|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Bez konkretnej diety. Uda sie ?
Czesc
![]() Mam pytanie, prosze o madre odpowiedzi ![]() ![]() z gory dziekuje za odpowiedzi ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bez konkretnej diety. Uda sie ?
A czym jest dla ciebie dieta? Możesz jeść 2000, ćwiczyć i to też będzie dieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja bym chciala jesc normalnie jak do tej pory, tylko wyrzucic z jadlospisu "smieciowe" jedzenie. nie wiem czy zaczynac jakies konkretne cwiczenia na spalanie tluszczu bo nie wiem czy to da jakies efekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dieta, aeroby i siłowe: to da efekty. No niestety trzeba będzie trochę liczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zamierzam nie jesc juz tego w ogole, do tego odrzucam gazowane napoje i slodycze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A masz nadwagę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jak wyrzucisz z diety chipsy, snickersy i inne batony, majonezy, masła, napoje gazowane i będziesz ćwiczyć to trochę schudniesz.
Ale nie licz na cud, zaczniesz się znowu obżerać batonami waga wróci w tempie błyskawicy (wiem z własnego doświadczenia), i ćwiczyć trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jeśli zaczniesz zdrowo jeść i się ruszać to efekty będą na pewno
![]() odnośnie kalorii to ważne żebyś spalała więcej niż przyjmujesz, a później utrzymywała zerowy bilans. Nie myśl o diecie ale o zmianie stylu żywienia na zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Same ćwiczenia raczej nie wystarczą, chyba, że ćwiczyłabyś całymi dniami. Najlepiej odstaw w ogóle białe pieczywo (i wszelkie produkty z białą mąką) oraz cukier, ziemniaki. Jeśli będziesz jeść rozsądnie, z dużą ilością warzyw, to powinno wystarczyć (+ ćwieczenia). Zależy też ile ważysz teraz, jeśli jesteś szczupła, to nie będzie łatwo schudnąć 5-7 kg, a jeśli obiektywnie masz co zrzucić, to jest szansa, że się uda. Powodzenia.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Żeby zrzucić zbędne kilogramy to wystarczy. Nie musisz się katować dietami, wystarczy zdrowe podejście do jedzenia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pojęcie diety lekko zmodyfikowało w ciągu ostatnich lat. Kiedyś pod hasłem dieta chował się konkretny jadłospis z wytycznymi co do godzin posiłku itd. Dzisiaj dieta ma również drugą stronę, nieco bardziej przyjemną i mniej restrykcyjną. Chodzi po prostu o wyeliminowanie śmieci z codziennej żywności i kontrolowanie kcal. Moja odpowiedź brzmi tak: 70% odżywianie 30% ćwiczenia. Nie musisz szukać w internecie diet jeżeli ćwiczysz. Oblicz sobie zapotrzebowanie kcal, odejmij od tego +-400 kcal/dzień, odrzuć słodycze, słone przekąski, smażenie, słodkie napoje itd.. i efekt murowany. Typowa dieta musi się kiedyś skończyć, co zawsze poskutkuje efektem jojo, zdrowe odżywianie uzależnia, ponieważ nie tylko przypilnujesz wagi, ale też poczujesz się lepiej ![]() Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
myślę że taki początek z eliminowaniem niezdrowych rzeczy i ćwiczeniami jest ok. Nie rzucasz się od razu na głęboką wodę i z dnia na dzień jesz zupełnie inaczej. Tylko w miarę jak przyjdą efekty to można zmieniać w diecie kolejne rzeczy na lepsze, bardziej zdrowe, wybierać inne ćwiczenia.
Najważniejsze od czego zacząć to nauczyć się pić więcej wody! ja np. nawet jak się nie odchudzałam to został mi nawyk tego żeby zaczynać i kończyć dzień szklanką wody ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.