|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochaj± gotowaæ. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy siê wiedz± jak przyrz±dziæ najlepsze na ¶wiecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 184
|
![]() Jak to ugotowaæ??
Witam gotuj±ce, melduje siê kuchenna oferma :/ potrafiê ugotowaæ wodê na herbatê, i na tym koñczy siê lista moich osi±gnieæ je¿eli chodzi o gotowanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 030
|
Dot.: Jak to ugotowaæ??
Sk³adniki:
Pier¶ kurczaka , ciasto: m±ka, 2 jajka, mleko, 1 p³aska ³y¿eczka proszku do pieczenia, przyprawy, olej. Jak przyrz±dziæ? Pier¶ kroimy w cienkie plastry. Przygotowujemy ciasto jak na nale¶niki, tylko gêstsze. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, przyprawê do kurczaka oraz inne wg uznania). Kurczaka obtaczamy w cie¶cie za pomoc± widelca i wrzucamy na patelniê na rozgrzany olej. Sma¿ymy na wolnym ogniu, aby kurczak nie by³ surowy, a ciasto siê nie przypali³o. P.S - wyszukiwarka google nie gryzie ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie polecamna pocz±tek takich rzeczy....
(nawiasem co to T¯??) chiñska kuchnia nie nale¿y do najprostszych:P najwa¿niejsze to nie baÆ siê kuchni i MIÊSA (to czego wiele kobiet siê brzydzi na pocz±tku dotykaÆ ![]() ![]() przygotuj proste kotlety lub fileta z kurczaka + ziemniaczki akurat s± m³ode z koperkiem i sa³atka najlepiej Pekiñska+pomidor+rzodkiew ka+majonez+przyprawy ![]() przygotowanie: ziemniaczki 1kg wystarczy na was (zale¿y ile jesz Ty) a)filet z kurczaka kupisz w markecie ![]() tniesz na takie ma³e plasterki wzd³u¿ jak placki ziemniaczane, posypujesz przypraw± do kurczaka/filetów otaczas w jajku, pó¼niej w bu³ce tartej/m±ce jak nei masz i na nat³uszczon± i rozgrzan± patelkê, ¶ci±gasz jak bêd± zarumienione b)kotlet - kupujesz mielone (dla me¿a specjalnie wo³owe lub z indyka, bo najlepsze) wk³adasz do pojemnika, dodajesz ca³± posiekan± cebulê, przyprawy (majeranek, ja dodaje nawet przyprawy do kurczaka ![]() ![]() ziemniaczki bana³... obierz, zalej wod±, posól, ugotuj ale nie mia¿d¿ ich podawaj nierozgniecione!! posypane koperkiem, surówka: poszatkuj kapustê, zetrzej na tarce rzodkiewkê (z 4-7) wymieszaj start± rzodkiewkê z majonezem (majonez powoduje ¿e rzodkiewka traci ostry smak) dodaj pokrojonego dok³adnie pomidora a nawet ogórk, wszystko razem zmieszaj i dodaj trochê majonezu i masz przepyszny obiad... pamiêtaj ¿e surówka najlepiej przyrz±dziÆ przed miêsem ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- ju¿ bez edit:P poczytaj wiêcej przepisów i trenuj ![]() ja robi³em kiedy¶ takie gafy:P ile spali³em deserów, ciast, kolacji, obiadów.... ale siê nauczy³em i wci±¿ uczê:P dopeiro teraz ¿a³ujê ¿e na kulinarkê nie poszed³em:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy chodzi ci o co¶ takiego:
http://www.wielkiezarcie.com/przepis19159.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Nutka nie gryzie!
Wiadomo¶ci: 3 757
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.