|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
płaczę;(
Hej kochane! Oj pisze ten wątek bo mi jest strasznie smutno
![]() musialam sie wam wyzalić teraz jest mi troche lepiej.... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: płaczę;(
Czyli chciałabyś, żeby wszyscy wokół Ciebie skakali i obchodzili się jak z jajkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A w jakim jesteś wieku?Może poszukaj sobie pracy na wakacje-bedziesz je rzadziej widywać, a sama zarbisz na studia w Warszawie-zawsze to dodatkowa kasa...Skoro masz popracie ze strony mamy i przyjaciół to omijaj ciotkę szerokim łukiem.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za te studia!! Olej te ciotki i babcie, nie przejmuj się, stres to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych. Jest mama, ona jest najważniejsza.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej
![]() no ja nie wiem zabardzo co mam ci doradzic. Ale wspolczuje co, bo mieszkac z kims kogo sie nie rozumie i jest tobie z nimi zle to taka sytuacja nie jest mila. Ale ciesz sie Mala ze masz wsparcie w mamie ![]() Trzymaj sie mocno ![]() Moge trzymac kciuki ze studiami w warszawie, oby ci sie udalo ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Prosta odpowiedź..... Nie odzywaj się do nich.
Jedynie z mamą rozmawiaj.... Czasem niektórych trzeba traktować jak cienie. Niestety tak już w życiu jest.....
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Po co ta złośliwość i atak na autorkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się nimi. Ciesz się że Twoja mama jest po Twojej stronie, to najważniejsze. Jeżeli kiedyś ciotka z babcią przegną to mama na pewno stanie po Twojej stronie i im wygarnie, może to zadziała. A poza tym kiedyś im się znudzi, bo ileż można jechać po człowieku. Po prostu nie reaguj na ich zaczepki.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
albo omijaj je szerokim łukiem i tak jak napisała n-nika traktuj je jak cienie...albo spróbuj z nimi porozmawiać, czasami szczera rozmowa rozwiązuje konflikty, powiedz im szczerze co Cię boli, jaki Ty masz do tego stosunek, co czujesz i może wspólnie znajdziecie rozwiązanie
![]() trzymam kciuki! ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
w końcu czuję spokój ducha ![]() Edytowane przez Gloire Czas edycji: 2009-07-19 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W ogóle zacznij je olewać i przestań się do nich odzywać, możesz im też wygarnąć prawdę. Najważniejsze, że masz oparcie w mamie i przyjaciołach. Ich się trzymaj, z nimi spędzaj czas. Ja też mam dosyć swojej babki. Ona nie przepada za moim ojcem i za każdym raz wytyka mi, że mam do niego podobny charakterek. Na szczęście ona mieszka w innym mieście, a jak przyjeżdża do nas, to robię tak jak ostatnio, biorę rzeczy i idę na basen z przyjaciółmi na cały dzień, wpadam do domu się przebrać i na imprezę do klubu. Nie uważam, żebyś była przewrażliwiona, niektórzy ludzie tak już mają, że muszą cię zjechać. Moja babcia krytykuje wszystko, począwszy od stroju, a skończywszy na wystroju mojego pokoju. Nie tylko ja nie mogę jej strawić. Moje ciotki też mają jej serdecznie dość, bo wtrąca się w życie każdej z nich, bo jej zdaniem jej dzieci trafiły na niewłaściwych partnerów i partnerki. Choć ani moja mama, ani moi wujkowie nie narzekają na partnerów, ona i tak wie swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z dziewczynami
![]() Mogę jeszcze tylko dodać, że na pewno sobie poradzisz. Musisz być strong ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
echh, jakby Matka jeszcze byłaby przeciwko Tobie to faktycznie miałabyś powód do płaczu i do zamartwiania się, a tak to uszy do góry, nie jest źle. Rozumiem, że ciężko jest tak wysłuchiwać bezpodstawnego gadania na nasz temat, no ale cóż. Jedynym rozwiązaniem jakim ja widzę jest odszczekanie Babce i Ciotce. Skoro już uważają Ciebie za taką złą i najgorszą to proszę bardzo, niechże się nie mylą, ale może w końcu przestaną mełłać ozorami. A tak to ignoruj je, traktuj jak powietrze, dbaj o Matkę.
![]()
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
współczuje ci ale może za bardzo się tym przejmujesz ....dobrze ze to z mama nie masz takich problemów tu bym miała powód do płaczu . ciotka i babcia się nie przejmuj ....masz mamę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A ja nie całkiem jestem przekonana, że autorka jest bez winy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13326095]A ja nie całkiem jestem przekonana, że autorka jest bez winy
![]() Autorka zamilkła wiec tego sie nie dowiemy-po czym wnioskujesz? ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nie zamilkłam już jestem z wami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
super
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Heh, wiem, jak to jest być porównywanym do ojca, jak mój od nas odszedł to matka w chwilach złości, w kłótniach potrafiła mi w twarz krzyknąć, że jestem taka sama jak on. Ja, nawet jeśli nie byłam jakoś strasznie zdenerwowana, to po tym zdaniu dostawałam szału, bo przeciez to nie jest moja wina, że jestem córką swojego ojca i nikt nie ma prawa mnie za to karać (bo charakterami jesteśmy faktycznie podobni).
Więc Autorko, widzę, że już lepiej i tak trzymaj ; ) Pamiętaj, masz w sobie geny ojca, wiec siłą rzeczy jesteś do niego podobna. Z charakteru, może wyglądu - ale różnią was czyny. On poszedł w złą strone, a ty wykorzystasz te dobre, a nie złe cechy charakteru, i pójdziesz w dobrą stronę ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Eh widzisz Aivilo...taki nasz los... za postępki ojca obrywa się nam.. Ale coż...damy rade;D i napewno bede pamiętać o tym Twoim ostatnim zdaniu...nie popełnię jego błędów..nie chcę zmarnować życia sobie i najbliższym tak jak on....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.