|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
samotność, tak przerażająca samotność...
.
Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2014-12-28 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: samotność, tak przerażająca samotność...
No tak, możesz dalej tak twierdzić i użalać się nad sobą, zwalając to na karb indywidualizmu, a możesz coś z tym zrobić. Tyle że pierwszy krok w stronę zmiany swojego życia musisz wykonać TY SAMA, nikt za ciebie tego nie zrobi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poza tym głowa do góry, jest lato, ładna pogoda, słonko... ciesz się życiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Każdy z nas ma jakieś problemy i dołki, taka prawda. Grunt to umieć sobie z tym radzić. Problemy finansowe? Hm, czas pomyśleć co możesz zrobić aby ich nie było. Brzydka pogoda też może być fajna, ja lubię jak czasami leje za oknem. Można się wtedy pobyczyć w domku i nawet cały dzień przeleżeć w łóżku czytając książkę lub oglądając TV.
Myślę jednak, że masz problem z mówieniem o swoich problemach, tłamsisz je w środku niepotrzebnie i one coraz bardziej narastają. Rozumiem, że nie chcesz o niektórych sprawach rozmawiać, ale strach, że napiszesz coś na forum i ktoś się dowie? Troszkę dziwne. Jeżeli chcesz się komuś pożalić, a boisz się to napisz z innego konta albo nie wiem na innym forum. Nie możesz się tak zadręczać każdą głupotą. Życie jest za krótkie, żeby być pesymistą. Ot tyle ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2) nie wiem ile masz lat, uczysz się, studiujesz?? może poszukaj jakiejś wakacyjnej pracy, wiem... łatwo mówić, ale samo się nie zrobi ![]() 3)a co to za problem...proszę Cię...na pogodę nie masz wpływu...jest jaka jest i już, nie szkoda Ci czasu i nerwów zadręczać się takim "problemem" ![]() głowa do góry ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To koniecznie weź się za siebie! moze tutaj poszukaj przyjaciol? musisz glebiej problem tez opisac bo nie do konca rozumiem skad sie bierze to ,ze nie masz przyjaciol
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Tobie Kochana życzę, żebyś odnalazła przyjaciółkę, bo chociaż to trudne i trudno tez być przyjaciółką, to można się takiej osobie zwierzyć i na odwrót- też jej wysłuchać gdy ma problem. Ja mam przyjaciółkę i nie mówie jej wszystkiego, ze względu na to zamkniecie w sobie, ale chociaz mała część problemów i miło jest sobie tak czasem porozmawiać. Myślę, że każdy powinien mieć przyjaciela, bo nie jest się wtedy samemu, można na kimś polegać i włąśnie walczyć z egoizmem. Ludzie są sobie nawzajem potrzebni! Jednak jeśli się nie uda to zawsze tutaj możesz napisać o swoich problemach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
2) 22 lata... o pracę trudno bo studiuję dziennie, do tego szkoła językowa. w wakacje praktyki i niestety nauka na poprawkę we wrześniu. a to i tak małe przeszkody w porównaniu z tym że jestem przekonana że nie dam sobie rady w pracy do której nie mam wykształcenia.... niby stać mnie na studia, wynajem pokoju, jedzenie, trochę ubrań i oszczędny wakacyjny wyjazd - ale mam kompleksy na tle 'nadzianych' znajomych w drogich ciuchach, z 'ajfonami' i latających do Australii 3) wiem że to nie problem ale pochmurne dni działają na mnie depresyjnie - obniżają nastrój i napęd Cytat:
a brak przyjaciół wynika u mnie jak sądzę ze strachu przed szczerością. przed mówieniem właśnie o problemach, o przeszłości. boję się że gdy to wyjawię zostanę wyśmiana, nie zrozumiana, informacje 'pójdą dalej'. albo że taka osoba po prostu źle sobie o mnie pomyśli, a dalej będziemy koło siebie żyć, a ona np. będzie mnie w duchu nie szanować, naigrywać się czy coś podobnego. może wykorzystać jakieś informacje przeciwko mnie, pozna moje słabe strony. boję się tego wszystkiego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja równiez jestem osobą, która bardzo mało o sobie mówi, jestem indywidualistką, nie lubię też nikomu mówić o swoich problemach -z tym, ze dla mnie to nie jest problem, lubie siebie taką
![]() narzekam jedynie na brak bliskiej koleżanki, przyjaciółki... ale staram się jak najczęściej być w miejscach gdzie poznaję nowych ludzi. Interesuje się sztuką, wiec często chodzę na różne wydarzenia kulturalne, jest to dobra okazja do zawierania znajomosci. moze ty też masz jakąś pasję, która umożliwia poznawanie ludzi. co do internetowych znajomosci to ja je polecam ![]() Z kilkoma osobami poznanymi przez internet utrzymuję kontakt na żywo już od paru lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Ej, kochana - bez przesadyzmu
![]() Cytat:
2) Stać cię na dzienne studia, szkołę językową, utrzymanie i wyjazd wakacyjny - nie pracujesz i masz 22 lata. Nie każdy w tym wieku musi latać za cudze pieniądze do Australii. Kiedyś sobie to zafundujesz, a i tak żyjesz lepiej niż 3/4 studentów (wnioskuję z tego co napisałaś, to jest naprawdę, naprawdę sporo ![]() 3) to się zgadzam, no ale na to nie masz wpływu, niestetyż ![]() Czy bycie indywidualistą, tj. osobą o niezależnych poglądach, oryginalną i samodzielną przeszkadza w nawiązywaniu przyjaźni? Aj dont fink soł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Sluchaj no to po prostu sprawdz czy komus mozna zaufac.Sprawdz to.Wymysl problem,ktory bedzie podobny do Twojego ale inny i zapytaj o radę.Albo przeczytaj czyjs problem i zapytaj jakby ktoś zareagował.
Wiesz czasy wyśmiewania się raczej minęły ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
ludzi znam całkiem sporo, ale tak powierzchownie, cześć-cześć, chwila gadki często głównie o studiach i tyle. może to też trochę sprawa tego że studia mam takie na których dużo nauki, mało wolnego czasu... to samo przy powrocie do rodzinnego miasta, jakieś spotkania z byłą klasą i takie płytkie gadki jak to ludzie widujący się od święta. gorzej z takimi prawdziwymi przyjaciółmi co to o 3 w nocy gotowi ci iść z pomocą (a może już takich ludzi nie ma i to tylko moje wyidealizowane marzenia ![]() jak na razie internetowi zawdzięczam 1 wspaniałą znajomość ![]() ![]() Cytat:
![]() 2) wiem że powinnam się cieszyć że mam na jedzenie i dach nad głową. ale reszta życia na skromnym poziomie... szukanie tanich produktów żywnościowych, ubrania w 90% z second-handów a reszta z maxymalnych wyprzedaży, na wakacjach liczenie każdego grosza, szukanie tanich kwater, brak luzu z żywieniem się na mieście bo drogo wychodzi. i wiele takich codziennych błahostek ale po których widzę że odstaję od ludzi choćby w grupie na studiach. a jak kasę się oszczędzi to wolę ją wydać na naukę niż np. na kolejną szminkę. i może najbardziej wkurza mnie to że taką sytuację gwarantuje mi nasze państwo które płaci tak a nie inaczej ludziom po 2 kierunkach studiów (czyli mojej mamie która mnie utrzymuje) - ale tego nie zmienię... wiem mój indywidualizm oprócz tego co opisujesz zawiera jeszcze jedną komponentę (a może to już po prostu egoizm? ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2011-07-23 o 22:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Doskonale wiem o czym mówisz. Wiem, jak to jest kiedy nie ma się z kim porozmawiać, kiedy tłamsisz w sobie uczucia.. nie masz komu się wyżalić ani do kogo przytulić. Czytając Twoją wypowiedź czułam się jakbym czytała o sobie. Miałam 'przyjaciółki' które po poznaniu swoich obecnych chłopaków, zapomniały o moim istnieniu.
Jestem typem samotnika, "zawdzięczam" to moim rówieśnikom i poniekąd rodzicom. Odkąd pamiętam byłam wyśmiewana (od podstawówki po LO).. często słyszałam o sobie : spychacz (ok do chudych nie należałam,ale w klasie było kilka dziewczyn pulchniejszych ode mnie), nie raz oberwałam i to dosłownie śnieżką w głowę...niby przez przypadek - w życiu nie ma przypadków. W rodzinie też oparcia nie miałam ciągle słyszałam,że jestem babochłopem... albo "mogłabyś schudnąć, jak Ty wyglądasz, zobacz jaka X jest ładna a Ty typowy babochłop, wyglądasz jak chochoł, zmień się.. jesteś niedostosowana do życia w społeczeństwie, ". Wydawałoby się,że rodzinie takie słowa przez gardło nie przejdą, a jednak... Jestem dziewczyną która o siebie dba. Jednak nie interesuje się mną płeć przeciwna, nic dziwnego skoro według większości jestem aż tak paskudna..że wstyd ze mną na ulice wyjść.. Do tego dochodzi jeszcze nadmierne owłosienie.. i znamiona na ciele (jedno wielkości stopy nr 37). Mam 21 lat, studiuję.. w życiu nie miałam chłopaka... ale to akurat mi nie przeszkadza (chyba). I powiedzcie mi jak w takich sytuacjach, człowiek może nie czuć się samotny ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się też wszystko posypało, dużo trudu włożyłam potem w odbudowywanie tego wszystkiego i w ostatecznym rozrachunku nie jestem pewna czy było/jest warto. Z pieniędzmi to mam podobną sytuację. Jasne, jest czasem przykro, ale wiem, ze to lepsze warunki niż ma wiele osób. Z indywidualizmem - same here ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Problemy powinnaś rozwiązywać na bieżąco, o ile jest to możliwe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ubieranie się w second-handach to sama przyjemność. Oryginalne, często lepsze jakościowo ciuchy niż w sklepach. Do tego niepowtarzalne. Ja lubię kupować w second-handach bo sprawia mi to radość. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile zamożnych ludzi ubiera się w takich sklepach bo szkoda im pieniędzy na ciuchy w normalnych sklepach. Więc nie ma się czego wstydzić ![]() To, że wolisz pieniądze wydać na naukę zamiast na szminkę to myślę, że wielki plus. Nie każdy tak potrafi ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 -------- Cytat:
Nie rozumiem ludzi, którzy na leczenie psychiatryczne reagują jak diabeł na wodę święconą. Nie masz się czym martwić to po prostu ich niedouczenie. Jest tylu ludzi, którzy potrzebują takiego leczenia, ale nie zgłaszają się do specjalisty, bo im wstyd. Więc nie jesteś jedyną, ty przynajmniej poddałaś się leczeniu. Głowa do góry. Wiem, że łatwo mówić trudniej zrobić. Ale życie jest za krótkie. Niestety czasami dostrzegamy to dopiero w złych okolicznościach jak choroba, stracenie czegoś ważnego lub jeszcze coś innego. Jesteś studentką, jak sama mówisz na ciężkich studiach, więc podejrzewam, że dobrych. Dążysz do czegoś i starasz się to osiągnąć. Martwisz się o to, że nie masz pieniążków na różne rzeczy. Na wakacje możesz sobie pozwolić - skromne, ale jednak. Wydajesz jakieś oszczędności na naukę - wielu może tylko pomarzyć o studiach. Bo albo ich na to nie stać, albo rodzina wymaga od niego czegoś innego. Nie jesteś w złym położeniu, uwierz. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
