![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wiem ze przynudzam....
Ale naprawdę mnie to nurtuje i martwi....Na jakimś forum przeczytałam,że kobieta zaszła w ciąże kochając się z prezerwatywą ,która nie była ani dziurawa,ani nie pękła,ani nie zsunęła się .Ponadto uważali wiec nie doszło do przekazania plemników ani ustami ani palcami...Czy jest to możliwe???Spóźnia mi się okres i po przeczytaniu tego spanikowałam.Proszę o zrozumienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiem ze przynudzam....
Prezerwatywa nie daje 100% pewnosci, ze nie zajdziesz w ciaze. Wystarczy wpisac chociazby w googlach. Podejrzewam, ze na opakowaniu rowniez o tym pisze (nie jestem pewna, poniewaz uzywam innej formy antykoncepcji).
Tak poza tym jesli jestes gotowa na wspolzycie, to jestes gotowa na posiadanie dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Niestety jest to prawda,prezerwatywa nie jest w 100% skuteczna. Ma mikroskopijne pory,które pod wpływem czasu mogą się rozszerzać, więc jeśli np guma długo leżała w sklepie lub w kiosku na słońcu mogła po prostu sparcieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba się liczyć z taką ewentualnością, ponieważ żadna metoda nie daje 100% pewności. prezerwatywa - choć dość skuteczna, czasami zawodzi. Trzeba mieć tego świadomość.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Sparcieć tzn.że przesiąkają się przez nią plemniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Mam świadomość ze guma nie daje 100 procent zabezpieczenia jednakże dalej nie rozumiem w jaki sposób można zajść w ciąże jeśli ona się nie zsunęła i nie pękła...
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
I byłam już po pigułki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nastusia1991 Czas edycji: 2009-06-11 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
wiem co czujesz... z tym że ja kochałam sie z chłopakiem z metodą tzw. stosunku przerywanego... i owszem bałam się ale mój Tż powiedział że on by czuł jak by sie cos działo(nie wiem jak ale nie wnikam) przestałam sie stresować i okres przyszedł co do dnnia czyli 28 dni... tobie zycze tego samego i nie stresuj sie.... jesli prezerwatywa jest użyta tak jak trzeba naprawde jest dobrym zabezpieczeniem...
![]()
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ehh, taka niewiedza jest przykra. Od kiedy stosunek przerywany jest metodą antykoncepcji? Droga Wizażanko, czy wiesz, że istnieje takie coś jak zjawisko ejakulacji? Proponowałabym rozsądne przemyślenie Twojego sposobu antykoncepcji ![]()
'Taniec myśli uporczywych trwa'. Edytowane przez Iluzytowa melancholiczka Czas edycji: 2009-06-11 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Na nich nie jest napisana całkowita prawda. Dają one pewnośc w jakichś 60%. Nie panikuj, jeszcze nic nie wiesz
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym: jak już pouczasz, to dokładnie ![]() ![]() A tutaj chodziło pewnie o ten PREejakulat. Zgadzam się oczywiście z tym, że stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji i nie pojmuję, jak można ją stosować, zwłaszcza w młodym wieku, kiedy się boi ciąży, bo myślenie: uda się, albo się nie uda, to można sobie zastosować do gry komputerowej, a nie do tego, czy będę w ciąży, czy nie... Poza tym: jaka to przyjemność dla faceta, kiedy już zaczyna odczuwać przyjemność, a on musi się skupić na tym, żeby szybko wyjść i się nie spóźnić, a nie na samej przyjemności.. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2009-06-11 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
tak bardzo dobrze wiem, ze istnieje cos takiego... i wiem że stosunek przerywany to żadna forma antykoncepcji, dlatego też nie wychwalam tego... a mam sie użalać nad tym że moge być w ciąży, przeciez byłam śwadoma godząc sie na seks... więc nie rozumiem czemu mam panikować... a jesli chodzi o zaufanie to mam je.... dziecko nie było by dla mnie żadna przeaszkodą, chociaz to nie najlepszy moment... ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() dokłanie wiem o co chodzi... ![]() Cytat:
![]()
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
zgadzam się z tym dlatego pozwole sobie coś wkleic... Skuteczność prezerwatywy według indeksu Pearla określa się na 8 do 10. Wyniki te są zdecydowanie lepsze u osób, które posługują się prezerwatywami umiejętnie – indeks Pearla wynosi wtedy od 3,1 do 4,8. A u kobiet powyżej 35 roku życia, a więc bardziej doświadczonych niż nastolatki – indeks spada do 1,7.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
moja mama cale zycie zabezpieczala sie w sobie tylko znany sposob (obserwacja wlasnego ciala podczas cyklu) - brzmi absurdalnie, a jednak. metody naturalne nie zawiodły jej, bo.. jestem jedynaczką
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
dokładnie to miałam napisać.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
aha fajne rozmówki a ja dalej nie znam odp na moje pytanie nie rozumiem dyskusji o stosunku przerywanym mój facet skończył we mnie a ściślej w gumie i po 3 sekundach wyjął swojego członka guma nie pękła,nie zsunęła się a spóźnia mi sie okres jedna babka po mimo tego rzekomo zaszła w ciąże ja pytam się czy to realne
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Edytowane przez Nastusia1991 Czas edycji: 2009-06-11 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Małe prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży, nie wkręcaj sobie filmów, naprawdę
![]() Okres może się spóźniać chociażby dlatego, że się stresujesz, czy nie jesteś w ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Na moj leb wpadka w takim przypadku to jak wygrana na loterii. Kup sobie test ciazowy(spokojnie, jeden wystarczy, nie trzeba od razu 10 i badan krwi u lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
okres nie wypada jak w zegarku zwłaszcza gdy sie współżyje, czlowiek sie stresuje nawet podświadomie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jesli gumka peknie to wiadac i czuc, a co do miejszych dziurek, czy takowe moga byc i czy moga byc nieodczuwalne? Czy podczas stosunku taka uszkodzona prezerwatywa nie peknie zaraz?
MNie tez zawsze nurtowlo takie pytanie. ![]() Tak samo jak to, kiedy gdzies tu na forum przeczytalam, ze kobieta po paru latach przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych nagle zaszla w ciaze. Zarzekala sie, ze przyjmowala regularnie i nic nie moglo wplynac na niewchloniecie sie tabletki ![]() A co do prejakulatu, ponoc nie udowodniono, że w nim zyją sprawne i zdolne zaplodnic plemniki. .
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-06-12 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Podobno jak jest dziura to cała guma pęka chyba że jest tam na czubeczku gdzie zbiorniczek ?Więc zawsze po mój sprawdza czy tam nie było dziurki bo mu każe przed się niby nie da no cóż wierze mu -muszę :O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
A tak naj ogólniej to mniewasz może reguralny okres??
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
No więc wiedze na temat prezerwatyw , testów ciążowych masz to pora się wybrać do apteki i upewnić się że wszytsko w porządku.Jeśli masz obawy , a jeśli nie to trzeba poczekać na okres.
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() Tak, chodziło mi o ten preejakulat ![]() A poza tym, no właśnie, co to za przyjemność dla mężczyzny, kiedy musi się skupiać, nie na tym, co trzeba... Do autorki: Nie stresuj się tak ![]() ![]()
'Taniec myśli uporczywych trwa'. Edytowane przez Iluzytowa melancholiczka Czas edycji: 2009-06-12 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.