|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Nie dajê ju¿ rady...
Nie radzê sobie.
Sytuacja pewnie dla wiêkszo¶ci z Was bêdzie b³aha, wiem, wiem, ¿e ludzie maj± wiêksze problemy. Zdaje sobie z tego sprawê bardzo dobrze. Chodzi o moj± matkê. Mam wra¿enie, ¿e ona mnie po prostu nienawidzi, fakt, mam kasê na wszystko, ale... ona mnie nie akceptuje. Ca³e ¿ycie s³ysza³am, ¿e jestem za gruba, ¿e uczê siê gorzej od brata, ¿e jestem grubsza od ciotecznej siostry, ¿e za du¿o jem .Problem dotyczy³ zawsze g³ownie mojej wagi. Dodam, ¿e nadwagi nie mam. Namówi³a mnie bym zapisa³a siê do centrum odchudzania, zrobi³am to, my¶la³am, ¿e wreszcie da mi ¶wiêty spokój, ale tak siê nie sta³o, jem bardzo ma³o, bardzo, ca³y czas mi s³abo, boli mnie g³owa, nie mogê siê skoncentrowaæ, ca³a siê trzêsê, jest mi niedobrze, nie mogê w nocy spaæ, krêci mi siê w g³owie, najchêtniej bym nie wstawa³a z ³ózka. A ona do mnie mówi, ¿e za du¿o jem i nic nie robiê, tylko po ca³ych dniach le¿ê Mówiê jej, ¿e mi ciê¿ko, ¿e nie mam si³y to siê na mnie drze "to wpie.... i le¿ na ³ó¿ku ca³y czas i tyj jeszcze bardziej". Z ni± nie da siê rozmawiaæ. Nie da siê. Jak co¶ mówiê, co jej siê nie pdooba to siê na mnie drze. Mówi, ¿e ona jest mi³a i dobra i w ogóle, bo daje mi na wszytsko kase, a ja jej nie doceniam, tylko ¿±dam ca³y czas czego¶ i swoje frustracje, ¿e mi z facetami nie wychodzi wy³adowuje na niej [nigdy nic jej nie wspomina³am o moich kontaktach/do¶wiadczeniach z facetami, nigdy jej siê nie zali³am, nie wiem sk±d ona to wzie³a, tym bardziej, ¿e jako¶ nie mam z tym problemu ].Mówi, ¿e j± docenie dopiero jak umrze, ¿e jej jedynym marzeniem jest to, ¿ebym wysz³a za m±¿ i wreszcie siê wyprowadzi³a! Dodam, ¿e rzadko siê widujemy, mam du¿y dom, ona mieszka piêtro ni¿ej, teraz w ogóle do mnie nie zagl±da, w czasie roku akademickiego przychodzi³a tylko zapytaæ, co tam na studiach. Tyle. Mówi, ¿e jestem z³a. Mam do¶æ, po prostu mam do¶æ. Mo¿e powinnam siê udaæ do psychologa? Dodam tylko, ¿e wiem, ¿e nie jestem idealna i ¿e wina zapewne le¿y gdzie¶ po ¶rodku i gdyby moja matka tu napisala przedstawi³aby sytuacje ze swojej strony wygl±da³±by pewnie inaczej. Ale ja nie jestem ni±, ja nie wiem, co ona czuje. Mogê pisaæ tylko jak to wygl±da z mojej strony. Musia³am siê wygadaæ komu¶ |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 876
|
Dot.: Nie dajê ju¿ rady...
