![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
ślub 38 latki i wybór stroju
moja kuzynka bierze w lipcu slub. wiem ze to troche nie moja sprawa ale jak uslyszalam w czym chce wystapic to zamarłam
![]() ![]() ![]() ![]() nie chce jej sprawic przykrosci mowiac jej ze to jej nie pasuje, ale z drugiej strony jak ona wystapi w takim czyms to wstydu sie naje. moze macie jakies propozycje sukieniek dla pan w jej wieku? pokazalabym jej moze jakas by sie jej spodobala. a ja sie na tym zbytnio nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ślub 38 latki i wybór stroju
Witam.
Jak nie biały, to przecież jest tyle odcieni przyćmionego białego że myślę że będzie miała w czym wybierać, ecru, perła, smietankowy, toffu... Jeśli jest niską osoba to myślę że prosta sukienka, np. odcinana pod biustem była by ok. Teraz są w modzie także plisy a takie właśnie ułożone pionowo wyciągaja sylwetke do góry. Welon... hmmm to jest kwestia do dyskusji... może i byc welon ale może do pasa, lub jakaś ozdoba do włosów, kwiat, chociaż myślę że jak kuzynka sie uprze że chce welon to trudno będzie ja odwieść od tej myśli. A może zamiast welonu szal taki długio zwiewny na ramiona? Jak tylko odnajde zdjecia sukienek, które zaproponowałabym czy ozdób do włosów to zaraz wkleje ![]() Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-01-31 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a ona jest panną ?
jesli chce tak wsytapic to jej sprawa, moze chce sie poczuc po prostu PM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
panna.... ale juz nie mloda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no to ja nie widze problemu vchyba ze baaardzo staro wyglada. a suknie ba pewno dobierze do swojej figury odpowiednia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
To jej ślub, jej marzenia, jej plany.
Jej szczęście. Czemu chcesz je burzyć swoim krytykanctwem? Nawet, jeśli jest to uzasadnione, to pozwól raz osobie, która na pewno ma mnóstwo kompleksów, poczuć się jak księżniczka. Choćby i bardziej wyglądała jak dynia. Nie ma co się wtrącać. Na pewno na dobre Ci to nie wyjdzie. To nie Twoja broszka, i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mysle ze ładna by byla sukienka prosta i elegancka
Moja pierwsza propozycja to: http://annaisbridal.pl/kolekcja_2009_penelope oraz http://www.suknieagnes.pl/pl/agnes.html - model 1756-szal Może zamiast welonu jak wspomniałam szal: http://www.dora.lublin.pl/index.php?...mid=30&catid=6 Ale Ty tylko jej delikatnie cos podpowiedaj, nie krytykuj, bo ona i tak zrobi tak jak będzie chciała. Wymarzyła sobie może biała suknie wiec może znajdzie odpowiednia, w której będzie ślicznie wygladac. Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-01-31 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no ale skoro ona chce tej bialej sukni i welonu, i zna przeciez wasza rodzine i mimo to chce tak wystapic, to po prostu dlatego ze kazdej pannie mlodej nalezy sie troche bialego i troche welonu.
No nie wiem, wydaje mi sie ze nawet dla 120 kilowej PM moznaby dpobra taka suknie ze wygladaby swietnie, poogladaj sobie amerykanskie stronki z sukniami, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
no bez przesady babcią nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Bez przesady...nie wiem ile Ty masz lat ale ciekawe czy w wieku 38 będziesz już się uważała za staruszkę. Może zamiast krytykować kuzynkę i przyłączać się do prześmiewców którzy najwidoczniej nie mają nic lepszego do roboty w życiu postarałabyś się ją zrozumieć i cieszyć się że realizuje swoje marzenia
29.08.2009 - ![]() 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami ![]() Edytowane przez egwene6 Czas edycji: 2009-01-31 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że jak najbardziej może założyć taka suknie o jakiej marzy a co do tuszy to jedyne co ja ogranicza to fason, także jak chcesz jej doradzić to po prostu idź z nia do salonu i pomóż wybrac suknie odpowiednia do figury, żeby przypadkiem nie wskoczyła w rybkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co to wogóle za myślenie? To jakie są te granice, 30, 35 lat? I 60 kg wagi? A powyżej to już ani welonu, ani białej sukni nie można mieć? Poza tym na weselu zawsze znajdzie się ktoś "życzliwy" z rodziny czy znajomych, kto będzie krytykował, strój, jedzenie, muzykę, wszystkim nie dogodzisz. Twoja kuzynka na pewno znajdzie suknię w której będzie ładnie wyglądała, a jeśl chce mieć welon to niech ma, jej ślub, jej prawo. Poza tym w dzisiejszych czasach, kiedy większość par żyje ze sobą przed ślubem, a często ma tez dziecko w drodze welon i biała sukienka staciły chyba trochę ze swojego smbolicznego znaczenia, prawda? Tutaj w USA 45 letnia panna młoda na swoim trzecim ślubie będzie miała białą suknię i welon i nikt jej złego słowa nie powie... Precz ze stereotypami ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie uważam zeby biala suknia i welon byly czyms gorszącym, jesli ONA tak sobie wymarzyla to niech tak bedzie w koncu to jej dzień.
