|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ma sens?
witam, jako że mój narzeczony prowadzi od niedawna klub malucha
(nie chcę reklamować nazwą, bo to nie o to chodzi) na białołęce, pomyślałam że fajnym pomysłem byłoby zrobienie czegoś także dla mam ![]() co myślicie drogie mamy o zajęciach pilates, jogi? choć godzina w tygodniu tylko dla mnie, myślałam o tym aby zajęcia odbywały się na największej sali na dole budynku, na górze natomiast gdyby było takie zainteresowanie mogłyby zostać dzieci aby pobawić się przez tą godzinkę co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ma sens?
A to jakis problem isc do jakiego kolwiek klubu i pocwiczyć ?
pytanie kto zajmie się dzieckiem w tym czasie ?jak ogarniesz dzieci od wózkowych do 5 latków ? jaka matka zostawi dziecko z obcymi ludzmi i pojdzie sie relaksowac ? Ja uwazam ,ze jesli ide sie relaksowac to ide sama-nie ciagne wozka czy zbuntowanego dwulatka- i nie martwie sie co pietro nizej robi moje dziecko bo wtedy z relaksu nic nie wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Bardziej podobałyby mi się zajęcia dla rodzica + dziecka, bo takich jak na lekarstwo jest. Ostatnio słyszałam o grupie teatralnej w jakimś domu kultury, gdzie w teatr bawi się i mama/tata i dziecko, wg mnie super rzecz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie bardzo rozumiem, na czym polega klub malucha -to takie przedszkole?...
Jeśli w miejscowości nie ma ośrodków, gdzie prowadzone są takie zajęcia, żadnych siłowni, a do miasta w którym są takie punkty jest daleko -to pomysł może być trafiony. Jeśli rodzice "zostawią" maluchy w tym klubie, to nie wiem, dlaczego mieliby się denerwować co się z nimi dzieje (nie bardziej, niż zostawiając w "zwykłym" przedszkolu..). Zauważyłam, że mamy z dziećmi starszymi (4-6 lat) chętniej wykorzystują takie "okazje", jakie proponujesz, więc może jednak. Warto chyba zrobić krótką ankietę (czy to dobry pomysł, czy chodziłabyś, regularnie..) i poprosić mamy o wypełnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
paula wiesz mi jest to duzyproblem isc do clubu i pocwiczyc, ja osobiscie nie mam z kim dziecka zostawic by mojsc gdzies sobie pojsc pocwiczyc.
uwazam to za genialny pomysl, tak sie sklada ze mieszka w okolicy moglabys mi na priv wyslac adres tego waszego clubu a moze jego strone internetowa? jesli zroblibyscie jakies zajecia typu wlasnie joga, pilate albo areobik ja bede pierwsza ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja uważam że ten pomysł może wypalić. każda mama nawet najwspanialsza i spełniająca się w swojej roli,musi mieć chwilę dla siebie, bez dziecka, a nie non stop z nim. zajęcia z dzieckiem i mężem ok. ale jaka rodzina ma na to czas i ochotę ? ile takich rodzin jest?
myślę o sobie że niby jesteśmy zżyci i lubimy ze sobą przebywać to w życiu nie wyciągnęłabym męża na jakiś rodzinny aerobik czy zabawy w teatr. kobieta co innego...inna dusza i potrzeby. w innych krajach jest sporo takich klubów że mama na fitness, a obok fachowa opiekunka zajmuje się maluchami.mamy zrelaksowane, wychodzą do ludzi, dzieci się uspołeczniają....jak dla mnie pomysł ok.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Właściwie to się mogę podpisac pod odpowiedzią Ray
![]() ![]() PS. tez poprosze nazwę na priv.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.