|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jaki blender/food processor najlepszy do masła orzechowego?
Cześć,
otóż mam problem natury gastronomicznej... Mój blender nie daje sobie rady z masłem orzechowym. Byłam z nim już dwa razy w sklepie w związku z wciąż trwającą gwarancją. Cały czas psuje się na sama część. Ileż można? Nie robię nic niedozwolonego, daję mu ochłonąć, żeby się chłopina nie przegrzał. Na jeden raz miksuję góra 3 minuty, dłużej nie, robię mu nawet 15 minutowe przerwy w robocie. On i tak nie chce współpracować. Przepraszam, rozpisałam się odchodząc od tematu głównego. Doradźcie proszę, jaki blender/food processor będzie najlepszy do robienia masła orzechowego. Chodzi mi o taki naprawdę mocny, który nie skapituluje po wyprodukowaniu dwóch-trzech słoiczków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki blender/food processor najlepszy do masła orzechowego?
A jaką moc ma ten psujący się?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
650W
W sklepie powiedzieli mi że to jeden z mocniejszych (i pod względem mocy i jakości wykonania), ale wydaje mi się, że po prostu nikt z konsumentów masła orzechowego w nim nie robił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
I nutelle i maslo orzechowe robilam w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie, 500W?
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- termo miksie;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Od trzech lat używam blendera philips 700 W, modelu nie znam, ale jest wykonany ze stali nierdzewnej z gumowaną rączką, jest dalej w sprzedaży. Choć jego cena nie byla niska (ok 350 zł), to jest to pierwszy który tak długo wytrzymał i daje rady wszystkiemu, wiec wydaje mi się , że warto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam serdecznie,
odświeżam stary wątek, ponieważ właśnie szukam sprzętu tj. blendera, robota kuchennego, rozdrabniacza itp. który dobrze radziłby sobie z robieniem masła orzechowego. Na dzień dzisiejszy byłoby to główne, priorytetowe zajęcie dla takiego urządzonka, ale byłoby świetnie gdyby potrafił więcej i był uniwersalnym pomocnikiem w kuchni (koktajle, rozdrabnianie nasion, szatkowanie warzyw itp.) ![]() Może akurat zechce wypowiedzieć się ktoś kto jest zadowolony ze swojego sprzętu pod kontem robienia masła orzechowego ![]() Ostatnio czytałam gdzieś wypowiedź osoby która regularnie robi sobie domowe masło orzechowe, że do tego celu wykorzystuje blender o mocy 800W i od kilku miesięcy sprzęt działa bez zarzutu (choć pomimo dużej mocy w trakcie wyrabiania trzeba robić mu kilka krótkich przerw na "odsapnięcie"). Niestety nie został podany producent i model, a na rynku tego typu urządzeń jest mnóstwo i łatwo zgubić się w gąszczu opinii (nie zawsze wiarygodnych). Za wszelkie rady, podpowiedzi, a szczególnie za konkretne informacje na temat modelu i marki którego używacie będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.