płaczę;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-19, 10:51   #1
landrynka11
Raczkowanie

płaczę;(

Hej kochane! Oj pisze ten wątek bo mi jest strasznie smutno płacze przed monitorem i klikam;( chodzi o moją sytuację w domu. Mieszkam z mamą babcią i ciotką. I co z tego wynika? Jedynie mama mnie rozumie tylko w niej mam wsparcie. A reszta? Cały czas porównują mnie do mojego ojca który nas zostawił. On miał zły charakter i że ja mam taki sam że jestem nieprzyjazna w stosunku do nich że źle się do nich oodnosze i wogóle....A to wcale nie jest tak...Doskonale znam błędy swojego ojca i nie chcę być taka jak on i uważam że nie jestem. Mam przyjaciół i jakoś oni potrafią mnie lubić szanować i jest ok- jestem uważana za fajną towarzyską i roześmianą dziewczynę. A w domu? Tylko mama jest w porządku! One uważają jeszcze ze ja zawsze jestem niezadowolona ponura...A jak czasem mam gorszy dzień to mam do tego powód-one lekceważą moje problemy i mają je gdzieś... Ehh...źle sie czuje i wogole najchetniej bym stąd wyjechala...zamieszkala sama.... Jedyną nadzieją są dla mnie studia w Wawie...daleko od domu...Obym sie tylko dostala bo z tym tez ciezko....ehhh;(;(;(
musialam sie wam wyzalić teraz jest mi troche lepiej....
pozdrawiam
landrynka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 11:19   #2
erha
Zakorzenienie

Dot.: płaczę;(

Czyli chciałabyś, żeby wszyscy wokół Ciebie skakali i obchodzili się jak z jajkiem?
erha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 11:21   #3
studi
Zakorzenienie

A w jakim jesteś wieku?Może poszukaj sobie pracy na wakacje-bedziesz je rzadziej widywać, a sama zarbisz na studia w Warszawie-zawsze to dodatkowa kasa...Skoro masz popracie ze strony mamy i przyjaciół to omijaj ciotkę szerokim łukiem.
Stary 2009-07-19, 11:21   #4
perseusz
Zadomowienie

trzymam kciuki za te studia!! Olej te ciotki i babcie, nie przejmuj się, stres to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych. Jest mama, ona jest najważniejsza.
Stary 2009-07-19, 11:22   #5
blondyna165
Raczkowanie

hej

no ja nie wiem zabardzo co mam ci doradzic. Ale wspolczuje co, bo mieszkac z kims kogo sie nie rozumie i jest tobie z nimi zle to taka sytuacja nie jest mila.
Ale ciesz sie Mala ze masz wsparcie w mamie to jest najwazniejsze.
Trzymaj sie mocno
Moge trzymac kciuki ze studiami w warszawie, oby ci sie udalo zycze ci z calego serca. Miejmy nadzieje ze z bigiem lat ciotka i babka przystopuja

pozdrawiam
blondyna165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 11:28   #6
n-nika
Zadomowienie

Prosta odpowiedź..... Nie odzywaj się do nich.
Jedynie z mamą rozmawiaj....
Czasem niektórych trzeba traktować jak cienie. Niestety tak już w życiu jest.....
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 11:29   #7
Dosiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez landrynka11 Pokaż wiadomość
Hej kochane! Oj pisze ten wątek bo mi jest strasznie smutno płacze przed monitorem i klikam;( chodzi o moją sytuację w domu. Mieszkam z mamą babcią i ciotką. I co z tego wynika? Jedynie mama mnie rozumie tylko w niej mam wsparcie. A reszta? Cały czas porównują mnie do mojego ojca który nas zostawił. On miał zły charakter i że ja mam taki sam że jestem nieprzyjazna w stosunku do nich że źle się do nich oodnosze i wogóle....A to wcale nie jest tak...Doskonale znam błędy swojego ojca i nie chcę być taka jak on i uważam że nie jestem. Mam przyjaciół i jakoś oni potrafią mnie lubić szanować i jest ok- jestem uważana za fajną towarzyską i roześmianą dziewczynę. A w domu? Tylko mama jest w porządku! One uważają jeszcze ze ja zawsze jestem niezadowolona ponura...A jak czasem mam gorszy dzień to mam do tego powód-one lekceważą moje problemy i mają je gdzieś... Ehh...źle sie czuje i wogole najchetniej bym stąd wyjechala...zamieszkala sama.... Jedyną nadzieją są dla mnie studia w Wawie...daleko od domu...Obym sie tylko dostala bo z tym tez ciezko....ehhh;(;(;(
musialam sie wam wyzalić teraz jest mi troche lepiej....
pozdrawiam
Trochę mało napisałaś o tym mają do zarzucenia tobie babcia i ciotka. Porównywanie do ojca, który ich zdaniem jest złym człowiekiem tak? Niestety czasami tak się dzieje, że ludzie wyładowują swoje złości i frustracje na innych. Czy swoim zachowaniem dajesz im jakieś podstawy do negatywnego oceniania twojej osoby? Może jesteś uprzedzona i wyolbrzymiasz trochę? Jeśli nie i rzeczywiście one czepiają się bez powodu to staraj się tym nie przejmować, zachowuj się poprawnie w stosunku do nich i ciesz, że masz wsparcie w mamie

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
Czyli chciałabyś, żeby wszyscy wokół Ciebie skakali i obchodzili się jak z jajkiem?
Po co ta złośliwość i atak na autorkę?
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-19, 11:38   #8
natka88
Raczkowanie

Nie przejmuj się nimi. Ciesz się że Twoja mama jest po Twojej stronie, to najważniejsze. Jeżeli kiedyś ciotka z babcią przegną to mama na pewno stanie po Twojej stronie i im wygarnie, może to zadziała. A poza tym kiedyś im się znudzi, bo ileż można jechać po człowieku. Po prostu nie reaguj na ich zaczepki.

natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 11:45   #9
klaobe
Raczkowanie

GG do klaobe

albo omijaj je szerokim łukiem i tak jak napisała n-nika traktuj je jak cienie...albo spróbuj z nimi porozmawiać, czasami szczera rozmowa rozwiązuje konflikty, powiedz im szczerze co Cię boli, jaki Ty masz do tego stosunek, co czujesz i może wspólnie znajdziecie rozwiązanie
trzymam kciuki!
Stary 2009-07-19, 13:02   #10
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Cytat:
jeśli dla Ciebie rozumienie ze strony bliskich i wsparcie to skakanie wokół i obchodzenie się jak z jakiem to ja ci współczuję...

Edytowane przez Gloire
Czas edycji: 2009-07-19 o 13:04
Gloire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 13:10   #11
Margot May
Raczkowanie

W ogóle zacznij je olewać i przestań się do nich odzywać, możesz im też wygarnąć prawdę. Najważniejsze, że masz oparcie w mamie i przyjaciołach. Ich się trzymaj, z nimi spędzaj czas. Ja też mam dosyć swojej babki. Ona nie przepada za moim ojcem i za każdym raz wytyka mi, że mam do niego podobny charakterek. Na szczęście ona mieszka w innym mieście, a jak przyjeżdża do nas, to robię tak jak ostatnio, biorę rzeczy i idę na basen z przyjaciółmi na cały dzień, wpadam do domu się przebrać i na imprezę do klubu. Nie uważam, żebyś była przewrażliwiona, niektórzy ludzie tak już mają, że muszą cię zjechać. Moja babcia krytykuje wszystko, począwszy od stroju, a skończywszy na wystroju mojego pokoju. Nie tylko ja nie mogę jej strawić. Moje ciotki też mają jej serdecznie dość, bo wtrąca się w życie każdej z nich, bo jej zdaniem jej dzieci trafiły na niewłaściwych partnerów i partnerki. Choć ani moja mama, ani moi wujkowie nie narzekają na partnerów, ona i tak wie swoje.
Margot May jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-19, 13:15   #12
PastelowaKredka
Rozeznanie

Zgadzam się z dziewczynami
Mogę jeszcze tylko dodać, że na pewno sobie poradzisz. Musisz być strong
Pozdrawiam!

PastelowaKredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 14:11   #13
anoska
Zakorzenienie

echh, jakby Matka jeszcze byłaby przeciwko Tobie to faktycznie miałabyś powód do płaczu i do zamartwiania się, a tak to uszy do góry, nie jest źle. Rozumiem, że ciężko jest tak wysłuchiwać bezpodstawnego gadania na nasz temat, no ale cóż. Jedynym rozwiązaniem jakim ja widzę jest odszczekanie Babce i Ciotce. Skoro już uważają Ciebie za taką złą i najgorszą to proszę bardzo, niechże się nie mylą, ale może w końcu przestaną mełłać ozorami. A tak to ignoruj je, traktuj jak powietrze, dbaj o Matkę.
Stary 2009-07-19, 15:58   #14
b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e
Konto usunięte

współczuje ci ale może za bardzo się tym przejmujesz ....dobrze ze to z mama nie masz takich problemów tu bym miała powód do płaczu . ciotka i babcia się nie przejmuj ....masz mamę
b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 18:58   #15
25malinka10
Raczkowanie

Cytat:
to troche nie na miejscu, dziewczyna ma problem a Ty na nia wyskakujesz
25malinka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-19, 19:06   #16
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja nie całkiem jestem przekonana, że autorka jest bez winy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 21:47   #17
studi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13326095]A ja nie całkiem jestem przekonana, że autorka jest bez winy [/QUOTE]
Autorka zamilkła wiec tego sie nie dowiemy-po czym wnioskujesz?
Stary 2009-07-20, 08:29   #18
landrynka11
Raczkowanie

Nie zamilkłam już jestem z wami dziękuje za wszystkie słowa otuchy dużo mi to pomogło przemyślałam kilka spraw i doszłam do wniosku że będzie dobrze i jakoś sie to ułoży też postaram zmienić coś w sobie...A wczoraj wieczorem zaczęłam juz normalnie gadać i jakoś doszłyśmy do porozumienia przynajmnien narazie
Stary 2009-07-21, 10:04   #19
klaobe
Raczkowanie

GG do klaobe

super tak trzymaj !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 10:11   #20
Aivilo
Wtajemniczenie

Heh, wiem, jak to jest być porównywanym do ojca, jak mój od nas odszedł to matka w chwilach złości, w kłótniach potrafiła mi w twarz krzyknąć, że jestem taka sama jak on. Ja, nawet jeśli nie byłam jakoś strasznie zdenerwowana, to po tym zdaniu dostawałam szału, bo przeciez to nie jest moja wina, że jestem córką swojego ojca i nikt nie ma prawa mnie za to karać (bo charakterami jesteśmy faktycznie podobni).
Więc Autorko, widzę, że już lepiej i tak trzymaj ; ) Pamiętaj, masz w sobie geny ojca, wiec siłą rzeczy jesteś do niego podobna. Z charakteru, może wyglądu - ale różnią was czyny. On poszedł w złą strone, a ty wykorzystasz te dobre, a nie złe cechy charakteru, i pójdziesz w dobrą stronę I to zawsze miej w głowie, kiedy ciotka i babcia będą ci wypominały podobieństwo do ojca.

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 11:52   #21
landrynka11
Raczkowanie

Eh widzisz Aivilo...taki nasz los... za postępki ojca obrywa się nam.. Ale coż...damy rade;D i napewno bede pamiętać o tym Twoim ostatnim zdaniu...nie popełnię jego błędów..nie chcę zmarnować życia sobie i najbliższym tak jak on....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości