![]() |
#1 |
BAN stały
|
Wizażanki z Southampton;)
Witajcie
![]() Ja co prawda tak wędruje Londyn-praca Hull-Rodzina Taza od ktorej on jest uzalezniony chyba ![]() ![]() No i Southampton ![]() ![]() ![]() ![]() Jest ktoras z tego wspanialego miasta? Edytowane przez LillyX Czas edycji: 2010-02-01 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Wizażanki z Southampton;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja staram sie tu bywac jak najczesciej,ale to tez zalezy od mojej pracy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Może dodałybyście jakieś zdjęcia z tego miasta? Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Southampton jest cudowne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S co do drogich rodakow- koniecznie polecam w niedziele wybrac sie na Sunday Market- niezapomniane przezycie- w tym samym czasie i miejscu 99% populacji w uk to Polacy ![]() ![]()
"I believe in pink.I believe that laughing is the best calorie burner.I believe in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong.I believe that happy girls are the prettiest girls.I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles."A.H. Edytowane przez llolypop Czas edycji: 2009-09-17 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Fajnie,że są w soton wizazanki.Jaki ten świat mały.
![]() A co Sunday'a byłam tam,fakt tłumy od groma. Co do Polaków,to niestety ale Ci fajni wracają na stale do Pl,a dno zostaje ( i nie mam tu na mysli siebie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atka83 Czas edycji: 2009-09-18 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
To ja sie tez melduje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja również się melduje ,mieszkam,pracuje i sie ucze od 6 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
honey....witamy Cie serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mieszkam na dzielnicy Millbrook,ktoras mieszka blisko mnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Za jakiś czas chcemy z mężem wyjechać do UK. Ale u nas odwrotnie, najpierw dorobimy się tu a później chcemy już w Anglii mieszkać na fajnym poziomie (jakiś własny biznesik). Czytam cały czas o Soton i bardzo mi się podoba. Jeszcze trzy lata mamy na wybór miasta, ale was się właśnie chciałam spytać. Jak się żyje w Southampton? W rankingu najmilszych i najprzyjaźniejszych miast UK jest na zaszczytnym pierwszym miejscu. Prawda to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witam, ja nie jestem z Southampton, a z Hythe, przepływam sobie ferry
![]() Popisuję się, bo to największe miasto obok mnie i zakupy, załatwianie różnych spraw i tak jest w Southampton. Pozdrawiam! Edytowane przez Karolina Maria Czas edycji: 2010-08-23 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Karolina Maria powodzenia w pisaniu pracy i 5 na dyplomie
![]() ja już mam mgr za sobą ![]() planuję wyjazd do Szkocji za rok. Zjechałam do PL 2,5 roku temu z IRL z myślą, że będzie mi tu w PL lepiej. Rzuciłam wszystko i uciekłam z IRL do PL. Dość miałam ludzi, dość pracy ale chyba najbardziej chamstwa naszych rodaków. Za słaba psychicznie jestem na takie dziwne sytuacje ![]() w PL kilka lat temu też było dobrze. Znalazłam fajną pracę, która z dnia na dzień staję się coraz gorsza. Pracuję w banku, który z dnia na dzień bardzo intensywnie staje się bankiem komercyjnym. Pracuję w małym oddziale, który dostaje po tyłku najbardziej ![]() Mój tz chce zjechać do kraju a ja myślę o powrocie do niego do IRL. Dałam sobie rok na powtórzenie języka ang zapisałam się nawet do szkoły bo prawie 3 lata nie mówię po ang i za rok chcę wyjechać do UK lub szkocji ![]() Tęsknię za wyspami ![]() ![]() dlatego czytam wizażanki wasze wypowiedzi i wyciągam wnioski. 1-y wniosek nasuwa się taki, ze wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale najgorzej chyba w PL ![]() oj dziewczyny tak mi ciężko. Z poniedziałku taki ciężki tydzień się zaczął. Powoli wypalam się w tej pracy przez to jak nas traktują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety zawsze sie znajdzie ktos, kto sie nie liczy z innymi. Trzymaj się! Jest tak jak mówisz, kto raz spróbował lepszego ciezko sie przestawić. Dla mnie w PL tez trudne jest to, ze ja tu zarabiam dobrze, ale siedze w pracy ciagle (jestem opiekunkem w domu pacjenta, mieszkam z nim), natomiast moge zrobic faje zakupy i mam pieniadze w PL. Nie wiem natomiast jak miałabym zyc w PL z pensji 1100zł., bo taka mi zaproponowali jak szukałam pracy jak ja mam ok 800zł samych opłat. Tu przywykłam, że robie swobodnie zakupy i sie nie zastanawiam za wiele, zreszta ceny tez sa inne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
witam wizażanki mieszkające w Southampton.Moja siostra się tam właśnie przeniosła z Reading.Pracuje teraz przy pakowaniu pomidorów gdzieś pod Soton...Coś słyszałyście o tej pracy?Czy to jest praca na dłużej?Pracuje przez agencję pracy, ale chciałaby się dostać do jakiejś stałej pracy w końcu, jeśli coś słyszałyście, to dajcie mi ,proszę, znać, będę bardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no właśnie o to nie zapytałam
![]() A jakie masz doświadczenia z agencjami?Które byś polecała, a które nie? W ogóle to da się w końcu pracować bez agencji na full time?Bo coś jej chyba szczęście nie sprzyja, a pieniędzy potrzebuje naprawdę bardzo ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2011-06-07 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, podnoszę temat, bo siostra jest w sytuacji kryzysowej, praca, które miała być nie wypaliła za bardzo.Jeśli ktoś wie o innej, bardzo proszę o wiadomość pw, to naprawdę pilne
![]() Z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech siostra poszuka w agencjach w centrum albo angel na shirley high street. maz dla tej pracuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
jak ja się cieszę, że znalazłam ten wątek
![]() ![]() na razie mam uczyć się języka więc idę na kurs od lutego ![]() zaglądałam na ten wątek półtora roku ![]() ![]() jak nowy rok?? mam nadzieję, że lepiej niż u mnie ![]() ![]() mój tż zjechał na wiosnę zeszłego roku z roi. nie potrafimy być razem ![]() ![]() ![]() a po świętach zabrał swoje rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny jak jest na rynku pracy ![]() ![]() ![]() dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
halo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy nikogo nie ma w southapmton????
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
hejka
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A ja szukam mamusiem z southampton
![]() ![]() jest ktos ?? ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Hej, lamia1980. Ja jestem! Mieszkam tu dopiero miesiąc, ale Southampton podoba mi się bardzo. Zauroczyły mnie uliczki oraz parki. Jeśli obserwujesz jeszcze ten wątek, odezwij się...
![]() Pozdrawiam gorąco! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam w Basingstoke, blisko Southampton ale jednak nie Southampton
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() W Southampton mieszkam od... pięć i pół roku? Byłam trochę w college'u, trochę tu pracowałam w przeróżnych miejscach, obecnie jestem w trakcie drugiego roku studiów. Southampton to świetne miasto i lubię jego klimat i położenie. Mieszkałam już po obu stronach mostu Itchen, blisko i daleko od centrum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Hejka! Ja mieszkam od roku w Southampton
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.