Jak to ugotowaæ?? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochaj± gotowaæ. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy siê wiedz± jak przyrz±dziæ najlepsze na ¶wiecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-06-12, 21:00   #1
szatanica1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 184
Arrow

Jak to ugotowaæ??

Witam gotuj±ce, melduje siê kuchenna oferma :/ potrafiê ugotowaæ wodê na herbatê, i na tym koñczy siê lista moich osi±gnieæ je¿eli chodzi o gotowanie mo¿e jaka¶ sa³atka, od biedy ciastko - i tyle. No a w poniedzia³ek przyjedzie T¯, i wymy¶li³am sobie, ¿e zamiast studenckiego s³oiczka od mamusi zaserwujê mu OBIAD. Tylko co innego pomys³, a co innego wykonanie. Chcia³abym zaserwowaæ mu... UWAGA! kurczaka w cie¶cie, takiego po chiñsku, jakie¶ warzywa do tego i ry¿, bardzo lubi no ale jak ja mam to zrobiæ? Mam dwie lewe rêce, wiem, ¿e trzeba pier¶ kupiæ z kurczaka, przyprawy, warzywa, a jak to ciasto zrobiæ?? Znaczy, wiem, ¿e to siê na oleju sma¿y, ale jak frytki? znaczy, surowe kawa³ki w ciasto i na olej? Laski, pomó¿cie, chcia³abym mu pokazaæ, ¿e siê postara³am a taki kurczak to ju¿ co¶ :P proszê o przepis krok po kroku, czym mo¿na kuraka przyprawiæ po chiñsku, warzywa jak przygotowaæ (sma¿one? gotowane? SUROWE??) i czy jaki¶ sos siê da zrobiæ do tego? bo na sucho to nie podaj± raczej... Matko, to strasznie ¿a³osne, wiem, ale nie mam czasu nawet siê uczyæ gotowaæ, niestety a mamusia skutecznie mnie od garnków izolowa³a, ajj, chyba s³usznie... No nic, czekam na rady
szatanica1989 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-06-13, 10:41   #2
daisuki
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 030
Dot.: Jak to ugotowaæ??

Sk³adniki:
Pier¶ kurczaka , ciasto: m±ka, 2 jajka, mleko, 1 p³aska ³y¿eczka proszku do pieczenia, przyprawy, olej.

Jak przyrz±dziæ?
Pier¶ kroimy w cienkie plastry. Przygotowujemy ciasto jak na nale¶niki, tylko gêstsze. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, przyprawê do kurczaka oraz inne wg uznania). Kurczaka obtaczamy w cie¶cie za pomoc± widelca i wrzucamy na patelniê na rozgrzany olej. Sma¿ymy na wolnym ogniu, aby kurczak nie by³ surowy, a ciasto siê nie przypali³o.

P.S - wyszukiwarka google nie gryzie

Stary 2009-06-14, 12:17   #3
Coldi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33
GG do Coldi

nie polecamna pocz±tek takich rzeczy....
(nawiasem co to T¯??)
chiñska kuchnia nie nale¿y do najprostszych:P
najwa¿niejsze to nie baÆ siê kuchni i MIÊSA (to czego wiele kobiet siê brzydzi na pocz±tku dotykaÆ moja ukochana jak robi kotlety to robi wszystko widelcem i muszê j± wyrêczaÆ czêsto)
przygotuj proste kotlety lub fileta z kurczaka + ziemniaczki akurat s± m³ode z koperkiem i sa³atka najlepiej Pekiñska+pomidor+rzodkiew ka+majonez+przyprawy
przygotowanie:
ziemniaczki 1kg wystarczy na was (zale¿y ile jesz Ty)
a)filet z kurczaka kupisz w markecie
tniesz na takie ma³e plasterki wzd³u¿ jak placki ziemniaczane, posypujesz przypraw± do kurczaka/filetów otaczas w jajku, pó¼niej w bu³ce tartej/m±ce jak nei masz i na nat³uszczon± i rozgrzan± patelkê, ¶ci±gasz jak bêd± zarumienione
b)kotlet - kupujesz mielone (dla me¿a specjalnie wo³owe lub z indyka, bo najlepsze) wk³adasz do pojemnika, dodajesz ca³± posiekan± cebulê, przyprawy (majeranek, ja dodaje nawet przyprawy do kurczaka kwestia smaku:P) dwa jaja, bu³ka tarta, 3-4 zmoczone ma³e kromki chleba ale zanim je w³o¿ysz wyci¶nij z wody i mieszaj zrób kulki rozgnieÆ i na patelkê
ziemniaczki bana³... obierz, zalej wod±, posól, ugotuj ale nie mia¿d¿ ich podawaj nierozgniecione!! posypane koperkiem,
surówka:
poszatkuj kapustê, zetrzej na tarce rzodkiewkê (z 4-7) wymieszaj start± rzodkiewkê z majonezem (majonez powoduje ¿e rzodkiewka traci ostry smak) dodaj pokrojonego dok³adnie pomidora a nawet ogórk, wszystko razem zmieszaj i dodaj trochê majonezu i masz przepyszny obiad...
pamiêtaj ¿e surówka najlepiej przyrz±dziÆ przed miêsem

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

ju¿ bez edit:P
poczytaj wiêcej przepisów i trenuj
ja robi³em kiedy¶ takie gafy:P
ile spali³em deserów, ciast, kolacji, obiadów....
ale siê nauczy³em i wci±¿ uczê:P
dopeiro teraz ¿a³ujê ¿e na kulinarkê nie poszed³em:/
Coldi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-06-15, 13:48   #4
Agat123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 404
GG do Agat123

Nie wiem czy chodzi ci o co¶ takiego:

http://www.wielkiezarcie.com/przepis19159.html

Agat123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-06-16, 07:46   #5
Nutka
Nutka nie gryzie!

Wiadomo¶ci: 3 757

Cytat:
Napisane przez daisuki Poka¿ wiadomo¶æ

P.S - wyszukiwarka google nie gryzie

a dlaczego google???

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.