|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
bbbuuuu pomocy bardzo prosze.
a więc dziewczyny jak najszybciej musze mieć prace na temat wartości uniwersalne w literaturze,dodam praca na miare pracy maturalnej.I otóż własnie najważniejsze dobrze zrozumieć temat...a ja..hmm nie wiem czy dobrze pojmuje a juz wogóle do jakich utworów mam sie odwołac.Mam nadzieje ze spotkam na swej drodze polonistkę albo bardzo dobre duszyczki..bardzo prosze o pomoc!
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: bbbuuuu pomocy bardzo prosze.
podbijam!!!
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
chyba nie bardzo Ci pomogę, ale tak się zastanawiam czemu wołasz pomocy? przecież to nie jest trudny temat ?? Zakładam że klasa maturalna wiec lekturki masz za sobą.
A tak sama od siebie to jak rozumiesz temat, według Ciebie jakie to wartości są uniwersalne?? jak już je zdefinujesz to poszukaj w literaturze gdzie dana problematyka była poruszana. w której książce coś znajdziesz na ten temat?
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
chyba latwiejszego tematu dac ci nie mogli
![]() ![]() ![]() niewazne. w kazdym razie najpierw odpowiedz sobie na pytanie jakie to są wartosci uniwersalne i na ktorych sie skoncentrujesz (bo jest tego mnostwo i wszystkiego chocbys chciala nie opiszesz) podpowiem ci - chodzi np o milosc przyjażń smierc mądrość itp itd - w tym co sobie wybierzesz mozesz pokazac jak patrzyli na te wartości ludzie w roznych epokach. Co sie zmienialo (podejscie na przestrzeni epok) a co pozostalo stale (tutaj przede wszystkim to ze takie wartości zawsze powodowaly obudzenie na tyle silnych emocji że w każdej epoce jest duży udzial utworow (reakcji literackich, prob podejscia) jesli chodzi o te najważniejsze tematy) W zależnosci jakie chcesz przedstawic wartości to dobierasz utwory (i tu nie wierze ze nic ci nie przychodzi do glowy bo ja konczylam mature 6 lat temu i ciagle jeszcze mniej wiecej kojarze co pod ktora wartosć daloby sie w danej epoce dopasowac ![]() powodzenia w pracy ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki,ale ruszyłam głową i wczoraj napisałam prace,nic prostrzego :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.