Podpowiecie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-12, 20:22   #1
szatanica1989
Zakorzenienie

Podpowiecie?

Z góry przepraszam, że zły dział, ale to tak na szybcika...

Chodzi o to, że brat mi wyjechał zagranicę, potrzebny jest roaming żeby do niego dzwonić. Mam telefon na abonament w Plus GSM, możecie mi powiedzieć ile kosztują połączenia jakbym dzwoniła do brata ze swojej komórki mając roaming?? Poszłabym do salonu Plusa, ale istnieje podejrzenie, że o 21.00 jest nieczynny :P a rozchodzi się mi o czas, niestety. Czy procedura uruchamiania jest skomplikowana?

No i ważne pytanie - jak będę miała roaming, to mogę używać telefonu normalnie czy tylko dzwonić z niego do brata?? Wiem, to strasznie głupie pytania, ale ja nigdy nie używam telefonu do celów innych niż pisanie SMSów i odbierania połączeń przychodzących z odległości nie dalszej, niż 100 km :/

Dodam, jakby to miało znaczenie, że brat jest w Szwecji, nie wiem nawet, czy JA też muszę mieć roaming czy tylko ON. Pomożecie mi?? Ciemnocie totalnej :/
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 20:30   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Podpowiecie?

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam, że zły dział, ale to tak na szybcika...

Chodzi o to, że brat mi wyjechał zagranicę, potrzebny jest roaming żeby do niego dzwonić. Mam telefon na abonament w Plus GSM, możecie mi powiedzieć ile kosztują połączenia jakbym dzwoniła do brata ze swojej komórki mając roaming?? Poszłabym do salonu Plusa, ale istnieje podejrzenie, że o 21.00 jest nieczynny :P a rozchodzi się mi o czas, niestety. Czy procedura uruchamiania jest skomplikowana?

No i ważne pytanie - jak będę miała roaming, to mogę używać telefonu normalnie czy tylko dzwonić z niego do brata?? Wiem, to strasznie głupie pytania, ale ja nigdy nie używam telefonu do celów innych niż pisanie SMSów i odbierania połączeń przychodzących z odległości nie dalszej, niż 100 km :/

Dodam, jakby to miało znaczenie, że brat jest w Szwecji, nie wiem nawet, czy JA też muszę mieć roaming czy tylko ON. Pomożecie mi?? Ciemnocie totalnej :/
Zadzwoń na infolinię operatora.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 20:37   #3
201604200942
Konto usunięte

pewnie ok 2 zł za minutę. Zresztą na stronie Plusa pewnie jest jakiś cennik. Teraz chyba są jakieś promocje w związku z wakacjami
musisz też wiedzieć, że kiedy Ty dzwonisz do niego, jemu też "idzie" kasa.
smsy za granicę kosztują tyle samo, brat zapłaci trochę więcej.
aha, Ty nie włączasz roamingu, tylko brat za granicą
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 20:43   #4
cholernarejestracja
Copyraptor

Ty nie musisz mieć roamingu, brat musi mieć.

Ty płacisz za połączenie wychodzące, i brat też płaci, za to, że ty do niego dzwonisz. Z smsami tak samo.

I wygooglaj po prostu "stawki roaming plus", czy coś w tym guście
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 20:50   #5
szatanica1989
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 21:05   #6
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ty nie musisz mieć roamingu, brat musi mieć.

Ty płacisz za połączenie wychodzące, i brat też płaci, za to, że ty do niego dzwonisz. Z smsami tak samo.

I wygooglaj po prostu "stawki roaming plus", czy coś w tym guście
Brat nie płaci za odebranie smsa
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 21:14   #7
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Brat nie płaci za odebranie smsa
Nie? : o dobrze wiedzieć przepraszam za dezinformację.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 08:39   #8
Elliannia
Zakorzenienie

Jeżeli brat ma Polską komórkę, to Ty płacisz jak za normalne połączenie do kraju - przecież nie musisz wiedzieć że dana osoba jest akurat poza granicami. Nie musisz też włączać roamingu - brat natomiast musi mieć włączony, i to brat będzie płacił dodatkowo za odebrane połączenie (stawki są zależne od regionu w którym sie znajduje). Jeśli natomiast brat ma zgraniczny numer 9nie zaczynający się od +48), to opłatę za połączenie w calości ponosisz Ty - i też jest zależna od kraju, przypuszczam że to będzie ok. 2 zł. Jeśli jest taka sytuacja, to polecam kupić starter Heyah - jako jedyni w pre paid mają stawki do UE jak do Polski (w każdym razie tak było). Ja w Erze mam taki abonament, że darmowe minuty mogę wykoszystać na dzwonienie do Unii - zapytaj czy w Plusie też jest coś takiego

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 10:00   #9
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Jeżeli brat ma Polską komórkę, to Ty płacisz jak za normalne połączenie do kraju - przecież nie musisz wiedzieć że dana osoba jest akurat poza granicami. Nie musisz też włączać roamingu - brat natomiast musi mieć włączony, i to brat będzie płacił dodatkowo za odebrane połączenie (stawki są zależne od regionu w którym sie znajduje). Jeśli natomiast brat ma zgraniczny numer 9nie zaczynający się od +48), to opłatę za połączenie w calości ponosisz Ty - i też jest zależna od kraju, przypuszczam że to będzie ok. 2 zł. Jeśli jest taka sytuacja, to polecam kupić starter Heyah - jako jedyni w pre paid mają stawki do UE jak do Polski (w każdym razie tak było). Ja w Erze mam taki abonament, że darmowe minuty mogę wykoszystać na dzwonienie do Unii - zapytaj czy w Plusie też jest coś takiego

Szwajcaria nie jest w UE, więc nie obowiązują tam równe stawki Heyah
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 10:05   #10
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agata_slomka Pokaż wiadomość

Szwajcaria nie jest w UE, więc nie obowiązują tam równe stawki Heyah
Tyle tylko że autorka pisała o Szwecji

Edit:
Weszłam na stronę Heyah i stawka za minutę wynosi 44 grosze

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2009-06-13 o 10:09
Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 10:08   #11
madmuazelle
BAN stały

Podpene się pod temat,bo ja mam problem.Wczoraj wróciłam z urlopu do UK i zapomniałam włączyć roaming,a kodem niezbyt moge,wiec zostalo mi tylko zadzwonić do nich o włączenie roamingu?? Mam w simplusie na karte.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 10:40   #12
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Tyle tylko że autorka pisała o Szwecji

Edit:
Weszłam na stronę Heyah i stawka za minutę wynosi 44 grosze
faktycznie xD nie wiem dlaczego przeczytałam, ze w Szwajcarii :P
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości