|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Chrząstka przebita w uchu boli !
Mam wielki problem niewiem co mam robić bo 2 dni temu przebiłam ucho na chrząsce 1 dziurke po godzinie 2 i teraz mnie okropnie boli a słyne z tego że nie czuje bólu ucho jest bordowe,spuchnięte,i mocno boli nawet kiedy wiatr wieje a przebiła mi koleżanka igłą kosmetyczką jej mama jest kosmetyczką i była przy tym i wszystko było dobrze do wczoraj spać nie moge jak sie nachylam to ból jest mocniejszy prosze o pomoc jaką kolwiek !!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chrząstka przebita w uchu boli !
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Zajrzyj tutaj, jest spory wątek na ten temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98031 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Zmieniłam kolczyk może coś pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja chrząstkę przebijałam u kosmetyczki. Przez pierwszy tydzień bolało, w ogóle nie mogłam spać na prawym boku. Później mi przeszło i wszystko ładnie się zagoiło, do czasu kiedy kumpel wskoczył mi na barana i schodząc zaczepił o niego nogawką, polała się krew, ucho spuchło, znów nie mogłam spać. Codziennie lała się krew. W końcu doszłam do wniosku, że nie ma innego wyjścia jak po prostu go wyciągnąć.
Edytowane przez wkretarka Czas edycji: 2009-06-04 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja przebiłam chrząstkę u kosmetyczki we wrześniu, czyli minął już prawie rok. Do tej pory ucho mi ropieje, boli, nie mogę spać na tej stronie :/
mój chłopak ciągle mówi, żebym go wyciągnęła, bo lubi się bawić moimi uszami, a jak zapomni i tego dotknie, to ja krzyczę z bólu! szczerze myślałam o wyciągnięciu, ale ucho wygląda tak masakrycznie pod kolczykiem, że wstydziłabym się tak chodzić, bo jest dosłownie ohydne! I nadal mam nadzieję, że może się jednak zagoi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]() igla zapewne to byla 0.7 a standardowy kolczyk do ucha ma 1mm. zazwyczaj skora bordowieje gdy sie rozciaga kanal ucha, lub gdy kolczyk (wkretka zapewne?) jest za blisko ucha. a jesli nie, to: wyparz kolczyk we wrzątku, przetrzyj go wodą utlenioną i włóż. rane przemywaj z 3 razy dziennie woda utlenioną i ruszaj tym kolczykiem tak jakbys go rolowala w palcach (jak cygaro). nie ciagnij za niego, ani nic. jak chcesz mozesz zastosowac tribiotic. jesli Ci nie zmniejszy po tygodniu, wyjmij i udaj sie do lekarza. na przyszlosc, nie kluje sie 2 razy w tak bliskim sasiedztwie -efekt? wydluzony czas gojenia ran i podwojne spuchniecie Edytowane przez Ankalime Czas edycji: 2009-06-04 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Igła to byla 0.7 kolczyk był kupiony odrazu w opakowaniu i mam 2 ucho przebite było u kosmetyczki przebijane 2 razy pod rząd jak zawsze inaczej to sie boje pierszy raz zdarzyła mi sie ta sytuacja a nowy kolczyk był wyparzony itp i powoli ból znika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... Ja robilam sobie dziurke w chrzastce u kosmetyczki, samo przebicie nie bolalo, ale ledwo wyszlam z salonu i zawial wiatr... myslalam ze mi ucho odpadnie ![]() Edytowane przez Anouska Czas edycji: 2009-06-04 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Hm, ja też miałam przebijaną chrząstkę we wrześniu , ale kosmetyczki, a ucho zareagowało tak samo, jak Twoja.
![]() na szczęście, przeszło z czasem. ![]() To, ile będzie się goić to raczej indywidualna rzecz, u każdego inaczej. z czego jest kolczyk ? może chodzi też o uczulenie? wszystko ładnie zdezynfekowane? Jeśli tak, to chyba nic więcej zrobić nie można. Możesz próbować to czymś przemywać, ale nie mam pojęcia - może rumianek? Powodzenia w gojeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Kolczyk to taka zdrowotka od kosmetyczki no wiecie sami a uczulenia na nic niemam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
omg jeśli to taki ból
![]() to ja dziękuje....a mialam zamiar sobie zrobic a boje sie teraz jak nie wiem xD
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
wcale nie ma takiego bólu jeśli przebicie jest sterylne, wykonane w salonie piercingu. Co innego jeśli idzie się do kosmetyczki...
3 albo 4 dni temu miałam robione podwójne przekłucie do industriala w salonie i najgorzej było z samym przebiciem. Potem trochę pobolewało, szczególnie jeśli dotykałam, ale spokojnie dało się wytrzymać. Teraz właściwie nic nie czuję, chyba że zahaczę o nie bluzką itp, ucho nie jest czerwone, opuchlizna jest bardzo mało widoczna i pewnie mogłabym spać na tej stronie, lecz jestem zbyt przewrażliwiona . Możliwe, że wszystko jeszcze przede mną, ale wątpię żeby czekał mnie taki ból jak po rozerwaniu sobie ucha przez pistolet. kolczyk powinien być z tytanu, do pięlęgnacji nie używaj żadnego spirytusu i wody utlenionej, tylko octenisept oraz sól fizjologiczną. Edytowane przez twee Czas edycji: 2009-06-04 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nei no u mnie nie ma opcji zebym cokolwiek sobie sama pzrekłuwała ![]() czyli kosmetyczka odpada najlepiej salon percingu? rozerwaniu ucha przed pistolet? ![]() nie strasz mnie ![]() ja miałam robione dziurki w uchu pistoletem mając 3latka i dobzre to wspominam ![]() co prawda za granica to było bo akurat bylam na wakacjach u cioci z mama ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja zrobiłam 2 helixy i 3 earloby sama. nie chciałam u kosmtyczki. miałam dosc szeroka igłe to nie miałam problemu z włożeniem kolczyka. Bol utrzymywał się około 2 dni i świetnie mi się goiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuje wszystkim ucho sie zagoiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.