|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ulga prorodzinna
mam do Was pytanie...
mój "jeszcze" mąż(jesteśmy w trakcie rozwodu) najprawdopodobnie(więcej niż pewnej ![]() Wcześniej ustalaliśmy że kupi z tych pieniędzy nowe łóżka.Nie kupił.... I tu pytanie-czy mógł tak postąpić,jak sprawdzić czy faktycznie to zrobił-i czy może to być argumentem na sprawie rozwodowej? W końcu w jakimś sensie to były pieniądze dzieci,a z jego zarobkami na każde z nich otrzymał pełny zwrot,czyli razem ok 3500zl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ulga prorodzinna
Możesz zapytać w urzędzie skarbowym czy mąż odliczył sobie dzieci ale nie sądzę że udzielą Ci takich informacji , pewnie ustawa o ochronie danych osobowych zabrania .
Ja miałam w tym roku poprawki i pan w urzędzie skarbowym nie był szczególnie chętny żeby mąż przyszedł odebrać dokumenty jeżeli ja wypełnałam pit i nosiłam do urzędu wszystkie papiery do sprawdzenia , a rozliczałam się wspólnie z mężem
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie obawiam się że nie udzielą mi żadnych informacji...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
raczej nie sprawdzisz, ale jak najbardziej może to być argument na sprawie rozwodowej
mąż się zobowiązał, nie kupił dlaczego on się rozliczał, a nie Ty? skoro dzieci są przy Tobie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ponieważ -cytuje jego słowa-"to z mojej pensji był pobrany podatek,więc to moje pieniądze"
Tak samo wział kasę za urlop,też za dzieci i podejrzewam za mnie,5 stów na głowę...szlag mnie trafia na sama myśl,a ja będę kombinować żeby książki dzieciakom kupić..wrrrrrrrrrrrrrrrrr r Ja nie pracowałam,więc nie mogłam sobie odliczyć,niemniej jednak skoro wział,i obiecał kupić te łóżka-powinien słowa dotrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.