|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
BESZCZELNE ODPOWIEDZI!!!!
Dziewczyny nie wiem czy dobrze robię zaczynając ten wątek , ale jestem nieco oburzona..Wizaż to fajne miejsce,same fora sa super, można zadawac pytania, dzielić się przezyciami, watpliwościami i owe wątpliwości rozwiewać, a inne dzieczyny chętnie pomogą ...no właśnie. Od jakiegos czasu zauważyłam , że jedna z Wizażanek ( nie podam nicku bo ma to byc apel ogólny a nie nagonka, i nikogo nie mam zamiaru obrażać!) stosuje dość impertynenckie, beszczelne odpowiedzi na zadawane przez inne dziewczyny pytania. Odpowiedzi te są owszem , kompetentne, wielce pomocne, ale forma ich przedstawiania pozostawia wiele do życzenia. Przykład ( bardzo podobny , ale nie dokładnie taki sam!!) jakas dziewczyna pyta np o sposób sadzenia kwiatków, a otrzymuje odpowiedż :" no a co , tam a tam o tym nie napisali????"No i szczena mi opadła ( i to nie pierwszy raz) bo przecież skoro dziewczyna pyta to nie wie, ewentualnie chce poszerzyć swoje wiadomości. Niby dostaje odpowiedż ze wskazówka , ale w jaki sposób podaną!!!!!!!!!!!!Dodam , że osoba ta czasem daje bardzo kompetentne rady , ale stawia się w pozycji wszystkowiedzącego , tak jakby inni nic nie wiedzieli a trzeba im koniecznie( złośliwie) braki wykazać......Nie chcę tu nikogo piętnować, ale dziewczyny, czy nie można prosto i miło!!!Jesli razi nas czyjaś niewiedza to najlepeij kogoś doinformować, ale w sposób przyjazny a nie złośliwie!!W końcu wcale nie musimy odpowiadać.Jak już wspomniałam to nie ma byc nagonka, czy wytykanie czegos komuś, ale ogólny apel o trochę zrozumienia, ze czasami ludzie nie wiedza czegoś co dla nas jest oczywiste, ale to przecież działa w obie strony!!!...Gorąco pozdrawiam wszystkie Wizażanki
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: BESZCZELNE ODPOWIEDZI!!!!
Wiesz co Mariti? Ja któregoś dnia postanowiłam, że nie będę wdawać się w dyskusję z osobami, które psują mi krew. Pomaga
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mariti zgadzam się, że powinno być przyjaźnie na forum
![]() A co do tej osoby, to mam swoj typ, ale faktycznie moze lepiej nie zdradzac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Lexie,fajnie i prosto podsumowałaś moją wypowiedż- powinno byc przyjażnie na forum!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że sa osby,które maja taki styl wypowiedzi,czy to na forum czy w realu. Nie robią tego ze złej woli,z chęci wywyższenia się, tylko tak juz mają
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Mariti-mam podejrzenia co do tożsamości,chyba że mnie przeszkadza coś innego niż Tobie
![]() Mnie też kiedyś irytowały takie wypowiedzi,traktujące rozmówców z góry,aroganckie...Ale przestałam się nimi przejmować i nie dyskutować z takimi osobami-tak jak radzi sarenka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Mariti myślę, że to dobrze, że ktoś w koncu napisał coś o sytuacji, którą też od pewnego czasu obserwuję. Co więcej, przez pewien czas postanowiłam się zdystansować do forum, gdyż nieprzyjemnych komentarzy było sporo i czasami wcale nie było miło.
Nie rozumiem po co te komentarze, co przez nie można osiągnąć ??? Czy mają na celu udowodnienie czyjejś wyższości, czy też są jakieś inne powody, których ja nie znajduję ??? Myślę, że Wizaż to miejsce, w którym nikt nie powinien się obawiać, że jeżeli coś napisze, to może się to obrócić przeciw niemu. Większość z nas chce pomóc i zawsze znajdzie słowa otuchy i porady dla potrzebujących, jednak nadal można znaleźć teksty pełne zlośliwych uwag i komentarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Aga BJ napisał(a):
> Ale przestałam się nimi przejmować i nie dyskutować z takimi osobami-tak jak radzi sarenka ![]() ![]() > ![]() Wiecie co Laseczki... problem tkwi w tym, że: 1) wszystkie niewinne przejmą się tematem (ja już się zaczęłam zastanawiać czy abym to nie ja komuś coś mało subtelnie oznajmiła??) 2) osoba, która TAK się zachowuje nawet przez chwilę nie pomyśli, że chodzi o nią - a nawet jak się zorientuje to tylko zaśmieje się pod nosem.. Chociaż może się mylę [czasem mam nadzieję, że się mylę ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Niestety tez mi sie zdaje, ze osoby ktore sa... powiedzmy nieprzyjazne raczej nie domysla sie ze mowa o nich. Albo nie zwrocą uwagi, no bo co my wiemy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja też mam podejrzenia co do tożsamości tej wizażanki, ale jeśli dobrze się domyślam, to mimo to bardzo szanuję tą osobę za bardzo kompetentne i pomocne wypowiedzi.
Aga i dziewczyny mają rację, że nie należy się wdawać w dyskusję, no bo po co, to nie przyniesie żadnych efektów, a atmosfera siada ![]() ![]() Pozdrawiam aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Sarenka napisała:
> ... 1) wszystkie niewinne przejmą się tematem (ja już się zaczęłam zastanawiać czy abym to nie ja komuś coś mało subtelnie oznajmiła??) ![]() ale jak Sarenka napisała 2 punkt: > 2) osoba, która TAK się zachowuje nawet przez chwilę nie pomyśli, że chodzi o nią - a nawet jak się zorientuje to tylko zaśmieje się pod nosem.. - odetchnęłam troszku i pomyślałam, że faktycznie coś w tym jest, także to chyba jednak nie ja uffff ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Patis , to wielki własnie problem , jakby to napisać, żeby potem każda Wizażanka nie rozmyślała, czy to o nią chodzi , ale nie umiałam tego wyrazić w innych słowach. Nie chodzi mi jednak o uśmieszki, ikonki, choc faktycznie masz rację różne osoby mogą różnie interpretować pewne gest, słowa, znaki.Fakt faktem , ze byłam juz nieco zdenerwowana pisząc ten wątek, może akurat mnie to bardziej ukłuło niż inne dziewczyny...niemniej jednak mamnadzieję, że na forum tym czy innym przeważać będzie miła atmosfera.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
właściwie to nie wiem co napisac i czy sie bać ?
uderz w stół a nozyce sie odezwą ![]() byc może chodzi o jakies moje wypowiedzi czy odpowiedzi ,nie wiem. fakt na niektóre pytania i osoby reaguje ciężką alergią chociaz od pewnego czasu próbuje nie zabierac głosu w pewnych wątkach zakładanych przez pewne osoby. ale się tajemniczo zrobiło... pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
i teraz rozmyslania czy to ja czy nie ja ??
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
paula78 napisał(a):
> > ale się tajemniczo zrobiło... > Paula tajemniczo się zrobiło i powiało grozą.. ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Patis, ale sarenka jest chora i bredzi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny , chyba mimowolnie troszku fermentu narobiłam . Dla uspokojenia powiem, że nie chodziło mi o żadną z Was -tych dziewczyn które się wypowiadały.Ale może potraktumy moją wypowiedż nr 1 w sposób ogólny-dydaktyczny
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Mariti napisała:
> niemniej jednak mam nadzieję, że na forum tym czy innym przeważać będzie miła atmosfera I oby tak dalej, bez tego to nie forum, a miła atmosfera musi być ![]() ![]() Sarenka napisała: > Patis, ale sarenka jest chora i bredzi więc... ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
PATIS_79 napisał(a):
> > ![]() ![]() ![]() Dzięki ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Re: BESZCZELNE ODPOWIEDZI!!!! smutne...
cóż...
Edytowane przez kedesza Czas edycji: 2005-10-11 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
NOOOO, przyznam szczerze Paula, że mi zaimponowałaś. Serio !!! Napiszę dosłownie to co czuję - ZYSKAŁAŚ w moich oczach !
paula78 napisał(a): > właściwie to nie wiem co napisac i czy sie bać ? > > uderz w stół a nozyce sie odezwą ![]() > > byc może chodzi o jakies moje wypowiedzi czy odpowiedzi ,nie wiem. > fakt na niektóre pytania i osoby reaguje ciężką alergią chociaz od pewnego czasu próbuje nie zabierac głosu w pewnych wątkach zakładanych przez pewne osoby. > > > ale się tajemniczo zrobiło... > > pzdr > paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
sarenka napisał(a):
> Patis, ale sarenka jest chora i bredzi ![]() ![]() ![]() ![]() Czyzbys jednak zarazila się od męża? ![]() Rownież szybkiego powrotu do zdrowia zycze ![]() Jesli chodzi o temat wątku... Cóż. Mnie tez denerwuja niektore wypowiedzi ![]() Nie raz poczulam sie wgnieciona w ziemie przez jakas Wizazanke (mimo ze jej wypowiedz nie byla skierowana do mnie, ale przykladowo obrazila jakiś ogól osob do ktorego ja sie zaliczam). Staram sie tym wszystkim nie przejmowac, choc czasem nie jest latwo. Sama dbam o to aby swoimi wypowiedziami nikogo nie urazić... Chyba że ktoś swoim "zachowaniem" na forum wręcz się o to doprasza... Czasami trudno trzymac język za zębami ![]() Tez przez chwile zastanawialam sie czy nie o mnie mowa... ![]() ![]() Ale chyba az tak zle nie jest ![]() ![]() Trzymajcie sie dziewczyny i nie przejmujcie się niemilymi wypowiedziami ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
no ,prosze cie maljozmaz ,nie zawstydzaj mnie.
co do wypowiedzi to przyznacie same ,że wyrażanie własnego zdania może urazic i skrzywidzic ale kazdy z nas ma jakies własne tematy których podjecie przez kogos innego doprowadza was do szału. fakt iż wazne tez jest sposób podania odpowiedzi ale trudne jest pisanie w spokoju i opanowaniu gdy temat jest drazliwy i trudny. poza tym do pewnych osób nie można mówic delikatnie tylko walnąc między oczy -prawdą oczywiscie ![]() ja sama jestem bardzo impulsywna i mówie to co mysle potem dopiero łapię sie na tym ,że mogłam to samo powiedziec ale w inny sposób. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> Czyzbys jednak zarazila się od męża? ![]() > Rownież szybkiego powrotu do zdrowia zycze ![]() Niestety... Ale już na finiszu. Dzięki ![]()
![]() |
#26 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Ineska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Aga BJ napisał(a):
> Ineska ![]() ![]() To chyba normalna reakcja ![]() Ale dobrze zrobić sobie taki rachunek sumienia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.