|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Magiczny wiek -18- napiszcie proszę,jakie fajne prezenty dostałyście.:D
Hej!
Mam do Was kochane Wizażanki wielką prośbę. Czy możecie napisać, jakie fajne prezenty na 18 dostałyście. Takie,które zapadły Wam w pamięć. W tym roku czeka mnie kilka 18, a ja kompletnie nie wiem co kupić. Patrzyłam, że ten temat byt już poruszany, ale mało było wypowiedzi. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam i czekam. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Magiczny wiek -18- napiszcie proszę,jakie fajne prezenty dostałyście.:D
Ja nienajlepiej wspominam moja 18tke
![]() ![]() ![]() Prezent jaki najbardziej zapadl mi w pamieć to duży misiek ![]() ![]() ![]() Inny prezent... Ze tak powiem "z pokolenia na pokolenie" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja na 18-tkę dostałam od znajomych ogromny bukiet kwiatów z najdroższej kwiaciarni w mieście
![]() Wg mnie fajnie jest się złożyć ze znajomymi na coś większego, co trochę posłuży. Sporo osób kupuje tzw. "jajcarskie" prezenty, ale ani to ładne, ani miłe, ani przydatne. Jednej przyjaciółce kupiłam turkusowy krzyżyk na łańcuszku, bo ona lubi takie 'klimaty', drugiej bieliznę (koszulkę i stringi), a trzeciej wodę toaletową Cindy Crawford w zestawie promocyjnym z żelem pod prysznic. Jeszcze jedna znajoma dostała ładnie oprawony obrazek. Wydrukowałam go ze strony www.art.com (stronka niesamowita, ogromna ilość obrazów, warto dobrze przeszperać!).
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
:/ a ja podostawałam pieniądze :< w ogóle to było mi cholernie przykro
![]() ![]() ![]() za to od mojego lubego dostałam misia robionego na drutach (miś słodki jak ciasteczko) wypełniony trocinkami i wanilią dzięki temu pachnie ![]() pozatym dostałam piękną szkatułkę od kumpeli-drewnianą, błękitną z półrzeźbą kotka na wieczku ![]() od jeszcze innej dostałam szklanego aniołka (zbieram) koleżanka z ławki dała mi gruby długopis z małpą NICI oraz breloczek z misiem tatty do kluczy ![]() ![]() ![]() siostra mojego lubego dała mi skarbonkę w kształcie żaby a od rodziców dostałam srebrny komplecik (bransoletka+naszyjnik) oraz budzik żabę na który miałam ogromną ochotę ![]() no i od przyjaciółki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
zgadzam się z rzastin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
sarimatha napisał(a):
> > siostra mojego lubego dała mi skarbonkę w kształcie żaby Dostalam taka skarbonke od mojego przyjaciela ![]() ![]() Zaba do dzis stoi na polce i wrzucam do niej same żółte monety ![]() ![]() A on do dzis jest moim przyjacielem ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hmmm ja dostałam prezenty od całej klasy... bo robiłam 18stke dla znajomych
![]() ![]() ![]() ![]() dostałam jeszcze wiśniówke ![]() ![]() swoją 18stke wspominam bardzo bardzo dobrze... to już prawie 2 lata temu było, ale ten czas leci uuuu
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dolly85 napisał(a):
> jeszcze obowiązkowo tabliczka z tramwaju osiemnastki ![]() Ojej to jakas pielegnowana w Warszawie tradycja osiemnastkowa ![]() W koncu wycofaja ten tramwaj bo tabliczek zabraknie ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> Dolly85 napisał(a): > > > jeszcze obowiązkowo tabliczka z tramwaju osiemnastki ![]() > > Ojej to jakas pielegnowana w Warszawie tradycja osiemnastkowa ![]() > Mogę Cię zapewnić że to tradycja ogólnopolska ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
"za moich czasów"
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moja znajoma dostała wielki bukiet, ale na łodyżkach kwiatów nie było płatków, a dowiazane malutkie cukiereczki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> Dolly85 napisał(a): > > > jeszcze obowiązkowo tabliczka z tramwaju osiemnastki ![]() > > Ojej to jakas pielegnowana w Warszawie tradycja osiemnastkowa ![]() > > W koncu wycofaja ten tramwaj bo tabliczek zabraknie ![]() na pewno u mnie w klasie wszyscy podostawali ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Kiya napisał(a):
> > > > Mogę Cię zapewnić że to tradycja ogólnopolska ![]() ![]() No tak, w innych miastach tez są tramwaje 18 ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja mojej, wtedy, bliskiej kumpeli (urodzonej dzień przede mną zresztą
![]() ![]() była tam krótka historia jej osiemnatsoletniego życia - fotki z przedszkola, podstawówki, wypowiadały się nasze różne kumpele, niektóre jeszcze z czasów przedszkola właśnie; opowiadały jakieś wspólnie przeżyte historie, opisywały jak ją widzą i za co szczególnie cenią a na końcu składały zycznienia, udało mi się też kumpele nakręcić z ukrycia, ja robiłam za narratora, cytowałam też listy które pisywałyśmy do siebie itp. itd. ogólnie fajnie wyszło i wszystkim się podobało, a zabawy przy kręceniu było coniemiara!!! a wszystko w głębokiej konspiracji ![]() teraz ten film po prawie 9 latach nabiera jeszcze innego znaczenia - nasze drogi się nieco rozeszły już się tak nie kumplujemy, każda wygląda inaczej , jest na innym etapie - niektóre wkrótce zostaną mamusiami inne nie mogą znaleźć swej drogi w życiu, ale są to osoby które jak spotka się na ulicy promienieje się usmiechem, bo wiele razem przeszłyśmy jak się to ogląda to sie milusio robi na serdusiu i moim zdaniem jest to fajna pamiątka
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
hejka No wiec teraz na mnie kolej
![]() ![]() Od chrzestnej duzego kubusia puchatke poniewaz swego czasu miałam na jego punkcie hop;a :PPP od przyjaciół : taka zabke w doniczke (bardzo fajna), bransoletke, takie dzwoneczki ktore wisza mi an lampie (gwiazdki niebieskie). żel pod prysznic z myjką, piżame z KUbusiem Puchatkiem a od swojego chłopaka dostałam najlepszy prezent jaki moglam dostac -króliczek ![]() Powiem wam jescze z bardzo ucieszyłam sie z telefonu z zyczebiami od osob od ktorych sie nie spodziwa;am ze beda pamietac BYło to bardzo mile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moja 18tka była wieki temu. Dostałam wtedy trochę złotej biżuteri. Niedawno zgubiłam bransoletkę
![]() W klasie mieliśmy taki zwyczaj, że każdy solenizant dostawał dużą pluszową maskotkę. Gdy skończyły się już wszystkie 18tki prawie cała klasa przyniosła urodzinowe maskotki i robiliśmy sobie zdjęcia. Cała szkoła na nas patrzała. Na koniec zrobilśmy grupowe zdjęcie wszystkim maskotkom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją mam dopiero w tym roku.
![]() ![]() Pamiętam, że mój kuzyn pięć lat temu dostał m.in. taki właśnie bukiet z lizaków. ![]() W piątek i sobotę już mam dwie imprezy - facetów. ![]() Jednemu daję kolczyki (nosi) jakieś w kształcie krzyży gotyckie ![]() ![]() Drugiemu fajną koszulkę lub coś związanego z naszymi fazami ![]() ![]() Moim zdaniem dobrze jest dobrać coś, co właśnie wiązałoby się ze wspólnie spędzonymi z przyjaciółmi momentami - pomysł na film jest genialny, tylko do tego trzeba czasu, kamery i umiejętności obrabiania. ![]() ![]() Duże maskotki - też fajne. ![]() I bardzo podoba mi się pomysł na wielki bukiet. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Magiczny wiek -18- napiszcie proszę,jakie fajne prezenty dostałyście.:D
głównie pieniądze, biżuterię, od Tż sexy bielizne, różne gadżety 18stkowe, ciuszki, a od rodziców wczasy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dot.: Magiczny wiek -18- napiszcie proszę,jakie fajne prezenty dostałyście.:D
A ja dostałam (poza klasykami jak biżuteria, kasa, itp) wielką piłkę taką z uszami do skakania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam pełno kwiatów, ale najładniejszy od mojego TŻ kasę oczywiście i to całkiem sporą sumkę, seksowną koszulkę nocną, szkatułkę na biżuterię, depilator bo to sobie zażyczyłam
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją 18 ochodziłam niedawno ( w sierpniu)
![]() Dostałam duzo bukietów kwiatów (największy od mojego Tż ![]() trochę kasy, perfumy jakie sobie wybrałam, łancuszek , od Tż misia i obrazek który sam dla mnie namalował.. Fajnie się wspomnia swoją 18 ![]()
Edytowane przez EsTeLL25 Czas edycji: 2009-09-26 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
jak konczylam 18 lat to bylam w Wiedniu - wiec samo mieszkanie tam bylo prezentem. w dzien swoich 18 urodzin bylam na super imprezie z super facetem, ktory tez mial urodziny w ten sam dzien. swietnie sie bawilismy a na nastepny dzien, siostra i jej facet zabrali mnie na super obiad a potem do wesolego miasteczka
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam kwiaty, złoty pierścionek od Tż ówczesnego, różowy miecz świetlny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.