|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Tortownica-pomoc w wyborze.
Potrzebuje kupić nowa tortownice która będzie mi służyła przede wszystkim do pieczenia serników
Przeglądałam internet i znalazlam dwie w miare polecane Tortownica Guardini http://allegro.pl/tortownica-26cm-gu...414676171.html Tortownica silikonowa http://allegro.pl/silikonowa-tortown...404811956.html A może macie jakieś podpowiedzi i inne typy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tortownica-pomoc w wyborze.
ja jakoś nie mogę się przekonać do tych silikonowych, jakieś takie są nie stabilne dla mnie. wszystkie mam metalowe, minus taki, że trzeba wykładać papierem bo metal może zabarwić ser, i może zostać nieprzyjemny posmak
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2014-09-05 o 09:28 Powód: reklama bloga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja też nie ufam tym sylikonowym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei wole silikon. tylko przy wkladaniu do piekarnika trzeba uwazac bo one sa miekkie a ciasto plynne.
Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f Czas edycji: 2014-08-05 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo za informacje.Jednak wybrałam zwykła z nieprzywierajaca powłoką, w sobotę próba generalna..
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam silikonowe foremki do babeczek i tylko żałuje, ze nie mam takich więcej (chodzi mi o te większe). Tylko zasada jest taka, do formy silikonowej zawsze musisz mniec normalna metalową taką prostokątną duża i jeśli będziesz foremkę trzymała na niej to będzie to bez różnicy w czym pieczesz. Wybierając silikon dobrze jest też zwrócić uwagę na jego grubość, bo te cieniutkie faktycznie mogą być nieporęczne. Największym plusem silikonu jest to, ze nie dośc, ze nie tzreba smarować to nic nie przywiera i bardzo łatwo się je myje (w zmywarce też można śmiało, czego nie powiedziałabym już o tradycyjnych, które szybko rdzewieją). Jaki jeszcze plus... to silikon więc się nie tłucze i można byle gdzie wcisnąć - zawsze znajdziesz na nie miejsce w kuchni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
polecam silikonowe foremki, nie farbują ciasta i nie zostawiają posmaku metalu... rzeczywiście są trochę niestabilne kiedy ciasto jest rzadkie ale za to piecze się wszystko rewelacyjnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.