|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wzór, schemat...
witam, jestem tu zupelnie nowa więc przepraszam z góry za wszystkie gafy jakie z pewnością popełnię...
chciałam zapytać czy może ma któraś z was schemat do takiego sweterka: 2878817.jpg szukałam już w googlach i nie mogę znależć czegoś podobnego nawet nie mówiąc już o wzorze bądź schemacie. ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wzór, schemat...
Wzoru niestety nie posiadam. Ja bym go zrobiła po prostu z 2 prostokątów szerokich na 1/2 obwodu w biuście + długość rękawów i długich do talii. Potem zszyła fragmenty pod pachami i ramiona, zostawiając dość szeroki dekolt. A w dekolt wrobiła golf, czyli kolejny szeroki prostokąt (można go doszyć lub zrobić na okrągło prosto przy dekolcie). Wzór można dopasować z jakiejś książki lub internetu. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ten sweterek jest robiony na szydełku w poprzek a wzór sklada sie ze słupków przedzielanych oczkami łańcuszka,jest to prosty wzór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc,
![]() ![]() ps. Dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak tylko będzie gotowy, prosimy o zdjęcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.