Cytat:
Czemu sie po prostu nie wyprowadzisz i nie rozpoczniesz zycia na wlasny rachunek ?! Jestes juz dorosla, wiec nie rozumiem, po co sama siebie skazujesz na takie katorgi ?! Moim zdaniem czas sie uniezaleznic I zaczac normalnie, zdrowo sie odzywiac... Jesli dieta, ktora ci ulozono znacznie pogarsza Twoje samopoczucie, to poinformuj o tym dietetyka - powinien ja zmienic i dostosowac do Twoich potrzeb. Edytowane przez UrbanWarrior Czas edycji: 2009-07-18 o 12:32 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
], ca³y czas trzeba co¶ robiæ, a i tak ledwo nad±¿am Jak pwoiem, ¿e chcê siê wyprowadziæ, to siê wcze¶niej nas³ucham, jaka to g³upia jestem, ¿e tu mam wszytsko, pewnie ¿e mam zostawiæ wszytsko, co ona mi kupi³a, czyli wyjdê z niczym. W "jednym" ciuchu. Codziennie by dzwoni³a pytaæ, czy ju¿ mi siê znudzi³o mieszkanie samej. Moja matka baaaardzo lubi wracaæ do przesz³o¶ci, po 20 razy wytykac ka¿dy mój b³±d, choæby mia³ miejsce 10 lat temu ![]() Musze wyj¶æ z domu, przej¶æ siê. Umówi³am siê z przyjació³±, ale nie chcê jej dorzucaæ problemó, bo ma swoje i to 100 razy powa¿niejsze
Edytowane przez Spinka Czas edycji: 2009-07-18 o 12:43 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 200
|
znam to, ³atwo powiedzieæ wyprowad¼ siê , zacznij ¿yæ na w³asny rachunek . Taa jasne, zw³aszcza , ¿e studiujesz dziennie , a utrzymanie w dzisiejszych czasach jest bardzo drogie. Zaci¶nij zêby wytrzymaj te dwa lata, znajdziesz wtedy pracê i wyprowadzisz siê od chorej matki. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
Masz do¶æ, ¿e mama truje Ci d... to przestañ wys³uchiwaæ tych bzdur jakie wygaduje odno¶nie Twojej tuszy. ¯artuj z tego i jedz to na co masz ochotê i kiedy masz ochotê bo doprowadzisz siê do choroby. Je¿eli przestanie Ciê ruszaæ jej nic nie przynosz±ca krytyka to wreszcie da Ci spokój. Centrum odchudzania pchi, pewnie w m³odo¶ci mia³a kompleksy na punkcie nadwagi a teraz przelewa swe frustracje na Ciebie. A mo¿e uwa¿a, ¿e skoro ma pieni±dze powinna mieæ te¿ idealne dzieci - idealnie szczup³e, idealnie piêkne itp.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 255
|
To trudne bo reagujesz bardzo emocjonalnie - ale najlepszym sposobem /oprocz wyprowadzki/ jest potraktowanie tego humorystycznie - nie z³o¶liwie w stosunku do Matki ale zartobliwie i na luzie, z usmiechem; pokaz jej ze po prostu absolutnie nie ruszaja Cie jej "zarzuty". W ten sposob dotrze do niej ze nie traktujesz problemu powaznie i po jakims czasie przypuszczam ze da Ci spokoj, przyjawszy do wiadomosci ¿e jestes po prostu niereformowalna i ona nie ma wplywu na Twoj± wage .
Mozesz tez w pokoju powiesic sobie plakat jakiejs "puszystej" kobietki i twierdzic, ze to to Twoj idol. Brzmi to wszystko moze glupio ale polecam sprobowac - po jakim czasie treningu sama Ciebie moze bedzie to bawic. Tego Ci zycze, bo na szarpanie nerwow szkoda czasu i mlodosci. |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dziêki. Musia³±m siê chyba komu¶ wygadaæ.
Wiecie, ³atwo powiedzieæ nie przejmuj siê, ciê¿ko jest reagowaæ nieemocjonalnie, kiedy mówi to najblizsza osoba, ta, która powinna zawsze wspieraæ... |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

.

], ca³y czas trzeba co¶ robiæ, a i tak ledwo nad±¿am
znam to, ³atwo powiedzieæ wyprowad¼ siê , zacznij ¿yæ na w³asny rachunek . Taa jasne, zw³aszcza , ¿e studiujesz dziennie , a utrzymanie w dzisiejszych czasach jest bardzo drogie.