|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Włosu u faceta - suche, sztywne, zniszczone
Od zawsze mialem bardzo suche i sztywne wlosy. Wszyscy mi mowia ze sa jak szczotka. Kazdy sterczy w inna strone. Nie przeszkadzalo mi to dopoki nie zwiazalem sie z kobieta - jej to nie odpowiada takze chce cos z tym zrobic
![]() Co zrobic zeby moje wlosy byly delikatniejsze, lepiej nawilzone, lepiej sie ukladaly, nie byly takie suche, byly bardziej miekkie? Przypominam ze jestem facetem i chodzenie w jakichs odzywkach i turbanie z recznika raczej odpada ![]() ![]() Dzieki z gory za pomoc. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Włosu u faceta - suche, sztywne, zniszczone
uzywaj szamponow babskich do wlosów suchych i zniszczonych powinno pomoc
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- aha sa odzywki ktore spłukuje sie po minutce wiec turban odpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale gdybyś jednak chciał się trochę pomęczyć to olejek Vatika tak na 2 godz przed myciem ![]() ![]()
Edytowane przez mg78 Czas edycji: 2009-11-02 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja proponuje:
- mycie włosów szamponem jak to określiła koleżanka "babskim", np. nawilżającym, do włosów suchych i zniszczonych - obowiązkowo odżywka, najlepiej nawilżająca - raz w tygodniu maska, i nie musisz chodzić w turbanie. nakładasz maske na włosy i w tym czasie kąpiesz się/ golisz itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja proponuje kupic szampon typowo wygladzający, najlepiej z silkonami. napisz prosze jakiego szamponu uzywasz teraz i jakch w ogole probowales, bedzie latwiej cos doradzic. odzywke tez mozesz sobie sprawic, wcale nie musisz jej trzymac na glowie pod turbanem, przy krotkich wlosach wystarczy z pol minutki, wlosy od razu beda bardziej miekkie troche dziwie sie Twojej ukochanej, zamiast cos poradzic, to tylko krytykuje, nieladnie, nieladnie. jakby przeszkadzalyby mi u mojego faceta wlosy, zajelabym sie nimi osobiscie albo chociaz dostalby ode mnie arsenal kosmetykow ![]() btw: nie wierze, ze masz zniszczone wlosy, no chyba, ze farbujesz, prostujesz, suszysz dzien w dzien. mysle, ze jakby je nawilzyc i wygladzic, zaczelyby wygladac zdrowo wiele dziewczyn chwali sobie maseczke Gloria do kupienia np. w Auchan http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...arbowanych.htm moglaby tworzyc swietny duet z szamponem nawilzajacym Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-11-02 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Darku, bo tak zapewne masz na imię, jak mówiły wcześniej dziewczyny: szampon nawilżający, odżywka, może raz na jakiś czas maska (np. Gloria, wspomniana już przez Truskawkowąwiosnę). No i może, raz na jakiś czas, olejowanie? (o tej metodzie jest cały wątek). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że oleje na noc są bardzo dobrym pomysłem, nie wszystkie pachną, jeśli masz krótkie włosy, to pewnie nikt nie zauważy, a i zmycie pójdzie szybko
![]() Odżywki bez spłukiwania też są dobrym pomysłem - ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że mój brat przez dłuższy czas używał tych z Ziai, a mamy wspólną łazienkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Przez pare lat uzywam Head&Schoulders roznego rodzaju - to wszystko. Mam tez lekki suchy łupież, ale nie jest on specjalnie widoczny. Dopiero gdy "potrzasne" reka wlosy mozna zauwazyc ze cos tam sie sypie. Wlosow nigdy nie susze, wycieram tylko recznikiem.
Jesli chodzi o Wasze rady... Odzywke mam nakladac zaraz po myciu wlosow na kilka minut i splukiwac od razu czy to zalezy od typu odzywki i wszystko bedzie wytlumaczone na odwrocie? Podobnie z maska - jak ja stosowac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Sposób użycia jest wytłumaczony na odwrocie opakowania
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Darku, wywal tego H&S do śmietnika, ewidentnie Ci nie sluzy, bardzo czesto uczula i podraznia, bo ma czym.