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
każdy ma prawo do spełniania marzeń.. a jeżeli szczęście pojawiło się dopiero w wieku tych 30 paru lat to co? tylko się cieszyć
jeżeli kuzynka chce wystąpić w białej sukni to ma do tego takie samo prawo jak 18- letnia dziewczyna.. bo idąc tokiem twoich myśli to biała sukienka z welonem nie należała by się też PM która spodziewa się dziecka ![]() jeżeli rzeczywiście przejmujesz się, że może ubrać się "niestosownie" to powinnaś pomóc kuzynce dobrać strój który podkreśli jej zalety i zatuszuje ewentualne braki.. i myślę, ze wiek nie ma tu żadnego znaczenia wystarczy obejrzeć zdjęcia Pm w tzw. rozmiarze XXL - jak one pięknie potrafią lśnić szczęściem w tym wyjątkowym dniu czego życzę również i twojej kuzynce i współczuję rodziny, która w poglądach zatrzymała się w wieku XVII ![]()
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
!!!!!!! Popieram !!!!!!! ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja również nie rozumiem Twojego zbulwersowanie
![]() Co z tego że ma 38 lat i jest przy kości? Ma prawo do białąej sukni i welonu tak samo jak i każda inna panna młoda ![]() W tym dniu to będzie jej święto i będzie miała prawo do wszystkiego. Zrozumiałabym, gdyby np przy swojej wadze chciała wcisnąć na siebie moja ulubioną suknię rybkę, albo upierałą się na tysiąc falbanek i kokardek, ale białą suknia i welon jest jak najbardziej na miejscu. Myślę też, że ten problem sama znalazłaś, a reszta rodziny pewnie wcale go nie zauważy ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Moja szwagierka też wychodziła za mąż w wieku 38 lat. Miała biała suknię i welon. Nikogo z rodziny to nie gorszyło. W zeszłym roku moja 36-letnia znajoma miała ślub i również miała białą suknie i welon.
Czemu biała suknia i welon to mają być zarezerwowane dla konkretnego wieku? Do 30 piękna suknia i welon a po 30 wstrętny bury kostium i tandetne kwiatki we włosach. Skoro dopiero teraz znalazła swoją drugą połowę to dlaczego ma się nie czuć jak typowa panna młoda. To jak ja jestem 3 lata po cywilnym to może też nie mam prawa do białej sukni i welonu na ślubie kościelnym? Problemem może być tusza - ale panie w salonie sukien ślubnych na pewno jej doradzą w czym będzie jej korzystnie. A skoro ta dziewczyna nie przejmuje się co pomyśli o niej rodzina to dlaczego Ty się tak tym przejmujesz. Nie rozumiem osób, które robią z igły widły i krytykują wszystko dookoła.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
biala suknia i welon cos symbolizuja prawda? a ona do takich swietoszek nie nalezy
![]() juz w rodzinie zaczynaja sie gadki na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mozesz jej tylko sprawic przykrosc bo będac w jej skorze nie chcialabym zeby mi ktos narzucal strój w TYm dniu, sugerując ze jestem za 'stara' lub zbyt gruba.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
eee bez przesady wiek nie ma tu nic do rzeczy i myślę, ze nie ma przeszkód aby wystapiła w bieli. A jesli w fasonie sukienki, który sobie wybierze będzie wyglądać beznadziejnie, to mozesz jej cos delikatnie zasugeroewac, jednak trzeba pamiętać, ze to jej wielki dzień i ma prawo wystapić w czym chce.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę, ze ślub jest indywidualna sprawą pary młodej, a nie "życzliwej" rodziny, chce miec biale gołębie proszę bardzo, chce miec dorożke prosze bardzo, welon proszę bardzo, i szczeerze powiedziawszy nic Ci do tego, to nie Twój ślub.
Ma 38 lat? No i co z tego, w dzisiejszych czasach, wiek zamążpójcia się wydłużył, ja rozumiem gdyby była po rozwodzie, alo wdową, ok. wtedy welon i biel nie bardzo pasują, ale jest panną! Nie była święta? Ktoś, kiedyś powiedział "Kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem..." A jeśli znajdzie fajny salon, to jej panie pomogą znaleźć dobry fason, ja też szczupła nie jestem, a sukienkę będę mięć białą ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-02-01 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No, nie....ręce opadają do kolan jak się czyta takie teksty. Dziewczyny mają rację że to zazdrośc przez ciebie przemawia. Nie wiem, zazdrościsz kuzynce że wychodzi za mąż albo pan młody ci się podoba....nie wnikam w szczegóły ale żółc aż się z ciebie wylewa. A tak w ogóle to ciekawe kiedy ostatni raz widziałaś dziewicę występującą w roli panny młodej - ja bym się nie zakładała że chociaż raz ci się udało. Ale za to założę się że wiem kto zaczyne te "gadki" w twojej "cudownej" rodzinie.
29.08.2009 - ![]() 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami ![]() Edytowane przez egwene6 Czas edycji: 2009-02-01 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2 chce jej pomoc w wyborze normalnej sukienki ktora bedzie pasowac do jej wieku i wagi gdyby tak nie bylo to nie pisalabym tego tematu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moze po prostu Ty masz z tym problem nie mozesz sobie znalezc drugiej polowki i masz problem z nadwaga bo widze, ze sie odchudzasz... daj kuzynce spokoj!!! moze ona wcale nie chce zebys jej cokolwiek doradzala. moze ona ma to gdzies jak odbierze ja rodzina i tY NA CZELE!!! dla niej zapewne wazne est ze sie ukochanemu i sobie bedzie podobac ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdybym byla zazdrosna to nie stworzylabym tego watku bo po co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.