|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
straszny zapach w samochodzie
Dziewczyny zostawiłam w samochodzie na tylnim siedzeniu niedojedzoną bułke z Macdonalda i zapomniałam o niej.
![]() ![]() Przypomniała się dziś sama o sobie strasznym smrodem w aucie, oczywiście wyrzuciłam całą torebkę z maca, ale smród pozostał ![]() Pytanie: czym usunąć ten straszny zapachm, może sodą, kawą, praniem tapicerki? Narazie pootwierałam wszystkie okna i drzwi i wietrze na podwórku ale jest wciąż strasznie. Wydaje mi się że jutro czeka mnie pranie chemiczne, chyba że ktoś zna jakiś sposób? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: straszny zapach w samochodzie
Humm.... nieciekawa sprawa
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Do końca dnia auto może sobie stać na podwórku i się wietrzyć, mam nadzieje , że do jutra będzie lepiej, obym jakos dojechała do myjni. A jak przejechałam nim dziś 10 metrów to musiałam się cała przebierać, i cały czas mi się zdaję że przęsiąkłam tym zepsutym cheeseburgerem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Możesz skorzystać z usługi w zakładzie który zajmuje się klimatyzacją, to nazywa się ozonowanie czy jakoś tak. podobno na smrody wszelkie to bardzo dobre !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ![]() [btw - dlatego ja wszystko klade na siedzeniu pasazera, bo jak rzuce do tylu cokolwiek - kurtke, torbe, papiery - to na ogol zapominam] ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie przeprowadziłam śledztwo i.... to nie cheeseburger tak śmierdział, tylko 'ktoś' życzliwy polał mi auto takim środkiem dla rolników, który ma odstraszać dzikie zwierzęta, auto wietrzyło się tydzień i dalej śmeirdzi troszke jeszcze ale wczoraj w srodku wyprałam i jest lepiej. Ale naprawde paskudna sprawa, no i mamy z mama podejrzenia co do sprawcy. ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
No od góry po dachu, a że auto stare i szyberdach nieszczelny to kapło i do środka.
Preparat ten rozpoznał po zapachu taty pracownik, co jest rolnikiem i takie rzeczy się ponoć właśnie używa. A że mieszkamy na wsi i auto stało poza ogrodzeniem to wszystko jasne. Niestety winny się nie znalazł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja kiedys miałam podobnie.Tylko ze u mnei było ciezko z lokalizacja miejsca brzydkiego zapachu.Wkurzyłam sie i podjechałam na FV. Okazało sie ze trzeba szybko wymienic zagrzybiony filtr od klimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
_Novotna_ mnie babcia nauczyła świetnego sposobu, kupujesz kilo jabłek, przecinasz je na połówki, ustawiasz po całym samochodzie, zostawiasz na tyle żeby nie zdążyły się popsuć, wciągną wszystko, naprawde polecam
![]()
![]() |
#11 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jak kupiliśmy mój samochód, to też jego zapaszek był delikatnie mówiąc nie do zniesienia i nie były to łatwe do pozbycia się zapachy, uwierzcie
![]() Najpierw zrobiliśmy gruntowne mycie (czyli wyjęcie siedzeń, dywaników itd i wymycie tego dokładnie), a potem zaczęliśmy walkę z zapachem tapicerki ![]() ![]() - szorowanie całej tapicerki pianką (bodajże Max Cleen), - wyjęte siedzenia i dywaniki szorowaliśmy płynem do dywanów (ale na włożonych też spokojnie można), - odkurzacz piorący Karcher + kostki do mycia tej samej firmy (ale to nie było jedno pranie, tylko kilka), - kiedy już wszystko wyschło rozsypałam sodę i zostawiłam do odkurzenia za jakiś czas. Oprócz tego stał ciągle otwarty i się wietrzył, miał w środku odświeżacze, szorowaliśmy plakiem - ale raczej te poprzednie zabiegi dały o wiele lepsze efekty. Podejrzewam, że zapach tego środka przy tym, co było w moim to pryszcz ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.