|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
prostownica
Pomóżcie. Mam duzy dylemat co do zakupu prostownicy - między BaByliss za 129 zł (30 W) a prostownica Efalock za 250 zł (ok 160 W)...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: prostownica
jeśli miałabym wybierać - wybrałabym efalocka
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moge jedynie polecić efalocka bo mam i jest swietny.
A BaByliss nie znam.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie kupujesz??? na allegro???
Daj znać jaką kupiłaś |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Tak na allegro jutro ją odbieram. w poniedziałek dam znać jaki efekt
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ha juz ją mam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Killing me softly
|
kasia napisał(a):
> Ha juz ją mam A jest taka potrzeba? Jeśli użyjesz środka przed prostowaniem( ochronnego i nabłyszczającego przy okazji), to później nie trzeba już niczego stosować. Chyba , że zależy Ci na wzmocnieniu efektu- wtedy nabłyszczacz jak najbardziej się nadaje... albo odrobina serum (np. Fructis lub Avonu)- dla dodatkowego wygładzenia włosów Możesz też na pojedyncze pasemka nałożyć brylantynę lub wosk( np. na pazurki lub grzywkę, o ile takowe posiadasz
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna kosmetyków przed - czytałam gdzieś że niektóre palą się w połączeniu z prostownicą. Moje włosy po prostowaniu minimalnie się elektryzują i mogłyby byc bardziej błyszczące, ale może to moje widzimisię
|
|
|
|
|
#10 |
|
Killing me softly
|
kasia napisał(a):
> Nie jestem pewna kosmetyków przed - czytałam gdzieś że niektóre palą się w połączeniu z prostownicą. Ja czytałam podobne opinie, ale dotyczyły one lakieru do włosów, który jest łatwopalny. Środki do stylizacji przeznaczone do używania przed prostowaniem włosów na pewno ich nie spalą- mają za zadanie chronić. Może spróbuj OSIS Schwarzkopfa lub High Hair Flat Iron Spray Welli? Oba produkty są zgłoszone w KWC, nawet jest tu wątek o sprayu OSIS ,poczytaj Moje włosy po prostowaniu minimalnie się elektryzują i mogłyby byc bardziej błyszczące, ale może to moje widzimisię Zastanawiałam się nad tym żółtym sprayem, ale ostatecznie kupiłam nabłyszczacz Goldwella. Może wybierz się do sklepu z artykułami fryzjerskimi- tam można kupić preparaty do ochrony włosów przed prostowaniem i profesjonalny nabłyszczacz- ogólnie lepsze produkty niż "marketowe"
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja_Borgia napisał(a):
> > Zastanawiałam się nad tym żółtym sprayem, ale ostatecznie kupiłam nabłyszczacz Goldwella. Może wybierz się do sklepu z artykułami fryzjerskimi- tam można kupić preparaty do ochrony włosów przed prostowaniem i profesjonalny nabłyszczacz- ogólnie lepsze produkty niż "marketowe" I jak Ci się podoba ten Goldwell? Ja dostalam go na imieniny i jestem troszke zawiedziona
|
|
#12 |
|
Killing me softly
|
Użyłam go na razie tylko raz... więc jeszcze niewiele mogę powiedzieć. Liczyłam na trochę bardziej widoczny efekt- tymczasem o ile w sztucznym świetle jest bardzo ładny- o tyle w dziennym wypada gorzej. Ale ja mam naprawdę matowe włosy
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzylam tylko kilka razy bo obciaza mi włosy
Poza tym ten polysk za bardzo mi sie nie podoba- jest zbyt sztuczny, taki złoty. innym sie to moze podobac ale mi sie jakos kojarzy z przetluszczonymi wlosami Do prostowania wlosow uzywam Toni&Guy (niepopularny, tu na wizazu tylko ja z nim wyskakuje Jeszcze tez go za dobrze nie wyprobowalam, to pierwsze spostrzezenia. Po prostu spodziewalam sie wlasnie takiego zdrowego polysku... Na pewno jednak bede go jeszcze uzywac i mam nadzieje ze odkryje jakies plusy, albo ten zloty polysk zacznie mi sie podobac A i jeszcze jedna sprawa- elektryzuja mi sie po nim wlosy
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Również nabyłam w styczniu efalocka skuszona opiniami na wizażu. Jednak nie jestem z niej w pełni zadowolona. Martwi mnie to elektryzowanie się włosów po użyciu prostownicy.
Mój fryzjer używa babylisa ale nie pamiętam modelu (duża, szeroka i ciężka) i po niej efekt jest rewelacyjny. Po zakupie efalocka poszłam z nią do fryzjera aby uczesał mnie tak jak zawsze, to już nie było to i elektryzowanie. Kiedyś jeszcze raz użyłam sama w domu ale to już była zupełna porażka. Dziewczyny, czy wam też elektryzują się włosy po efalocku? |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
To mnie teraz zmartwiłaś.. Wahałam się między tymi dwoma firmami.. Moje włosy elektryzują się około minuty a potem już nie. Na pewno jestem zadowolona z jednego - ddługotrwały efekt..
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz ja też się zmartwiłam, tym bardziej że babylisa miałam wypróbowaną. Po babylisie też efekt był długotrwały (prostowałam dwa razy w tyg.u fryzjera).
Od dwóch tygodni przestałam chodzić do fryzjera i nie prostuje w domu, ale muszę chodzić w kitce, bo moje włosy bez modelowania nie nadają się na rozpuszczone. Jeden plus tego jest taki że mam teraz miękkie i miłe włosy w dotyku. Ale do prostowania napewno wrócę jak mi troszkę włoski odpoczną. |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
krazek napisał(a):
> > Dziewczyny, czy wam też elektryzują się włosy po efalocku? Mi nie... A uzywasz jakiegos srodka wspomagajacego prostowanie?
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
hej ja nie używam żadnych środkó wspomagających prostowanie - po to kupiłam sobie profesjonalną, droga prostownicę żeby szybki skutecznie i możliwie minimalnie niszcząc sobie włosy, mieć je wyprostowane. Włosy prostuję po umyciu i wysuszeniu - to może mieć w sumie wpływ na to, że trochę sie elektryzują. Po za tym używanie kosmetyków przed i po prostowaniu tak obciąży moje włosy, że na drugi dzień będa nadawały się tylko do mycia
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Fryzjer użył (zresztą jak zawsze) preparatu w sprayu z framesi, a ja w domu nic tylko biosilk.
Ale zastanowił mnie fakt, że u fryzjera elektryzowały się po efaloku. Wcześniej oprócz babylisa, prostował mi na próbę remingtonem (też fajny efekt) i framesi(średni efekt) i nie elektryzowały się. Niestety nie każdemu służą te same rzeczy! |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, tutaj się z Tobą nie zgodzę. Preparaty przed prostowaniem stosuje się po to by chronić włos przed prostownicą (jest to ingerencja bardzo wysokiej temperatury niezależnie od tego czy jest to prostownica profesjonalna czy nie). Można stosować preparaty w sprayu, te napewno nie obciążą. A na wykończenie fryzurki proponuję jedwab biosilku lub jakiś profesjonalny preparat sklejający końcówki np. z loreal profesional
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, szczerze powiedziawszy nie mam doświadczenia z preparatami do prostownic, bo do tej pory robiłam to u fryzjera i efekt miałam cudowny, naturalnie lśniące proste włosy (mimo iż mam rozjaśniane, w związku z czym po umyciu siano). Jeżeli zacznę prostować sama to zakupie pewnie coś ochronnego właśnie w sprayu, może z framesi u mojego fryzjera albo coś z loreala prof., schwarzkopfa prof.(nie wiem czy dobrze napisałam)o ile oczywiście posiadają takie preparaty w swojej ofercie-jeszcze się nie orientowałam. Napewno polecam Ci produkty profesjonalne.
Na wykończenie fryzury mogę zaproponować jedwab biosilk, gloss polish z loreal professionel, kiedyś miałam preparat ze schwarzkopfa prof. na końcówki - też był niezły. Nie polecam ekinosa, nie wiem czy ta firma jest jeszcze wogóle dostępna na rynku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.