|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rudzielcem być?
Witam. Jestem tu totalnie nowa ale potrzebuje rady. Mam długie wakacje i dręczącą myśl w głowie by coś zmienićm a dokładniej coś na głowie. Włosy mam dość długie bo aż do połowy pleców, naturalny brąz, falowane. Od pół roku noszę grzywkę i się do nie przyzwyczaiłam.. a teraz na temat: myślę o przefarbowaniu włosów na jakiś odcień rudego - w załączniku niżejbądź https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/27964.jpg ... tylko czy będzie mi takowy kolor pasował? Hmm no i myślę o lekkim cięciu a dokładniej co zrobić by optycznie wyszczuplić buzię? Słyszałam, że warto pocieniować z przodu tylko wolałabym to zrobić na niewielkiej długości ponieważ niesforne włosy zaraz zaczną sie kręcić (prostuje je). No i wolałabym się nie pozbywać mojej prostej grzywki...
Wracając jeszcze do koloru to posiadam dośc ciemne i gęste brwi. Reguluje je a jednak i tak sa wyraziste gdyz jak już napisałam są dość ciemne. Jest jakis sposób na rozjaśnienie bądź jakieś trwalsze usuniecie zbędnych włosków? hmm a żey było do czego porównać ten kolor to wstawiam swoje zdjęcia: Edytowane przez BlackHeroine Czas edycji: 2009-06-28 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rudzielcem być?
Rudy, który nie chciał się pokazać wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
hmm, jak dla mnie pasowałby Ci taki kolor, tylko wiesz, co się z tym wiąże?... prędko farbować nie przestaniesz, a to bardzo niszczy włosy... Jak kiedyś miałam gęste i grube, tak teraz wypadają i mam poniszczone końcówki... Ale z tym, że nie używam żadnych specjalnych odżywek, masek do włosów... Może to jest sposób
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- bo w ogóle to sama jestem ruda - farbowana ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hmm ale który odcień? ten jaśniejszy czy ciemniejszy?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie lepszy byłby ten ciemniejszy z załącznika, no chyba, że dobrze czułabyś się w "marchewce"
![]() ![]() ![]() ...ja już się nie mogę doczekać, kiedy znów będę naprawdę RUDA, a nie czerwona, brrr!
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
właśnie ten ciemny odpowiadałby mi najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.