|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
moje małe próbki:)
Jakość zdjęć nie najlepsza, ale wrzucam wszystko co mam, niewiele - bo nie siedzę w tym długo i za bardzo czasem nie grzeszę.
Kolejno: 1, 2 lustra z krakiem (za maki już oberwałam na forum, ale jak któraś jeszcze ma ochotę to proszę bardzo..) po tych próbach postanowiłam sobie chwilowo dać spokój z krakowaniem - nie mam odwagi zostać królem psujów decu ![]() 3. ramka z przecierką - przecierka tylko z jednej strony bo na drugiej miał być bluszcz ale musiałam szybko zmienić koncepcję bo mi się zapodział. 4, 5.łopatki do naleśników - porzeczki są na różowym tle, truskawki z przecierką. Czekam na baty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: moje małe próbki:)
Witaj wśród pozytywnie zarażonych
![]() Nie wiem, czemu oberwało Ci się za maki, jak ktoś lubi kraka w dużej ilości to jest ok. Mnie osobiście bardziej podoba się pierwsze lusterko, mniej pokrakane ![]() Natomiast bardzo podobają mi się Twoje łopatki do naleśników, obie są bardzo ładne. Osobiście sama lubię przecierki, więc pewnie i to jest przyczyną ![]() ![]() ![]() Nie zrażaj się do kraka, może po prostu wypróbuj innego, delikatniejszego? Bardzo ładne początki, poprosimy o jeszcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak, tak prosimy o jeszcze!!!!
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny, aż chce się działać
![]() Na zdjęciach nie widać niedociągnięć ale mam nadzieję, że kiedyś wyjdzie mi coś z czego ucieszę się bez zastrzeżeń ![]() Na razie nie mam nic więcej, czym mogłabym się jeszcze pochwalić ale już się zabieram do roboty. Mam za to serwetki, które chętnie wymienię jeśli ktoś byłby zainteresowany, a nie mogę znaleźć wątku na ten temat w związku z czym wstawiam foto tu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Tutaj masz wątek wymiankowy
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115347 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
nowe twory:
1. ramka w krowie łaty 2,3. kocie podkładki pod kubki 4. pudełko na skarby wszystko świeżo spod pędzla, bez lakieru. Co do pudełka zbieram się na odwagę by coś na nim jeszcze "zmalować". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ale kocio ^^ Podkładki śliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cudny kociowy temat
![]() Początki bardzo udane! ![]()
![]() |
#9 |
|
Ramka w łatki bardzo fajna, dodałabym tam mordkę krowy, byłoby super (są takie fajne krowie serwetki, mordki na nich są wręcz cudownie pięknie ). Ale i bez mordek jest super ramka.
Bardzo ładne są kocie podstawki, ale musisz jeszcze domalować kotom "podłogę", żeby na czymś stały ![]() ![]() Co do skrzyneczki to kociaki też potrzebują podłogi i jeśli Ci się uda lekko pocieniować to byłoby super. Bardzo ładne prace, starannie wykonane ![]() ![]() ---------- Napisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Ups, Ela mnie uprzedziła z podłogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
sliczne kocie podkładki! mam pytanie- jak uzyskałaś tak duże "odpryski" farby i przecierki, chodzi mi o to, ze są takie wyraźne. stosowałaś metodę świeczki? i ile razy malowałaś ta wierzchnią wrastwę ecru?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Paulisia, świeczka - ikeika tylko na brzegach i bokach, potem poleciałam papierem, chyba 60, może dlatego tak "podrapałam". Malowałam dwa razy kremowo-beżowym dekoralem, raz pędzlem a potem gąbką ale nie tapowałam tylko "ciągnęłam" farbę z góry na dół, żeby powierzchnia zrobiła się gładka (przy tapowaniu robiły mi się bąbelki).
planuję dorobić jeszcze dwie takie, ale nie wiem czy mi wyjdą, bo jak sama napewno dobrze wiesz, za każdym razem wychodzi zupełnie inaczej ![]() pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.