|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() kleszcz
rok temu miałam kleszcza , wyrwała mi go sąsiadka, ale nie brałam pozniej zadnych leków, i tu moje pytanie czy moge sprawdzic , a jesli tak to jak czy niemam boleriozy , zapalenia opon mózgowych albo czrgos innego od tego kleszcza?
zgóry dziekuje i przepraszam za miejsce dodania bo nie wiedziałam pod co ten watek podchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: kleszcz
musisz zrobić badanie z krwi
skoro piszesz na forum to na pewno nie masz zapalenia opon mózgowych. miałaś jakiś obrzęk po tym kleszczu? taki charakterystyczny rumień? Jeśli nie, to raczej nie masz się czego obawiać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ok. dzięki , nie raczej nie było niczego tylko lekko zaróżowiona skóra jakbym się przed momentem tam drapała , wiec to był pewnie slad po wyrwaniu
Mam jeszcze jedno pytanie czy może czasami nie wiesz jak nazywa się to badanie krwi? Edytowane przez ianiss Czas edycji: 2013-08-07 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
damn good coffee
|
po prostu, badanie pod kątem boreliozy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ok. dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
spokojnie nie każdy kleszcz jest nośnikiem bakterii boleriozy , to jest tylko taka medialna nagonka.. fakt trzeba się zabezpieczyć ale bez przesady nie jednego miałem i nic mi nie jest, jeśli nie miałeś objawów wędrującego rumienia a nastepnie boleści kości i stawów to nic Ci nie jest, badania pod tym kątem są dosyć kosztowne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.