Włosu u faceta - suche, sztywne, zniszczone - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 00:26   #1
darius001
Przyczajenie

Włosu u faceta - suche, sztywne, zniszczone

Od zawsze mialem bardzo suche i sztywne wlosy. Wszyscy mi mowia ze sa jak szczotka. Kazdy sterczy w inna strone. Nie przeszkadzalo mi to dopoki nie zwiazalem sie z kobieta - jej to nie odpowiada takze chce cos z tym zrobic

Co zrobic zeby moje wlosy byly delikatniejsze, lepiej nawilzone, lepiej sie ukladaly, nie byly takie suche, byly bardziej miekkie? Przypominam ze jestem facetem i chodzenie w jakichs odzywkach i turbanie z recznika raczej odpada Prosze o jakies proste metody, ktore mozna wykonac w miare szybko w lazience podczas porannego mycia. Nie chce zeby domownicy zauwazyli co robie z wlosami

Dzieki z gory za pomoc.
Pozdrawiam.
darius001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 00:41   #2
HotterThanFire
BAN stały

Dot.: Włosu u faceta - suche, sztywne, zniszczone

uzywaj szamponow babskich do wlosów suchych i zniszczonych powinno pomoc ew. jeszcze jakas odzywke (tak najlepiej babska )

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

aha sa odzywki ktore spłukuje sie po minutce wiec turban odpada
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 09:32   #3
mg78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darius001 Pokaż wiadomość
Od zawsze mialem bardzo suche i sztywne wlosy. Wszyscy mi mowia ze sa jak szczotka. Kazdy sterczy w inna strone. Nie przeszkadzalo mi to dopoki nie zwiazalem sie z kobieta - jej to nie odpowiada takze chce cos z tym zrobic

Co zrobic zeby moje wlosy byly delikatniejsze, lepiej nawilzone, lepiej sie ukladaly, nie byly takie suche, byly bardziej miekkie? Przypominam ze jestem facetem i chodzenie w jakichs odzywkach i turbanie z recznika raczej odpada Prosze o jakies proste metody, ktore mozna wykonac w miare szybko w lazience podczas porannego mycia. Nie chce zeby domownicy zauwazyli co robie z wlosami

Dzieki z gory za pomoc.
Pozdrawiam.
polecam maseczkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-do-wlosow.htm

no ale gdybyś jednak chciał się trochę pomęczyć to olejek Vatika tak na 2 godz przed myciem warto !!!nie musisz nosić turbanów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-do-wlosow.htm

Edytowane przez mg78
Czas edycji: 2009-11-02 o 09:35
mg78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 09:52   #4
anuluj
Raczkowanie

Ja proponuje:
- mycie włosów szamponem jak to określiła koleżanka "babskim", np. nawilżającym, do włosów suchych i zniszczonych
- obowiązkowo odżywka, najlepiej nawilżająca
- raz w tygodniu maska, i nie musisz chodzić w turbanie. nakładasz maske na włosy i w tym czasie kąpiesz się/ golisz itd.
anuluj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 14:08   #5
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
juz widze jak facet naklada sobie na glowe maske pachnaca na kilometr wanilią i karmelem

ja proponuje kupic szampon typowo wygladzający, najlepiej z silkonami. napisz prosze jakiego szamponu uzywasz teraz i jakch w ogole probowales, bedzie latwiej cos doradzic.

odzywke tez mozesz sobie sprawic, wcale nie musisz jej trzymac na glowie pod turbanem, przy krotkich wlosach wystarczy z pol minutki, wlosy od razu beda bardziej miekkie

troche dziwie sie Twojej ukochanej, zamiast cos poradzic, to tylko krytykuje, nieladnie, nieladnie. jakby przeszkadzalyby mi u mojego faceta wlosy, zajelabym sie nimi osobiscie albo chociaz dostalby ode mnie arsenal kosmetykow

btw: nie wierze, ze masz zniszczone wlosy, no chyba, ze farbujesz, prostujesz, suszysz dzien w dzien. mysle, ze jakby je nawilzyc i wygladzic, zaczelyby wygladac zdrowo

wiele dziewczyn chwali sobie maseczke Gloria do kupienia np. w Auchan http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...arbowanych.htm moglaby tworzyc swietny duet z szamponem nawilzajacym

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-11-02 o 14:15
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 16:35   #6
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
juz widze jak facet naklada sobie na glowe maske pachnaca na kilometr wanilią i karmelem
Oj tam, mój TŻ z chęcią nakładał na swoje krótkie włosy Kallosa, bo mu się zapach podobał A zdecydowanie nie jest typem metroseksualisty Przepraszam za OT, ale nie mogłam się powstrzymać

