Pakowanie na wakacje - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 23:36   #1
ama
Wtajemniczenie

Pakowanie na wakacje

Kochane Wizażanki, nie znalazłam żadnego odpowiedniego wątku, więc zakładam nowy. W poniedziałek jadę na dwa tygodnie na badania terenowe do podwarszawskiej miejscowości (45 min od centrum Warszawy) i będę tam przeprowadzać wywiady głównie ze starszymi osobami. No i mam wielki problem: pakowanie. Jak dotąd mam walizkę, sporą torbę weekendową, torbę z laptopem i torebkę na jakieś drobiazgi. W sumie jakiś 25 kilo, a sama ważę 50. Będę mieszkać w schronisku, więc żadne pranie nie wchodzi w grę, śpiwór też mam mieć swój. Do tego ciuchy i kosmetyki, ręcznik, piżama, sweter, dwie pary butów na zmianę, klapki do kapieli. Macie może jakieś złote rady jak zredukować liczbę rzeczy? Czy zabranie zestawu ubrań innego na każdy z 14 dni to za dużo? Ma być upał przez najbliższe 2 tygodnie, więc pewnie będę spocona jak mysz przez cały dzień i dlatego zabrałam 6 spódnic i 8 sukienek i oczywiście topy. Dwie pary spodni na wieczór (bo w dzień się pewnie ugotuję w nich), sweter, 2 kardigany i kurteczka skórzana. A i oczywiście aparat (lustrzanka - wielka i z ładowarką wielkości kontenera).
Jakich kosmetyków można nie zabierać?

Ciekawa też jestem jak Wy się pakujecie na wakacje. Co zabieracie, czy macie tego dużo i jak reaguje na wasze walizki rodzina (moja wyjątkowo ironicznie i wrednie komentuje moje wysiłki żeby nie zabrać za dużo
Stary 2010-07-03, 23:51   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Pakowanie na wakacje

:C
Co do ubrań na dwa tygodnie biorę:
spodenki krótkie plażowe, spodenki dłuższe do kolana, długie spodnie/legginsy czarne. Najczęściej duużo zwiewnych bluzeczek - zajmują bardzo mało miejsca. Japonki + baleriny. Suszarka do włosów.

Weź jeden kardigan po co ci dwa? Wywal kardigan włóż kurteczkę z kapturem przeciwdeszczową No niestety jeśli nie masz możliwości prania rzeczy to musisz wziąć sporo bluzeczek.

Co do kosmetyków to mam wygodnie, ponieważ mam kilka paletek inglota pro 5 na magnes przekładam ulubione cienie do jednego opakowania, baza, kredka do oczu, dwa pędzelki pacynka tusz do rzęs i ewentualnie puder (jest lato, nie szalejmy z różami i brązami bo to ci spłynie, to zbędny balast) Na takie wyjazdy nie zabieram też odżywek do włosów bo bym się nie spakowała. Szampon + jedwab to całość mojego bagażu do włosów. Do golenia kupuję dwie małe pianki isany (takie maluszki po 2zł, podróżne) no i małą pastę do zębów (też takie są dostępne, znaczy się nie te aż tak bardzo mini ) do rąk też mały kremik, deozodorant...

Moja rodzina hm cóż, śmieją się ze mnie - zwłaszcza ojciec. Jak przychodzi co do czego okazuje się że on zabiera cb radio razem z kartonem, laptopa, kable, aparat, kilka pendrive, zestaw płyt. Mama za to bierze suszarkę, suszarko lokówkę, lokówkę, 150 szamponów do włosów, żelazko, czajnik elektryczny (!) w razie gdyby na miejscu się zepsuł () także em nom widzisz źdźbło w oku bliźniego nie dostrzegasz belki w swoim

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-07-03 o 23:52
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 00:05   #3
ama
Wtajemniczenie

Hm, no ja kolorówki prawie nie biorę. Tylko podkład, puder sypki, brązer, tusz i kredka. Bardziej chodzi mi o kosmetyki takie do higieny, bo przecież jak tu nie zabrać płynu do demakijażu, pałeczek kosmetycznych, dezodorantu, jedwabiu do włosów, szamponu, żelu pod prysznic, balsamu do ciała (bo wysycham latem na wiór)pasty do zebów, wkłądek higienicznych, maszynki do golenia i czegoś na komary.

No i suszarka to też moje obowiązkowe wyposażenie.

Będę gadać ze starszymi osobami, więc szorty odpadają - w końcu przeprowadzam badania etnologiczne. Eh, chyba mi tragarza trzeba...

A cudowną musisz mieć Mamę - ten czajnik na zapas i żelazko mnie powaliły

Edytowane przez ama
Czas edycji: 2010-07-04 o 00:07
ama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 00:05   #4
monius9
Zakorzenienie

45 min od centrum Warszawy - to prawie jak moja wieś, pytanie jeszcze w jakim kierunku

ja bym wywaliła sukienki i postawiła na zestawy spódnica + bluzka, ew. szorty + bluzka. jedną spódnicę spokojnie założysz te pare razy, z sukienką już gorzej.

jeżeli chodzi o redukcję bagażu to jestem w tym niezła (i skromna ) ale u mnie zawsze wchodzą w grę przepierki. poza tym preferuję tryb podróżowania w którym nie wchodzą w grę żadne lokówki, prostownice, suszarki, nic z tych rzeczy. no i jak sobie pomyślę mam wszystko wozić ze sobą na rowerze (a jeszcze namiot, garnek, żarcie, karimata, śpiwór...) to od razu odechciewa mi się dodatkowej pary spodni :P

ed.
zakup jakiś dobry szampon z odżywką 2 w 1 - jedna butla mniej. balsam do ciała już z filtrem przeciwsłonecznym - będzie i na noc i na dzień. rzeczy typu płyn do demakijażu możesz przelać do mniejszego pojemnika, i tak całego nie zużyjesz w dwa tygodnie no i mydło zamiast żelu pod prysznic - zajmuje mniej miejsca i do tego się nie wyleje do kosmetyczki :P

Edytowane przez monius9
Czas edycji: 2010-07-04 o 00:08
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 00:08   #5
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
, bo przecież jak tu nie zabrać płynu do demakijażu, pałeczek kosmetycznych, dezodorantu, jedwabiu do włosów, szamponu, żelu pod prysznic, balsamu do ciała (bo wysycham latem na wiór)pasty do zebów, wkłądek higienicznych, maszynki do golenia i czegoś na komary.
Płyn do demakijażu można przelać do mniejszej buteleczki albo kupić chusteczki do demakijażu - takie dwa w jednym
ale właśnie pasta, pianka do golenia można kupić w rossmanie miniaturki które starczą

Cytat:
A cudowną musisz mieć Mamę - ten czajnik na zapas i żelazko mnie powaliły
ona musi być zawsze wyprasowana

I ręczniki, Jezu zajmują duuuuuużo miejsca...
Stary 2010-07-04, 00:24   #6
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
I ręczniki, Jezu zajmują duuuuuużo miejsca...
A ja mam jeszcze takie puchate i już nie kupię cienkich. Za to zredukowałam liczbę par szpilek z czterech do jednej pary

Monius9, jadę do Podkowy Leśnej. Jeśli znasz tam kogoś, kto chciałby mi poopowiadać o życiu w PRLu to byłabym zachwycona

Edytowane przez ama
Czas edycji: 2010-07-04 o 00:25
Stary 2010-07-04, 00:27   #7
monius9
Zakorzenienie

niestety, nie ten kierunek
Stary 2010-07-04, 00:28   #8
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

pieluchy tetrowe (2 zł) dobrze się sprawdzają jako ręczniki

małe , lekkie, dobrze chłoną, szybko schną
można je przeprać pod prysznicem i w ciągu dnia wyschną
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 07:51   #9
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja niestety Ci nie pomogę bo na jedną czy dwie noce ciągnę za sobą wielką torbę

Ile razy próbowałam zredukować bagaż to się nie udało. Na miejscu okazywało się, że czegoś mi potrzeba,a tego nie wzięłam itp. Na szczęście zawsze jak gdzieś jadę to samochodem,więc nie ma problemu dźwigania. Ale raz jechaliśmy pociągiem przez prawie całą Polskę, jedna przesiadka. Musieliśmy biegać po peronach bo rozkład zmienili,w pewnym momencie myślałam że usiądę i się rozpłaczę nad tą moją torbą. Ciężka, biec trzeba żeby pociąg nie uciekł, tż obładowany więc nie ma komu wcisnąć (). Ależ ja wtedy klęłam na te walizy

Ale czekaj,mam radę! Pomyśl czy jest sens brać balsamy, płatki i patyczki kosmetyczne, płyn do demakijażu-to możesz kupić na miejscu. Jak nie zużyjesz to zabierzesz z powrotem i zużyjesz w domu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 08:33   #10
mariposa88
Rozeznanie

Też mam problem z pakowaniem. Kiedyś, gdy jeszcze nie miałam TŻa, który by dźwigał moje torby, to jeszcze jakoś się hamowałam i pakowałam tylko tyle, ile mogłam unieść. A teraz mój kochany nosi moje ciężkie walizy i się nie ograniczam

Rad żadnych chyba ode mnie się nie doczekasz, ale liczę, że któraś wizażanka coś doradzi
Stary 2010-07-04, 09:02   #12
krooolewna
Zadomowienie

Co do kosmetyków to zawsze sobie obliczam ile czego zużyję plus na oko trochę,gdyby coś nie wyszło.Np.w ciągu 2 tygodni nie zużyję całego płynu do higieny intymnej,więc pozostawiam tyle ile na oko wyjdzie mi na mycie w ciągu 2 tygodni.Poza tym biorę saszetki balsamów(bo są lepsze niż cały balsam-w sensie lżejsze),szampon 2 w 1 etc.Poza tym w rossmanie masz produkty mini,więc kup sobie może jakieś takie.Przyznam szczerze,że zaczęłam opowiadać o kosmetykach,bo dla mnie zawsze są najcięższe.
Przyznam że sama zawsze zapakuję się,a potem połowy produktów nie używam,więc nie bierz np.2 korektorów,bo wystarczy jedenMozliwe,że wcale tak nie planowałaś,ale mierzę swoją miarą

Co do ubrań to hmmm lepiej wziąć kilka bluzek więcej niż śmierdzieć potem,bo niestety wtedy nawet dezodorant nie pomoże

Co prawda nie jest powiedziane,że przez 2 tygodnie będziesz mieć piękna pogodę i każdego dnia się będziesz pocić,ale to już jest ryzyko
Ale ja np.jak jadę taki krótki odcinek czasu to po prostu mam jedno ubranie na drogę w obie strony.

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 11:06   #13
Solak
Raczkowanie

Coś wiem o pakowaniu... czeka mnie wyjazd nad bajkał i też powoli zaczynam kombinować

Ja też bym wyrzuciła sukienki i część spódnic- jeżeli masz dużo bluzek to zawsze można to jakoś pozestawiać. Od biedy w schronisku zawsze można coś przeprać ręcznie pod kranem. Nie wiem jakie masz spodnie, ale jeśli zapowiadane są upały to ja bym brała jedne cienkie (np lniane- zajmują mało miejsca i są lekkie) i jedne grubsze (np jeansy, bo nigdy nic nie wiadomo)

Tak jak już dziewczyny pisały, kosmetyki można albo poprzelewać do mniejszych opakowań albo kupić miniaturki np w rossmanie. Wkładek higienicznych i patyczków weź mniej więcej tyle ile Ci potrzeba na dwa tygodnie. Nie brałabym jedwabiu do włosów- ewentualnie zamiennie jakiś szampon typu 2w1. Poza tym ja przed wyjazdem zaopatrzam się w chusteczki do higieny wszelakiej

Sama jedziesz na te praktyki? Bo jeśli z jakimiś koleżankami to możecie podzielić się kosmetykami
Solak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 11:39   #14
ama
Wtajemniczenie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;20449093]https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=zabra%E6
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=zabra%E6
[/QUOTE]

Ojej, przepraszam skoro już tyle wątków było. Naprawdę szukałam Może przez ten wyjazd taka nieogarnięta jestem.

Dziewczyny, dzięki za rady. Kosmetyki już kupiłam, oczywiście nie w opakowaniach mini i teraz chyba muszę pójść do tego rossmana po małe.
A skąd bierzecie mniejsze opakowania? Bo ja puste wyrzucam, w łazience mam same pełne, albo prawie pełne. Chętnie bym przelała, ale nie mam w co
Niby jadę z koleżankami, ale prawie ich nie znam, nie mam nawet ich telefonów, żeby się umówić kto co bierze, więc jestem raczej zdana na siebie. Mam tam też niby 5 chłopaków, ale na ich litość przy noszeniu toreb nie mam co liczyć.

Jej, też macie wrażenie jak się spakujecie, że wszystko co zabrałyście jest megapotrzebne, ale ilość tych rzeczy was przeraża?
Stary 2010-07-04, 11:52   #15
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dzięki za rady. Kosmetyki już kupiłam, oczywiście nie w opakowaniach mini i teraz chyba muszę pójść do tego rossmana po małe.
A skąd bierzecie mniejsze opakowania? Bo ja puste wyrzucam, w łazience mam same pełne, albo prawie pełne. Chętnie bym przelała, ale nie mam w co
Niby jadę z koleżankami, ale prawie ich nie znam, nie mam nawet ich telefonów, żeby się umówić kto co bierze, więc jestem raczej zdana na siebie. Mam tam też niby 5 chłopaków, ale na ich litość przy noszeniu toreb nie mam co liczyć.

Jej, też macie wrażenie jak się spakujecie, że wszystko co zabrałyście jest megapotrzebne, ale ilość tych rzeczy was przeraża?
W rossmanie znajdziesz multum mini kosmetyków.
Hmmm jak zwykle mniejsze opakowania jak mam np.z gazety czy z allegro jak kupuję to zostawiam sobie na takie właśnie wyjazdy.
Poza tym jeśli chodzi Ci o puste opakowania to są w sephorze.Widziałam też w katalogu oriflame.

Stary 2010-07-04, 12:12   #16
Solak
Raczkowanie

mniejsze opakowania zostają mi po próbkach albo kosmetykach mini i zachowuje je na takie okazje. Tak sobie jeszcze pomyślałam, że może zamiast balsamu i żelu pod prysznic można wziąć olejek do kąpieli- myje i od razu nawilża

Też mam zawsze wrażenie, że wszystko jest mi niezbędne a potem często się okazuje, że połowy nie używam. Ja to mam o tyle łatwiej, że prawie nie używam suszarek/prostownic/lokówek, a do włosów mi wystarcza sam szampon. Balsamów też zazwyczaj na wyjazdy nie biorę, co najwyżej mleczko do opalania
Solak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 12:14   #17
paulinunia
Zakorzenienie

a ja zakupiłam torby próżniowe żeby ograniczyć miejsce w walizce

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 12:22   #18
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
a ja zakupiłam torby próżniowe żeby ograniczyć miejsce w walizce
niestety, masy walizki ci to nie zredukuje
Stary 2010-07-04, 12:24   #19
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
niestety, masy walizki ci to nie zredukuje
ale chociaż troszkę miejsce jakoś trzeba się spakować na dwa miesiące

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-04, 12:24   #20
seduction
Zakorzenienie

tylko wtrącę i powiem tak jak moje poprzedniczki: koniecznie do Rossman'a i tam zakupić kosmetyki. Mają tam chyba wszystko w miniaturkach: żele, pasty, balsamy, szampony i inne bajery

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 12:26   #21
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Moze ja dziwna jestem, ale jesli jadę na wakacje nie zabieram ze sobą praktycznie w ogole kolorówki, tylko tusz do rzęs(chyba, ze wczesniej pojde do kosmetyczki na hennę, wtedy i to odpuszczam) plus korektor i skrobię- tyle. I czesto nawet tego nie uzywam. Do tego szampon, zel pod prysznic, dezodorant, paste do zębów, balsam w saszetkach, krem z filtrem oraz do twarzy i to chyba na tyle, oczywiscie wszystko w malych opakowaniach.
Z ubran to biore najbardziej zwiewne i praktyczne rzeczy, na wakacjach nie układam zestawów, nie biore biżuteri i miliony torebek. Ma byc przede wszystkim wygodnie, czyli zazwyczaj z ciepłe dni spodenki krotkie plus bluzka, a wieczorami zarzucam bluze/kardigan.
Chociaz na domkach, czy pod namiotami zdarzało się, ze głownie w jakimś dresie chodziłam.
Tzn. wiadomo, ze jak jadę z rodzicami do rodziny, czy coś w tym stylu, to zabieram więcej ladnych rzeczy, aby jakoś wyglądac. Ale na takie zwykłe wyjazdy wole byc czasami wieśniakiem w dresach.

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2010-07-04 o 12:27
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 12:36   #22
krooolewna
Zadomowienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;20452552]Moze ja dziwna jestem, ale jesli jadę na wakacje nie zabieram ze sobą praktycznie w ogole kolorówki, tylko tusz do rzęs(chyba, ze wczesniej pojde do kosmetyczki na hennę, wtedy i to odpuszczam) plus korektor i skrobię- tyle. I czesto nawet tego nie uzywam. Do tego szampon, zel pod prysznic, dezodorant, paste do zębów, balsam w saszetkach, krem z filtrem oraz do twarzy i to chyba na tyle, oczywiscie wszystko w malych opakowaniach.
Z ubran to biore najbardziej zwiewne i praktyczne rzeczy, na wakacjach nie układam zestawów, nie biore biżuteri i miliony torebek. Ma byc przede wszystkim wygodnie, czyli zazwyczaj z ciepłe dni spodenki krotkie plus bluzka, a wieczorami zarzucam bluze/kardigan.
Chociaz na domkach, czy pod namiotami zdarzało się, ze głownie w jakimś dresie chodziłam.
Tzn. wiadomo, ze jak jadę z rodzicami do rodziny, czy coś w tym stylu, to zabieram więcej ladnych rzeczy, aby jakoś wyglądac. Ale na takie zwykłe wyjazdy wole byc czasami wieśniakiem w dresach. [/QUOTE]

To nie jest dziwne,bo w końcu od tego są wakacje
Ale ja Ci powiem,że jak jadę nad jezioro to kolorówki w ogóle nie używam.Chyba,że na jakieś imprezy nocą,ale tak w dzień to zapominam,że istnieje coś takiego jak tusz czy podkład
Uwielbiam wakacje,bo właśnie wtedy najbardziej moja skóra odpoczywa od makijażu
Ale oczywiście biorę tyle kolorówki i innych kosmetyków od pielęgnacji od groma,ale jeżdżę autem nad jezioro,więc az tak się nie odźwigam,ale to też nie lada wyczyn zanieść to wszystko do auta

Stary 2010-07-04, 12:38   #23
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Ja tez najczęsciej autem, ale mimo to nie zabieram tych wsztstkich rzeczy, bo nie chce mi sie tego pakować, a potem rozpakowywać.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-04, 13:33   #24
Hultaj
BAN stały

jedziesz na 2 tygodnie badan terenowych i kombinowąlaś 4 pary szpilek? No, tak to Ci dyliżansu ekstra na te bagaże braknie. :P
Cytat:
zabrałam 6 spódnic i 8 sukienek
no, ale chyba łazienkę z umywalką, jakimś prysznicem to tam macie? wzięłabym w pudełko proszku do prania i płynu do płukania we flaszkę;-) i wolała przeprać coś na miejscu ręcznie niż brać ekstra zestawy na każdy dzień :P.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

nad tymi miniaturkami to się jednak zastanów, nim nakupisz, bo jak np. myjesz włosy codziennie , to nie wiem, na ile chcesz by Ci starczyła miniaturka szamponu.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

kurczę no, intryguje mnie, czemu ta żadna przepierka nie może wchodzić w grę. Niech no mnie ktoś oświeci?
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 13:41   #25
moooniaaaa
Zakorzenienie

Właśnie, tym bardziej letnie rzeczy - bluzki czy szorty. Tak samo bielizna. Wypierzesz wieczorem, na noc powiesisz i do rana suche
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 13:43   #26
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
jedziesz na 2 tygodnie badan terenowych i kombinowąlaś 4 pary szpilek? No, tak to Ci dyliżansu ekstra na te bagaże braknie. :P
no, ale chyba łazienkę z umywalką, jakimś prysznicem to tam macie? wzięłabym w pudełko proszku do prania i płynu do płukania we flaszkę;-) i wolała przeprać coś na miejscu ręcznie niż brać ekstra zestawy na każdy dzień :P.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

nad tymi miniaturkami to się jednak zastanów, nim nakupisz, bo jak np. myjesz włosy codziennie , to nie wiem, na ile chcesz by Ci starczyła miniaturka szamponu.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

kurczę no, intryguje mnie, czemu ta żadna przepierka nie może wchodzić w grę. Niech no mnie ktoś oświeci?
też właśnie się zastanawiam:d ja to zawsze coś piorę, nawet jak nie ma gdzie rozwiesić. Zawsze coś się znajdzie, na wannie, na kabinie prysznicowej...
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 14:18   #27
WhiteCherry
Zakorzenienie

mnie też zaintrygowały te szpilki... haha

nie no, ja jak jechałam na praktyki terenowe (z tym, że w odróżnieniu od Ciebie musiałam brać całe wyposażenie - buty terenowe górskie , plecak z przyrządami etc ) i oprócz tego normalne ciuchy w których chodziłam już po zajęciach, normalne buty, kosmetyki - zmieściłam się spokojnie w jedną walizkę jechałam na dwa tygodnie, kursując wzdłuż i wszerz po Polsce.

a walizkę nosili mi kumple
Stary 2010-07-04, 18:23   #28
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
też właśnie się zastanawiam:d ja to zawsze coś piorę, nawet jak nie ma gdzie rozwiesić. Zawsze coś się znajdzie, na wannie, na kabinie prysznicowej...
Dokładnie czy choćby na jakimś krześle, a i sznurek można czasem samemu zamontować w pokoju, choćby pojedyńczy i krótki i rozwiesić jakąś rzecz.

No i gdzie tam w wakacje jest czas o kolorówce myśleć - to tak a propo wcześniejszych postów

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 19:22   #29
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość

Pranie nie wchodzi w grę, bo wstyd mi będzie rozwieszać rzeczy po całym pokoju (mieszkamy w 5 osób, ja tych ludzi prawie nie znam i obwieszanie pokoju majtkami i pończochami jest moim zdaniem nie na miejscu; mogłabym prać jakbym była z jakimiś przyjaciółmi, rodziną), a poza tym ja tam mam prowadzić wywiady z inteligencją - jakoś w takim pogniecionym mi głupio iść do ludzi, którzy będą mi o swoich przejściach w czasach komuny opowiadać. Zresztą, dla mnie coś jest uprane jak bełtało się w pralce 2 godziny w 60 stopniach. A jak w zlewie to przepłuczę, to nie będę się czuła czysta.

No, od szpilek to jestem uzależniona. Nie umiem nie zabrać żadnych

WhiteCherry, na pewno miałaś dużą walizkę Moja niestety jest z wyglądu duża, ale w środku niezbyt pojemna niestety.

Paulinunia, co to są torby próżniowe? Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Wkładasz rzeczy i czym wysysasz to powietrze?

Edytowane przez ama
Czas edycji: 2010-07-04 o 19:27
Stary 2010-07-04, 19:29   #30
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Pranie nie wchodzi w grę, bo wstyd mi będzie rozwieszać rzeczy po całym pokoju (mieszkamy w 5 osób, ja tych ludzi prawie nie znam i obwieszanie pokoju majtkami i pończochami jest moim zdaniem nie na miejscu; mogłabym prać jakbym była z jakimiś przyjaciółmi, rodziną), a poza tym ja tam mam prowadzić wywiady z inteligencją - jakoś w takim pogniecionym mi głupio iść do ludzi, którzy będą mi o swoich przejściach w czasach komuny opowiadać. Zresztą, dla mnie coś jest uprane jak bełtało się w pralce 2 godziny w 60 stopniach. A jak w zlewie to przepłuczę, to nie będę się czuła czysta.
Myślę że przesadzasz.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości