Jak czesto sie usmiechacie?..i do kogo najczesciej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 22:58   #1
villemo84
Raczkowanie

Jak czesto sie usmiechacie?..i do kogo najczesciej?

postanowilam zadac to pytanie, poniewaz nie jeden raz juz slyszalam od ludzi:"usmiechnij sie", "czemu jestes taka smutna?"..a ja wcale nie jestem ponura osoba! owszem, na co dzien wiele spraw mnie stresuje i jestem czesto poddenerwowana, ale ogolnie rzecz biorac, uwielbiam sie smiac i wydaje mi sie, ze mam poczucie humoru.tyle ze nie usmiecham sie do KAZDEGO przy KAZDEJ okazji.co wiecej, czesto wzbudzaja we mnie podejrzenia osoby, ktore nadmiernie sie usmiechaja i sa takie .. do przesady mile przy pierwszym kontakcie.ja preferuje raczej stoicki sposob bycia. a jak to jest z Wami? jak zachowujecie sie przy pierwszym kontakcie z ludzmi? jak odbieracie innych?
villemo84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 23:07   #2
theoneandonly
Wtajemniczenie

Dot.: Jak czesto sie usmiechacie?..i do kogo najczesciej?

Ja wolę jak ludzie się uśmiechają...
Sama też staram się być jak najbardziej pozytywna w kontakcie z ludźmi - poza tym uśmiech to znak , że do każdego jest się pozytywnie nastawionym.
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 23:13   #3
villemo84
Raczkowanie

To fakt, ze usmiechnieta osoba jest zawsze lepiej odbierana..Ale moze jestem troche przewrazliwiona, bo tutaj w Anglii, gdzie zyje, panuje taki zwyczaj ze chcesz czy nie chcesz, powinienes sie usmiechac, spytac druga osobe jak sie ma, mimo ze np jej nie lubisz.nie jest uznawane okazywanie komus tego, ze sie za ta osoba nie przepada.no i te usmiechy sa w wiekszosci przypadkow bardzo flaszywe..niestety.to mnie tak zle nastawilo do nadmiernego usmiechania sie.
Stary 2009-07-13, 23:23   #4
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez villemo84 Pokaż wiadomość
To fakt, ze usmiechnieta osoba jest zawsze lepiej odbierana..Ale moze jestem troche przewrazliwiona, bo tutaj w Anglii, gdzie zyje, panuje taki zwyczaj ze chcesz czy nie chcesz, powinienes sie usmiechac, spytac druga osobe jak sie ma, mimo ze np jej nie lubisz.nie jest uznawane okazywanie komus tego, ze sie za ta osoba nie przepada.no i te usmiechy sa w wiekszosci przypadkow bardzo flaszywe..niestety.to mnie tak zle nastawilo do nadmiernego usmiechania sie.
Co kraj to obyczaj...
Tak samo jak w Stanach Zjednoczonych-obowiązkowe 'How are you?'
Tak jak napisałaś w dobrym tonie jest spytanie każdej nawet nielubianej osoby o samopoczucie - myślę, że to bardzo dobrze. Odnoszenie się do każdego bez wyjątku pozytywnie- lepsze to aniżeli jawne pokazywanie swojej niechęci.
Lepiej się wysilić i uśmiechnąć niż zrobić komuś przykrość i zakomunikować , że się danej osoby nie lubi.
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 07:50   #5
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Co kraj to obyczaj...
Tak samo jak w Stanach Zjednoczonych-obowiązkowe 'How are you?'
Tak jak napisałaś w dobrym tonie jest spytanie każdej nawet nielubianej osoby o samopoczucie - myślę, że to bardzo dobrze. Odnoszenie się do każdego bez wyjątku pozytywnie- lepsze to aniżeli jawne pokazywanie swojej niechęci.
Lepiej się wysilić i uśmiechnąć niż zrobić komuś przykrość i zakomunikować , że się danej osoby nie lubi.
kompletnie się nie zgadzam dlaczego mam udawać- bo inaczej tego nazwać nie potrafię, że interesuje mnie coś, co tak na prawdę wcale mnie nie obchodzi? Chyba, że są osoby, które kiedy usłyszą, że jest źle nielubianej osobie cieszą się... Najczęściej brak sympatii jest obustronny dlatego nie sądzę, by to miało jakieś znaczenie również dla tej osoby... Poza tym zmuszanie siebie do pewnych zachowań, by innej osobie nie zrobić przykrości nikomu nie wychodzi na dobre

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 08:11   #6
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

Myślę, że ludzie w moim otoczeniu uznają mnie za osobę wesołą. Jestem optymistką więc uśmiecham się często. Uśmiecham się do rodziny, bliskich, znajomych bo tych ludzi kocham czy lubię. Często idąc ulicą uśmiecham się sama do siebie jeśli wpadnie mi do głowy jakaś wesoła myśl, przypomni śmieszne zdarzenie. Nie uśmiecham się natomiast sztucznie do wszystkich. Jeśli kogoś poznaję i się z nim witam, to naturalne jest,że się uśmiecham, jednak jeśli mijam kogoś, kogo nie darzę sympatią (niewiele jest takich osób ) to nie wysilam się na plastikowy uśmiech bo nie widzę w tym sensu , mówię cześć i tyle. Uśmiech jest zaraźliwy, to mogę powiedzieć na pewno. Dlatego warto czasami uśmiechnąć się do siebie lub do mijanej osoby. Poprawia się wtedy humor i sobie i jej

Whatever works for you!
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 08:15   #7
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka-20 Pokaż wiadomość
Myślę, że ludzie w moim otoczeniu uznają mnie za osobę wesołą. Jestem optymistką więc uśmiecham się często. Uśmiecham się do rodziny, bliskich, znajomych bo tych ludzi kocham czy lubię. Często idąc ulicą uśmiecham się sama do siebie jeśli wpadnie mi do głowy jakaś wesoła myśl, przypomni śmieszne zdarzenie. Nie uśmiecham się natomiast sztucznie do wszystkich. Jeśli kogoś poznaję i się z nim witam, to naturalne jest,że się uśmiecham, jednak jeśli mijam kogoś, kogo nie darzę sympatią (niewiele jest takich osób ) to nie wysilam się na plastikowy uśmiech bo nie widzę w tym sensu , mówię cześć i tyle. Uśmiech jest zaraźliwy, to mogę powiedzieć na pewno. Dlatego warto czasami uśmiechnąć się do siebie lub do mijanej osoby. Poprawia się wtedy humor i sobie i jej
mam tak samo

BLOG -

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 08:36   #8
Marseille
Rozeznanie

codziennie i na kazdym kroku i takich ludzi przyciagam!
Stary 2009-07-14, 09:25   #9
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Najczęściej usmiecham sie do Tż , bo jak go widze to usta same ukladaja się w usmiech Na ulicy najczesciej usmiecham się do malych dzieci
Stary 2009-07-14, 09:28   #10
illuvies
Wtajemniczenie

Najczęściej do siebie, myśląc o czymś przyjemnym, lub do ludzi których lubię. Robiąc zakupy na targu u znajomej sprzedawczyni, stojąc w kasie w Lidlu do znajomej kasjerki, etc.
Kiedyś mi znajomy też zadał pytanie, czemu jestem taka smutna, podczas gdy smutna nie byłam, tylko poważna. Cóż.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 12:07   #11
villemo84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
kompletnie się nie zgadzam dlaczego mam udawać- bo inaczej tego nazwać nie potrafię, że interesuje mnie coś, co tak na prawdę wcale mnie nie obchodzi? Chyba, że są osoby, które kiedy usłyszą, że jest źle nielubianej osobie cieszą się... Najczęściej brak sympatii jest obustronny dlatego nie sądzę, by to miało jakieś znaczenie również dla tej osoby... Poza tym zmuszanie siebie do pewnych zachowań, by innej osobie nie zrobić przykrości nikomu nie wychodzi na dobre
Wlasnie o to mi chodzi. nie trzeba byc od razu niemilym dla osoby za ktora sie nie przepada, nie trzeba jej mierzyc miazdzacym spojrzeniem, tylko najlepiej po prostu zignorowac, rzucic "czesc" jesli sie ja spotka przypadkiem i tyle.po co ta udawana wylewnosc?mnie ona gra na nerwach, duzo energii i nerwow kosztuje mnie zmuszanie sie do kontynuowania bezsensownej konwersacji z kims kto wzbudza we mnie niechec. dlatego jestem dumna z tego ze jestem Polka, i jestem dumna z naszej kultury i sposobu bycia.My nie owijamy w bawelne i mimo ze czasami ktos na kogos nakrzyczy to chociaz jest to szczere i atmosfera szybciej sie oczyszcza.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Najczęściej do siebie, myśląc o czymś przyjemnym, lub do ludzi których lubię. Robiąc zakupy na targu u znajomej sprzedawczyni, stojąc w kasie w Lidlu do znajomej kasjerki, etc.
Kiedyś mi znajomy też zadał pytanie, czemu jestem taka smutna, podczas gdy smutna nie byłam, tylko poważna. Cóż.

tez zdarzaja mi sie pytania czemu jestem taka smutna, podczas gdy jestem po prostu powazna Czasami podziwiam te gwiazdy na czerwonym dywanie, ktore potrafia szczerzyc zeby przez kilka godzin dla fotoreporterow, mnie chyba miesnie twarzy juz dawno zastyglyby w takim grymasie.podziwiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 12:13   #12
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie o to mi chodzi. nie trzeba byc od razu niemilym dla osoby za ktora sie nie przepada, nie trzeba jej mierzyc miazdzacym spojrzeniem, tylko najlepiej po prostu zignorowac, rzucic "czesc" jesli sie ja spotka przypadkiem i tyle.po co ta udawana wylewnosc?mnie ona gra na nerwach, duzo energii i nerwow kosztuje mnie zmuszanie sie do kontynuowania bezsensownej konwersacji z kims kto wzbudza we mnie niechec. dlatego jestem dumna z tego ze jestem Polka, i jestem dumna z naszej kultury i sposobu bycia.My nie owijamy w bawelne i mimo ze czasami ktos na kogos nakrzyczy to chociaz jest to szczere i atmosfera szybciej sie oczyszcza.
Właśnie, dlatego uśmiech i rozmowa w sytuacji gdy wcale nie mamy na to ochoty wg mnie są zbędne

BLOG -
Stary 2009-07-14, 13:16   #13
illuvies
Wtajemniczenie

Mnie bolą zęby jak je za długo "wietrzę". Kiedyś rozdawałam ulotki i naprawdę mnie rozbolały...
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 13:30   #14
Nelkaa
Zadomowienie

ja uśmiecham się często, nawet jak ktoś nieznajomy uśmiechnie się , to odpowiadam mu tym samym, jestem taka troszkę śmieszka , najgorzej jak wpadnę w tzw. głupawkę i nie mogę przestać się śmiać , często jest mi trudno w pewnych sytuacjach zachować powagę, ale zdarzają się też dni , gdzie jakoś nie mam ochoty się uśmiechać, wtedy humor poprawia mi TŻ, ten to niedługo będzie spał z uśmiechem na buzi taki z niego wesołek

MOJE TWORY BIŻUTERYJNE
Nelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 13:45   #15
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja tez chyba sprawiam wrazenie osoby ktora nie lubi sie smiac. Mam w ogole taka mimike twarzy, ze jak cos sie dzieje nie tak, to odrazu to po mnie widac, nie umiem tego ukryc w zaden sposob. Ale smieje sie czesto, staram sie jak najczesciej, zwykle z tz, mama, tata i psem Ten ostatni sprawia mi najwiecej sytuacji do smiechu
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 14:41   #16
madmuazelle
BAN stały