Darku, bo tak zapewne masz na imię, jak mówiły wcześniej dziewczyny: szampon nawilżający, odżywka, może raz na jakiś czas maska (np. Gloria, wspomniana już przez Truskawkowąwiosnę). No i może, raz na jakiś czas, olejowanie? (o tej metodzie jest cały wątek).
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 16:45   #7
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja myślę, że oleje na noc są bardzo dobrym pomysłem, nie wszystkie pachną, jeśli masz krótkie włosy, to pewnie nikt nie zauważy, a i zmycie pójdzie szybko

Odżywki bez spłukiwania też są dobrym pomysłem - ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że mój brat przez dłuższy czas używał tych z Ziai, a mamy wspólną łazienkę

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 16:47   #8
darius001
Przyczajenie

Przez pare lat uzywam Head&Schoulders roznego rodzaju - to wszystko. Mam tez lekki suchy łupież, ale nie jest on specjalnie widoczny. Dopiero gdy "potrzasne" reka wlosy mozna zauwazyc ze cos tam sie sypie. Wlosow nigdy nie susze, wycieram tylko recznikiem.

Jesli chodzi o Wasze rady...
Odzywke mam nakladac zaraz po myciu wlosow na kilka minut i splukiwac od razu czy to zalezy od typu odzywki i wszystko bedzie wytlumaczone na odwrocie?
Podobnie z maska - jak ja stosowac?
Stary 2009-11-02, 17:17   #9
Narek
Zakorzenienie

Sposób użycia jest wytłumaczony na odwrocie opakowania

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 21:32   #10
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Darku, wywal tego H&S do śmietnika, ewidentnie Ci nie sluzy, bardzo czesto uczula i podraznia, bo ma czym.

na łupież szampony z apteki najlepiej: Dercos Vichy bądz Kerium La Roche Posay, na Allegro mozna czasem kupic bardzo tanio w postaci probek.

jezeli nigdy nie probowales odzywek/masek to najpierw sprobuj nakladac odzywke na kilka minut, zobaczysz czy wlosy stana sie bardziej miekkie i gladkie, mozliwe, ze lekka odzywka w zupelnosci wystarczy, jezeli nie, to wtedy zaczniesz sie bawic w oleje i maski. pisales, ze nie masz zbytnio czasu na skomplikowane zabiegi, w pelni to rozumiem. mam kolege z podobnym typem wlosow, co Twoje, przerzucil sie na szampony typowo nawilzające i zaczal nakladac lekką odzywke zawsze po myciu (chyba Fructis), efekt byl bardzo widoczny, wlosy staly sie miekkie i bardziej blyszczace, o to mu chodzilo
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 23:28   #11
darius001
Przyczajenie

OK. Dzieki za pomoc. Kupie w takim razie jakis szampon typowo nawilzajacy + odzywke bez splukiwania. Zobaczymy jak podziala. Jesli nie bedzie widac efektow to pobawie sie w cos mocniejszego.

Pozdrawiam.
Stary 2009-11-03, 13:21   #12
spioch7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez m

no ale gdybyś jednak chciał się trochę pomęczyć to olejek Vatika tak na 2 godz przed myciem :D warto !!!nie musisz nosić turbanów :brzydal: [URL
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-30302-opis-Dabur-Vatika-Hair-Oil-Olejek-kokosowy-do-wlosow.htm[/URL]
Gdzie ten produkt mozna kupic? czy on nie obciaza zbytnio wlosow:;>
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 14:02   #13
Paulettka
Raczkowanie

GG do Paulettka

Kup WAX do włosów zniszczonych albo nafte kosmetyczną
Paulettka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 17:26   #14
trojka
Zakorzenienie

Na koniec polecam płukankę z wody z octem lub cytrynką
też robi z sierściuchowych włosów piękne mniętkie kłaczki

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 22:13   #15
mg78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Gdzie ten produkt mozna kupic? czy on nie obciaza zbytnio wlosow:;>
ja kupuje przez internet,mi nie obciąża tylko trzeba dobrze zmyć z włosów

Edytowane przez mg78
Czas edycji: 2009-11-04 o 22:15
mg78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 01:23   #16
trojka
Zakorzenienie

Po emulsji Gloria włosy są jedwabiście miękkie,
do kupienia w Auchan

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-do-wlosow.htm

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 11:30   #17
darius001
Przyczajenie

Dobra, kupilem szampon i odzywke Herbal "Nawilzenie po brzegi" czy cos takiego. Dobre to bedzie? Poki co dwa dni uzywam, ale jakos specjalnie poprawy nie zauwazylem. Jak dlugo trzeba czekac na efekty?

Na odzywce napisane jest, zeby ja nalozyc na wlosy i trzymac ile chce. 2-3 min wystarcza?
Stary 2009-11-06, 22:36   #18
Bling21
Przyczajenie

Problem z kondycją włosów...?!

Cześć,

Mam następujący problem z włosami… Ich kondycja jest nie najlepsza, a najgorsze ze końcówki są takie jakby były połamane, odstające. Na zdjęciach to widać, były robione popołudniu głowę myłem rano, ale bezpośrednio po umyciu wyglądają tak samo.

Dlatego chce żebyście mi doradziły/li… Jakąś odżywkę do włosów, lek, czy coś innego. Coś naprawdę dobrego, aby pozbyć się tego kłopotu. Żeby były bardziej może „grubsze”, gęstsze. A zarazem żeby nie były takie puszyste i żeby tak nie odstawały.

Nie wiele widać ale coś w ten deseń:

Bling21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 10:30   #19
darius001
Przyczajenie

Hehe, moje wygladaja podobnie, tylko ze mam troche dluzsze. Robi sie swojego rodzaju chelm na glowie

Edytowane przez darius001
Czas edycji: 2009-11-07 o 13:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 00:04   #20
Bling21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość

ja proponuje kupic szampon typowo wygladzający, najlepiej z silkonami. napisz prosze jakiego szamponu uzywasz teraz i jakch w ogole probowales, bedzie latwiej cos doradzic.

odzywke tez mozesz sobie sprawic, wcale nie musisz jej trzymac na glowie pod turbanem, przy krotkich wlosach wystarczy z pol minutki, wlosy od razu beda bardziej miekkie

wiele dziewczyn chwali sobie maseczke Gloria do kupienia np. w Auchan http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...arbowanych.htm moglaby tworzyc swietny duet z szamponem nawilzajacym
Napisz dokładnie jaki konkretnie szampon wygładzajacy z silikonami bedzie najlepszy? I tak samo jaką konkretnie odzywke aby osiągną zadowalające efekty. Co do maski jak i powyższych produktów... To takie abym mógł je kupić w UK bo nie wiem czy np Gloria jest bo to chyba Polska firma ?
Stary 2009-11-08, 00:21   #21
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bling21 Pokaż wiadomość
Napisz dokładnie jaki konkretnie szampon wygładzajacy z silikonami bedzie najlepszy? I tak samo jaką konkretnie odzywke aby osiągną zadowalające efekty. Co do maski jak i powyższych produktów... To takie abym mógł je kupić w UK bo nie wiem czy np Gloria jest bo to chyba Polska firma ?

tutaj sie chyba dziewczyny na szamponach z silikonami nie znaja zbytnio

nie wiem co mam Ci polecic, bo skuteczny jest nivea pomaranczowy i eveline pomaranczowy (oba są wygladzajace, zapobiegaja puszeniu sie wlosow)

ale Ty sobie mozesz pozwolic na silikony więc kup pantene wygładzający "proste i gładkie" chyba zielony tylko nie myj codziennie moze wlosow nim bo to tyle chemi że łupież jakiś może powstać

za odzywkami też się rozgladaj z tych serii co szampony

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 13:10   #22
Bling21
Przyczajenie

Thx za odpowiedz... Ale troche wiecej na ten temat. Tzn nivea pomaranczowy to jak by porsche czerwone ale nie wiadomo czy 911 czy cayenne. Czyli potrzebuje dokładniejszych info marka model itp kosmetyków.

Ponieważ mój angielski nie jest taki very great i żeby tłumaczyć w drogeri. O co mi chodzi np; nawilżajacy, przeciw puszeniu itp. to nie bardzo się dogadam. Wiec potrzebuje konkrety szampon, odzywka i ew. maska ?
Stary 2009-11-08, 17:53   #23
Soleilka
Zakorzenienie

Włosy są świetne po olejowaniu/waxie a także po ziołowych szamponach i takich dla dzieci. Warto też spróbować linię Fructis, ja miałam super włoski po tej linii Nutri Gładki. A jeśli nie wiecie, czy coś będzie dobre, to proponuję wpisać sobie na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki tutaj są opinie dziewczyn o danych kosmetykach ( w tym szamponach i odżywkach ), więc jeśli nie wiecie czy coś kupić to najpierw sprawdzćie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 18:25   #24
darius001
Przyczajenie

Jaka odzywke BEZ SPŁUKIWANIA moglybyscie polecic?
Stary 2009-11-11, 18:33   #25
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez darius001 Pokaż wiadomość
Jaka odzywke BEZ SPŁUKIWANIA moglybyscie polecic?
Wszelkie odżywki Zai i Joanny

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości