|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Żeloakryl??
Witam!
Weszłam sobie dzisiaj do stylistki paznokci bo miałam kaprys na założenie znow pazurków (który skutecznie mi odszedł - kaprys oczywiście). Pytam się czy pani robi żele (bo tylko te się mnie trzymaja) a ona do mnie, że stosuje żeloakryl...szukałam na forum (nie wiem, może mało efektywnie) ale znalazlam wątek w którym padło raptem jedno takie słowo, więc za wiele się nie dowiedziałam. Pani w salonie powiedziała, że ta metoda jest dużo trwalsza niż akryl czy też żel..i że jeśli mi paznokieć odpadnie to na pewno przeze mnie a nie przez materiał. taka usługa kosztuje 110zl...chciałabym, żebyście się do tego jakoś ustosunkowały, bo o takiej metodzie jeszcze nie słyszałam..znam 3 metody: żelowa, akrylowa i Fiber glass , ale metodą akrylożelową? widziałam jak wyglądają paznokcie bo była tam dziewczyna, która uzupełniała je sobie..i to na pewno nie jest połączenie akrylu (na białą końcówkę) z żelem (na płytkę paznokcia) więc proszę o jakieś info, a jeśli szukałam zbyt mało efektywnie to pls o jakiś namiar na ten wątek..
Aparatka od 04/08/2013 ![]() "Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever" Edytowane przez chilligirl Czas edycji: 2009-01-14 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żeloakryl??
może chodziło o metodę combo???
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
przyznam że nie mam zielonego pojęcia,ale mam nadzieję, że któraś z was ma...i mnie oświeci..
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie, nie o combo.
to jest produkt ktory jest teoretycznie twardzy i bardzie trwaly od zelu, zachowujacy sie jak akryl. ale utwardzany w lampie. nie ma smrodu liqidu. chyba activ ma w swojej ofercie. nigdy nie stosowalam tego akurat, wiec nie wiem czy to dobre czy niedobre.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wiem że w niektorych firmach jest cos takiego jak akrygel. kiedyś na tym pracowałam. polega to na tym że żel zanurza sie w proszku. faktycznie jest troszke twardszy. ale wole albo sam żel albo sam akryl.
zmuszona byłam, iż klientka zjadała wręcz żel, a akryl był dla niej zatwardy ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Za twardy do czego?
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Szukałam liquidu właśnie do tej metody (żelo akryl)
Czyli proszek akrylowe łączony z liguidem uv ale nie znalazłam... nie wiem dokładnie ale metoda porcelanowa jest podobna. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
do tej metody nie używa się przecież liquidu ;/ proszek akrylowy + akrylożel nakładamy dwie warstwy, jest bardziej sprężysty od akrylu i bardzo mocny ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.