora, jakoś tak nie wiem... :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
hahaha to tak jak ja
![]() no ja jestem załamana, bo pierwszy sezon miał ile? 5 odcinków? a był naprawdę najlepszy. byłam wniebowzięta poziomem serialu, scenografią, zdjęciami, grą aktorską no i obsadą. w drugim sezonie tak jak mówisz, widoczna tendencja spadkowa, komercjalizacja i "złagodzenie wizerunku policji" pewnie w trzecim sezonie wydział do spraw zabójstw i walki z terrorem będzie zajmował się kotami na drzewie ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- już pomijam fakt że w pierwszym sezonie produkcją zajmował się ktoś inny, a Vega był reżyserem tylko do 17 odcinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obejrzyj sobie Glinę też jest bardzo dobrze zrobiony. Chyba dwa sezony były - trzymał poziom. Po obejrzeniu serialu miałam fazę na zgłębianie informacji i porównywanie z prawdziwymi wydarzeniami. Podobno postać prawdziwego Despero została w serialu rozdzielona na dwie Despero i Metyla. Przeglądałam też jakieś filmiki jak prawdziwy Despero przeprowadza przesłuchania.
wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń. Edytowane przez elizka1987 Czas edycji: 2014-05-31 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Uu ok obejrze jacka
![]() I jestem wsciekla ze ze starej gwardii zostal goc i despero. Juz wolalam nielata od tej lapki... Beznadzieja i cienizna:-0 ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Tfu trzeci sezon ogladam:- p. Ten nowy przelozony zamiast barszczyka to tez jakas farsa... Nic juz nie zostalo ze starych szaf i wodki na komendzie:- p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
masakra :d
oglądam trzeci sezon i jestem załamana. wydział ds terroru kryminalnego i ... 1) babcia która usypia emerytki i okrada, wątek urwany 2) murzynka zarażająca hiv 3) bezdomny który uraził prezydenta masakra, co to za wątki w ogóle ![]() ja też się wkręciłam w czytanie co było prawdziwe, muszę obejkrzeć "prawdziwe psy" vegi gdzie pierwowzór despera występuje, to jeszcze z czasów jak pracował w policji bo potem handlował telefonami ale w 2011? zgarnęli go na 2,5 roku, teraz będzie wychodził jakoś. jestem mega mega mega mega zawiedziona trzecim sezonem. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- albo co to za motyw że igora wysłali na wieś do jakiegoś awnaturującego się dziadka, jezu drogi... już mogli wątek dzieci w beczkach rozszerzyć na dwa odcinki bo to dość złożony problem psychologicznie, kiedyś calutki odcinek był poświęcony kobiecie która konkubentom kazała pozbyć się syna i spenetrowali wątek do cna, a teraz, a dzieci w beczkach, a strzelają do kmieciaka, a to a tamto, a to renatka całuje igora... co ona w ogóle tam robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.