|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Makaron a'la ryż - Sałatka
Mam dla Was przepis na doskonałą sałatkę. Tytuł tematu taki a nie inny dlatego, że do zrobienia sałatki potrzebny nam jest makaron w ksztalcie ryżu.
Składniki: - w/w makaron (1 opakowanie starcza na dużą miskę) - koperek (dosyć dużo) - 2-3 ząbki czosnku - dosyć duże (mozna więcej gdy ktoś lubi czosnek) - majonez Wykonanie: Makaron gotujemy wg.przepisu na opakowaniu. Musi być al dente. Po ugotowaniu przelewamy go od razu zimną wodą, albo do wody w ,torej sie gotuje dolewamy troche oleju - aby makaron się nie skleil. Po ostygnięciu wsypujemy makaron do miski. Dodajemy przecisnięte ząbki czosnku (sałatka musi miec tylko posmak czosnkowy). Dosyć dużo pokrojonego koperku, gdyż musi on być dobrze odczuwalny w sałatce. Na koniec dodajemy majonez (to już zależy od gustu - ja na dużą miskę dodałam cały mniejszy majonez Winiary). Można doprawić do smaku sola i pieprzem, ale ja tego nie robiłam gdyz sałatka ma już doskonały smak. Robiłam ją wczoraj i wszystkim smakowała. Życzę smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Makaron a'la ryż - Sałatka
DZIĘKUJE BARDZO ZA TEN PRZEPIS !
![]() Pomimo przejść z tym drobnym makaronem uważam, że sałatkę warto zrobić. Jest naprawdę pyszna. Ja dodałam kilka kropel soku z cytryny. ![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
mam głupie pytanie w tym jestem najlepszejsza
![]() ![]() jak dokładnie wygląda ten makaron??? jedyny drobny który znam to takie malutkie gwiazdeczki nadaje się???
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Makaron jest dokladnie w ksztalcie ryżu. Taka sama wielkość i taki sam kształt. Ale jeżeli użyjesz do tej sałatki malutkich gwiazdeczek to też na pewno nic złego się nie stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja znam troszeczkę inny przepis.
Makaron w kształcie ryżu Dwie piersi z kurczaka przyprawa gyros ogórek zielony (duży) sałatka koperkowo ziołowa (knorra w saszetce) koperek majonez Makaron gotujemy, studzimy, piersi z kurczaka smażymy w przyprawie gyros i także studzimy, ogórki kroimy w kosteczkę. Potem wszystko mieszamy. Ja sałatkę koperkowo-ziołową mieszam z majonezem i dodaję. Taka mała uwaga - nie dodawajcie dużo majonezu ponieważ sałatka robi się bardzo wodnista. Tylko tyle aby wszystko połączyć. Smacznego! ![]() Ja uwielbiam tą sałatkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Gdzie można kupić taki makaron? Jaki producent?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
taki makaron bardzo często leży na półce obok tych drobnych "gwiazdeczek"
![]() wygląda tak: http://www.mojegotowanie.pl/zdjecia/makaron_jak_ryz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Na pewno można go dostać w Kauflandzie i Polo, nie wiem czy przypadkiem w Lidlu też nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.