|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
miloscy bulodgow angielskich laczcie sie:) zapraszam :)
Witam Jestem dumną posiadaczką buldoga angielskiego
![]() ta rase mamy w domu od 11 lat ![]() ![]() innej rasy bym nie chciala miec ![]() wiem ze nei kazdemu sie ten piesek podoba ale prosze o nie wypowiadanie sie przynajmniej zle o nich chcialbym poznac innych wlascicieli tej rasy i wymienic sie doswiadczeniami pozdrawiam
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Buldog angielski
Hey dziewczyny!
Widzę, że wiele z Was jest szczęśliwą posiadaczką jakiegoś zwierzątka. Od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad kupnem psiaka i zakochałam się w buldogu angielskim. Trochę o nim czytałam, ale do informacji z książek itd podchodzę z dystansem. Bardziej zależałoby mi na komentarzach, ciekawostkach czy przydatnych informacjach od osób, które miały styczność z tym psiakiem. Więc... Co powiecie mi na temat buldoga angielskiego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Buldog angielski
...
Edytowane przez ElettroVoce Czas edycji: 2009-09-17 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podbijam wątek
Myślę o kupnie takiego brzydala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Troche czytalam na temat tej rasy i jakos w praktyce to wyglada inaczej ;o
Szczeniak ma 4 miesiace, mamy go tydzien. Hodowca potwierdzil to co wyczytalam w ksiazkach i mowil, ze przez tydzien pies jest niesmialy, strachliwy i musi sie zaklimatyzowac. No coz... w praktyce wyglada to tak, ze nie moge sie z nim bawic bo mnie gryzie i to dosyc mocno i gryzie wszystko co sie da. Mialam juz inne psy i stosowalam sposoby wczesniej uzyte ale na niego nic nie dziala. Minal tydzien a on sie robi coraz gorszy (no tak minal tydzien klimatyzowania) wiec nei chce wiedziec co bedzie jak podrosnie... Wczyscy jestesmy pogryzieni a rece cale pocharatene ![]() Mialyscie to samo ze swoimi buldogami? Jak ich uczyliscie? Pomozcie ![]() Edytowane przez Emidy Czas edycji: 2010-02-06 o 13:48 Powód: Z HODOWLI, zeby nie bylo nastepnych glupich komentarzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Skad masz tego psa?ze sklepu?czy ja zle zrozumialam?
![]() Jak sie kupuje psa z pseudo to nie placz ze bedzie chory,bedzie mial problem z psychika czy inne problemy ![]() W sumie powiem nawet tyle-dobrze ci tak... Trzeba bylo poczytac,isc do hodowcy i kupic psa z rodowodem... Nie skomentuje juz postawy-gryzie to go oddam ![]() To po co ci teb pies byl!co to zabawka ![]() ![]() To szczeniak i ma prawo gryzc i niszczyc.Trzeba bylo przemyslec sprawe.Zreszta moze faktycznie go oddaj w lepsze rece bo az strach co bedzie jak pies np bedzie chory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Coz za idiotyczny komentarz napisany bez jakiekogolwiek zrozumienia tekstu.
Oczywisice pies jest z hodowli, zdrowy i ze wszystkimi papierami - wszystko tak jak trzeba bo tu gdzie mieszkam (poza Polska) psa na rynku nie kupisz. To ze jest szczeniakiem nie oznacza ze moze gryzc i niszczyc. Oczywiscie tak robi, ale tego trzeba go oduczyc. Z takim podejsciem to juz wiem skad jest tyle "glupich" psow co gryza wszystko co popadnie i nic sie nie sluchaja. Mialam kilka psow i to co robil to byly ataki agresji, a tego z maluchem w domu robic nie moze. Odwiedzilam pana zajmujacego sie tresura i wszystko juz jest jasne. Edytowane przez Emidy Czas edycji: 2010-02-06 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam poprzedniego posta koleżanka powyżej ma racje, jak piszesz ze pies wszystko gryzie jest to normą w tym wieku do 6 miesięcy psu wypadają zęby mleczne wszystko go swędzi.
Nie napisałaś nigdzie, że pies gryzie ciebie agresywnie, więc twoje sformułowanie że Garadiela nie umie czytać było nie na miejscu, i ja też odniosłam wrażenie, że był ze sklepu. Garadiela ci napisała ze to normalne że tak robi i nie powinno wzbudzać to twojego zdziwienia, a nie, niech rozwali ci całą chatę i masz się na to patrzeć z uśmiechem. Inteligentnie zmieniłaś treść 1 posta. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-02-06 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Emidy po co zmienilas 1go posta?Zeby wyjsc teraz na dobra wlascicielke?
![]() ![]() Jesli nie wiesz to na poczcie zapisuje sie subskrycja wiec ten post zostal ![]() Brak mi slow,biedny ten pies...A jesli pies byl od hodowcy to dlaczego jego nie zapytasz o podstawowe wiadomosci na temat wychowania szczeniaka? ![]() Z jakiej hodowli masz psa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ooo spam na poczacie - moj stary watek odkopano
![]() Po pol roku czytania, zbierania informacji i upewniania sie, ze podejmuje dobra decyzyzje, piesek zamieszkal u mnie tuz po sylwestrze. To ze gryzie jest calkiem normalne i wiekszosc psow z tego wyrasta. Jednak jak za duzo mu sie pozwoli to pozniej moze zaczepiac Ciebie czy innych ludzi. Musisz starac sie mu pokazac ze czlowiek to nie gryzak - zainteresuj go zabawka, gdy gryzie podczas zabawy to przerwij zabawe az sie uspokoi, a jesli to sa rzeczywiscie napady to odizoluj psa na 2-3 minuty (zda sobie sprawe, ze przez gryzienie straci z Toba kontak i zabawe). Miesiac takich "treningow" sprawil, ze maly juz praktycznie nie gryzie ![]() Zalaczam mojego malego w zalaczniku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.