Uśmiecham się dość często,bo żyjąc w Anglii każdy do każdego się uśmiecha.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 15:10   #17
villemo84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Mnie bolą zęby jak je za długo "wietrzę". Kiedyś rozdawałam ulotki i naprawdę mnie rozbolały...
hahaha, niezlecos w tym jest!
Stary 2009-07-14, 15:17   #18
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Uśmiecham się do dziecikiedy w autobusie dosiada się do mnie starsza osoba,też się uśmiecham.Do znajomych bardzo często,do telefonu (pracuję w call center,więc do telefonu uśmiecham się najczęściej).Do osób,na których chcę wywrzeć dobre wrażenie.Ale kiedyś uśmiechałam się rzadziej-ba,jeszcze teraz zdarzy się,że jak nie mam nastroju,to chodzę ponura jak Buka z Muminków
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 15:29   #19
villemo84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Uśmiecham się do dziecikiedy w autobusie dosiada się do mnie starsza osoba,też się uśmiecham.Do znajomych bardzo często,do telefonu (pracuję w call center,więc do telefonu uśmiecham się najczęściej).Do osób,na których chcę wywrzeć dobre wrażenie.Ale kiedyś uśmiechałam się rzadziej-ba,jeszcze teraz zdarzy się,że jak nie mam nastroju,to chodzę ponura jak Buka z Muminków
ja tez chyba usmiecham sie wiecej niz kiedys..usmiecham sie wtedy, kiedy chce kogos pocieszyc, chce zeby sie komus zrobilo cieplej na sercu Staram sie, zeby moj usmiech zawsze byl szczery, bo po mojej twarzy od razu widac kazda emocje, tak mi sie wydaje.dlatego rozmowca pewnie wie, ze usmiech jest wymuszony,kiedy taki jest.
usmiech, to tak malo, a jak potrafi poprawic humor i dodac energii, pod warunkiem ze jest szczery i zyczliwy,prawda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 15:34   #20
magdalenka3
Raczkowanie

GG do magdalenka3

Uśmiechać staram się często a najczęściej : Do dzieci ) , do TŻ-ta i ludzi którzy ślą uśmiech do mnie lub np. przy powitaniu z kimś .

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625040117.html

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvnmifb2sj.png
magdalenka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 15:51   #21
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
ja tez chyba usmiecham sie wiecej niz kiedys..usmiecham sie wtedy, kiedy chce kogos pocieszyc, chce zeby sie komus zrobilo cieplej na sercu Staram sie, zeby moj usmiech zawsze byl szczery, bo po mojej twarzy od razu widac kazda emocje, tak mi sie wydaje.dlatego rozmowca pewnie wie, ze usmiech jest wymuszony,kiedy taki jest.
usmiech, to tak malo, a jak potrafi poprawic humor i dodac energii, pod warunkiem ze jest szczery i zyczliwy,prawda?
Szczerym,życzliwym uśmiechem można zdziałać cudaale i tak najwięcej trudności mam/miałam,żeby uśmiechnąć się do faceta,który akurat mi się podobał
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 15:59   #22
witch_18
Zakorzenienie

Ja chyba usmiecham sie dosc czesto..przynajmniej tak mi sie wydaje Choc bedac w Szwecji trudno mi sie przyzwyczaic do tego,ze zupelnie obcy ludzie przechodzac czy przejezdzajac obok rowerem usmiechaja sie i pozdrawiaja zupelnie bez powodu Jest to bardzo mile,biorac pod uwage,ze w Polsce to rzadkosc.
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 16:06   #23
krooolewna
Zadomowienie

ciagle sie usmiecham
A najwiecej do chlopaka

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 16:10   #24
elajna888
Rozeznanie

tak jak już było wspomniane-czasem idąc przez miasto przypomni mi się coś zabawnego i szczerzę sie sama do siebie. Raz pewien Pan aż zapytał sie mnie dlaczego jestem taka wesoła po za tym lubie sie uśmiechać, czesto to robie także do nieznanych mijających mnie osób czasami zdarzą sie komplementy typu "Jaki masz ładny uśmich". Usmich pomaga w wielu sytuacjach, w nawiązywaniu nowych znajomości [przykład? Chłopak mieszkajacy w tym samym ośrodku co ja-na wakacjach-po tygodniu szczerzenia się do siebie nawzajem podszedł się zapoznać i zaproponował spotkanie]

PS. Jak to piszę, to też się uśmiecham
Stary 2009-07-14, 17:12   #25
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Usmiecham sie bardzo czesto.
Do wielu osob, ot tak mam.

Do znajomych i nieznajomych rowniez.

Co do 'obowiazkowego' - How r u...

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
kompletnie się nie zgadzam dlaczego mam udawać- bo inaczej tego nazwać nie potrafię, że interesuje mnie coś, co tak na prawdę wcale mnie nie obchodzi? Chyba, że są osoby, które kiedy usłyszą, że jest źle nielubianej osobie cieszą się...
Z tym, ze na to pytanie odpowiada sie zdawkowo...
Ktos Ci 'u allright?' Ty 'yeah, u?'

I tyle. Nie musisz sie wdawac w gadki 'no wlasciwie to srednio, zona choro, dzieci czworo, pogoda marna' itp...

Wole te pozytywnosc tu, mimo, ze czasem sztucznawa.

Mijam kobiete co rano na ulicy, nie znam... Ale witamy sie przyjaznie Good Morning slac mily usmiech i jakos mi tak... cieplej na sercu.

Usmiech nic nie kosztuje. Przynajmniej mnie.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 17:34   #26
go2me
Rozeznanie

uśmiecham się do obcych lub nowo poznanych ludzi, mijając na ulicy, wdając się w zupełnie przypadkowe pogawędki...lubię to!
za to nie uśmiecham się do moich rodziców, oni tego nie lubią

go2me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 17:48   #27
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez go2me Pokaż wiadomość
uśmiecham się do obcych lub nowo poznanych ludzi, mijając na ulicy, wdając się w zupełnie przypadkowe pogawędki...lubię to!
za to nie uśmiecham się do moich rodziców, oni tego nie lubią
czemu?
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 18:07   #28
asqa8
Raczkowanie

Uśmiecham się do przystojniaków
A tak poza tym do samej siebie jak mi sie coś śmiesznego przypomni,do rodziny , do malych dzieci i do osób które sie do mnie same uśmiechaą odwzajemniam im tym samym.
asqa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 18:23   #29
Sweet_21
Zakorzenienie

A propos przypomniał mi się podpis, którejś z wizażanek:
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów

Ja z natury jestem pogodna i uśmiecham się często.Tak jak Perełka-20 idąc ulicą czasem wpadnie mi coś do głowy lub przypomnę sobie jakąś wesołą sytuację i po prostu się uśmiecham.Nie chodzę z bananem na twarzy przez cały czas, bo bym dostała chyba jakiegoś skurczu, ale wierzę, że śmiech przedłuża życie.A uśmiech? To taka gra wstępna i też jest bardzo przyjemna

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 18:31   #30
evangeline
Zakorzenienie

Trudno powiedzieć, czy często się uśmiecham, bo nie do końca obiektywnie to kontroluję, ale mam pogodne usposobienie, więc myślę, że często. Uśmiecham się do znajomych osób, zawsze witam kogoś z uśmiechem (także nowo poznaną osobę), uśmiecham się do sprzedawczyń w sklepach kiedy oddają mi resztę, do osób rozdających ulotki, gdy takową mi podają... summa summarum chyba dużo się uśmiecham, ale wiem też, że nie cały czas i nie w każdej sytuacji.

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości