|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dzieci wołają o pomoc!!
Witam drogie forumowiczki. Zdaję sobie sprawę z tego, że mój wątek będzie odebrany źle lub poprostu opacznie. Chciałam tylko powiedzieć kilka słów o dzieciach Afryki. Jak wszyscy wiemy głodują, choruja, nie maja gdzie mieszkać i się uczyć. Pomimo, że każdy o tym wie to mało kto próbuje coś z tym zrobić wmawiając sobie "to nie moja sprawa", "nie stać mnie" albo "moja pomoc i tak nic nie zdziała" - nic bardziej mylnego. Gdyby każdy z nas postarał się pomóc na swój sposób napewno było by chociaż troszkę lepiej. Można te dzieci wesprzeć finansowo porzez adopcję na odległość, wpłacenie pieniędzy na budowę szkoły, domów, szpitali. Można również wysłać paczkę z suchą żywnościa, ubraniami. Chcę podkreślić, że jestem tylko szarym człowiekiem którego nie stać na drogie torebki tak jak niektóre Panie na forum a pomimo to pomagam jak mogę. Mam nadzieję, że jakoś zadziała ta moja wiadomość, bo wtedy poczuję, że naprawdę pomogłam. Jeżeli będzie potrzeba mogę podać adresy sprawdzonych organizacji charytatywnych prowadzonych przez misjonarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieci wołają o pomoc!!
Podaj, może by privek.
Szukam czegoś takiego. [Lubię pachnieć tandetnie] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Tobie tak to jest dosc ''sliski'' temat bo nie masz wgladu ( tak sadze ) na co tak na prawde ida wpłacane pieniązki..
Wiesz w UK rozdaja takie worki z naklejkami ze to niby pomoc dla Afryki ( dajesz tam co masz od zabawek, ciuchów, butów, bizuterii, po kosmetyki) problem w tym ,ze te rzeczy NIGDY nir dojada do Afryki bo laduja na lumpexach w Polsce . Wiec nie dziw sie ze niektórzy z rezerwa do tego podchodza
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja myślę, że odzież z tych worków jest sprzedawana gdzieś w Europie i część zysku być trafia do Afryki, do niewidomych, do wcześniaków.
W Afryce potrzebna jest pościel 2x 2,2 m, firanki, pluszaki, torebki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, najlepiej zajrzec na nasz wizażowy wątek "Misja w Zambii", jest przypięty na górze Plotkowego. Jeśli nie chcecie pomagac akutrat dzieciom w Zambii, to są w tym wątku osoby, które napiszą Wam gdzie się zgłosić, jakie sa wiarygodne organizacje, które pomagają.
Zaznaczam, że my mamy pewność, ze nasza pomoc dociera do tych dzieci, którym ją posyłamy, pomagamy sie im kształcić i dożywiamy je. Parę osób z wątku "Misja w Zambii" było jż w Afryce, robili zdjęcia, pomagali na miejscu wszytsko ogarnąć, więc stad ta pewnosć, ze pieniądze i inna pomoc trafiają do konkretynch dzieci. Misje prowadzi siostra zakonna, ale dzieci którym pomaga są różnych wyznań, nikt nie pyta ani nas ani dzieci jakiego jest wyznania i nie to jest w tym wszytskim najważniejsze. Mozna posłać pieniądze na dożywianie dzieci, na budowę Arki Noego (to taka jakby swietlica dla dzieci), na kształcenie dzieci, można przesłać paczkę, a na wszytsko dostajemy potwierdzenia, zdjecia, wiemy że nie pomagamy machinie biurokratycznej tylko własnie pomagamy dzieciom. ollencja, jesli szukasz czegos takiego, to polecam jeszcze raz watek "Misja w Zambii"
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-06-29 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.