na łupież szampony z apteki najlepiej: Dercos Vichy bądz Kerium La Roche Posay, na Allegro mozna czasem kupic bardzo tanio w postaci probek. jezeli nigdy nie probowales odzywek/masek to najpierw sprobuj nakladac odzywke na kilka minut, zobaczysz czy wlosy stana sie bardziej miekkie i gladkie, mozliwe, ze lekka odzywka w zupelnosci wystarczy, jezeli nie, to wtedy zaczniesz sie bawic w oleje i maski. pisales, ze nie masz zbytnio czasu na skomplikowane zabiegi, w pelni to rozumiem. mam kolege z podobnym typem wlosow, co Twoje, przerzucil sie na szampony typowo nawilzające i zaczal nakladac lekką odzywke zawsze po myciu (chyba Fructis), efekt byl bardzo widoczny, wlosy staly sie miekkie i bardziej blyszczace, o to mu chodzilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
OK. Dzieki za pomoc. Kupie w takim razie jakis szampon typowo nawilzajacy + odzywke bez splukiwania. Zobaczymy jak podziala. Jesli nie bedzie widac efektow to pobawie sie w cos mocniejszego.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kup WAX do włosów zniszczonych albo nafte kosmetyczną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Na koniec polecam płukankę z wody z octem lub cytrynką
też robi z sierściuchowych włosów piękne mniętkie kłaczki ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja kupuje przez internet,mi nie obciąża tylko trzeba dobrze zmyć z włosów
Edytowane przez mg78 Czas edycji: 2009-11-04 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Po emulsji Gloria włosy są jedwabiście miękkie,
do kupienia w Auchan ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-do-wlosow.htm
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dobra, kupilem szampon i odzywke Herbal "Nawilzenie po brzegi" czy cos takiego. Dobre to bedzie?
![]() Na odzywce napisane jest, zeby ja nalozyc na wlosy i trzymac ile chce. 2-3 min wystarcza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Problem z kondycją włosów...?!
Cześć,
Mam następujący problem z włosami… Ich kondycja jest nie najlepsza, a najgorsze ze końcówki są takie jakby były połamane, odstające. Na zdjęciach to widać, były robione popołudniu głowę myłem rano, ale bezpośrednio po umyciu wyglądają tak samo. ![]() ![]() ![]() Dlatego chce żebyście mi doradziły/li… Jakąś odżywkę do włosów, lek, czy coś innego. Coś naprawdę dobrego, aby pozbyć się tego kłopotu. Żeby były bardziej może „grubsze”, gęstsze. A zarazem żeby nie były takie puszyste i żeby tak nie odstawały. Nie wiele widać ale coś w ten deseń: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hehe, moje wygladaja podobnie, tylko ze mam troche dluzsze. Robi sie swojego rodzaju chelm na glowie
![]() Edytowane przez darius001 Czas edycji: 2009-11-07 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj sie chyba dziewczyny na szamponach z silikonami nie znaja zbytnio ![]() nie wiem co mam Ci polecic, bo skuteczny jest nivea pomaranczowy i eveline pomaranczowy (oba są wygladzajace, zapobiegaja puszeniu sie wlosow) ale Ty sobie mozesz pozwolic na silikony więc kup pantene wygładzający "proste i gładkie" chyba zielony tylko nie myj codziennie moze wlosow nim bo to tyle chemi że ![]() za odzywkami też się rozgladaj z tych serii co szampony
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Thx za odpowiedz... Ale troche wiecej na ten temat. Tzn nivea pomaranczowy to jak by porsche czerwone ale nie wiadomo czy 911 czy cayenne. Czyli potrzebuje dokładniejszych info marka model itp kosmetyków.
Ponieważ mój angielski nie jest taki very great i żeby tłumaczyć w drogeri. O co mi chodzi np; nawilżajacy, przeciw puszeniu itp. to nie bardzo się dogadam. Wiec potrzebuje konkrety szampon, odzywka i ew. maska ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Włosy są świetne po olejowaniu/waxie a także po ziołowych szamponach i takich dla dzieci. Warto też spróbować linię Fructis, ja miałam super włoski po tej linii Nutri Gładki. A jeśli nie wiecie, czy coś będzie dobre, to proponuję wpisać sobie na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki tutaj są opinie dziewczyn o danych kosmetykach ( w tym szamponach i odżywkach ), więc jeśli nie wiecie czy coś kupić to najpierw sprawdzćie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Jaka odzywke BEZ SPŁUKIWANIA moglybyscie polecic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wszelkie odżywki Zai i Joanny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.