(PS. sory, wiem że nie na temat i mocno prywatnie, ale piszesz o tym owłosieniu i że nie jesteś szczupła - a badałaś się u ginekologa? może to zaburzenia hormonalne...) Cytat:
Cytat:
![]() 2. zwykle mi to też odpowiada, mogę robić co chcę, kiedy chcę i jak chcę ale czasem miło jest mieć choćby do kogo zadzwonić i pogadać ot tak sobie o niczym... tak jak to było kiedyś, choćby w gimnazjum. wtedy byłam duszą towarzystwa, może dlatego trudno mi teraz z tą samotnością... 3. pielęgnuję pielęgnuję, jest miło, choć dziwna to znajomość - ale w sumie to nic dziwnego że najlepiej się dogada 2 dziwaków ![]() 4. dlatego użyłam słowa przyjaźń w cudzysłowie. wiem że to nie były przyjaźnie prawdziwe ale po tym jak trwały prawie 10 lat to ich zakończenie w taki sposób zabolało... też lubię second-handy, choćby przez mój indywidualizm - wiem że szanse że ktoś ubierze się tak samo są znikome. cieszę się że kupuję firmówkę za grosze, często ludzi chwalą moje ubrania. ale chciałabym mieć taki komfort że gdy pójdę połazić po centrum handlowym i rzuci mi się w oczy jakieś cudo ubraniowe to móc wejść i je kupić, nie patrząc czy jest w promocji, czy jest praktyczne i czy będzie pasować do więcej niż 1 zestawienia. mogę się ubierać w tych second-handach ale wiedzieć że mogę iść i kupić sobie torebkę choćby na poprawę humoru... nie mówię o szpitalu niby, ale czasem nie chcący coś takiego mi się powie co wywołuje niepotrzebne pytania. muszę się pilnować i tyle... właśnie powiedziałam po pewnym czasie znajomości o tym niedawno poznanej osobie o której wyżej pisałam i na szczęście spotkałam się z dobrą reakcją. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje sie,że tez duzo wizazanek szuka kolezanek kogos do pogadania.Na internecie niekoniecznie widac jak wygladasz,a jak ktos chce pogadac i jest online to moze akurat.. ? ![]() I pamietajcie,ze to zwykle osoby z innych miast.Nie ma plotek,bo komu? Dlatego pomyslcie o tym. Jezeli chodzi o tuszę.. ok rozumiem,smieja sie.Ja mam siostre co też ją dusimy na ten temat.. ale niestety jej sie wydaje,ze jest w porzadku. A ja uwazam,ze w porzadku nie ejst,bo o siebie zwyczajnie nie dba. Eh,ale niestety w tym wieku jest bunt i nie przemowisz do rozumu ;] wiec i autorko sproboj.Nie mozesz tez sie zamykac,ze nie zaufam boje sie.. bo wielu rzeczy w zyciu kazdy sie boi.Ja Cie rozumiem.. ale jak tak bedziesz sie bała,to czas będzie leciał.A Ty będziesz tylk osie bała i nic nie będziesz robiła. Ja mam kolegę co teraz rozpacza bo nie ma dzierwczyny,ale wzial sie trochę za siebie,jest takim pesymista,o zgrozo! ale gadalam z nim i cos tam poszło do przodu. Jednak nic tak nie podnosi jak niestety wlasne checi.Bez podejmowania prob nie da sie nic zrobic,niestety taka prawda.. a trzeba probowac! ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- metal tez ma rację,bylas u lekarza? nawet nie pomyslalam o tym
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie by było, pogadać z kimś, kogo nie znasz i kto nie ocenia Cię przez pryzmat tego jak wyglądasz. Cytat:
A co do zdrowia, to nie byłam jeszcze u lekarza,ale mam zamiar iść, tylko nie wiem teraz czy wybrać ginekologa czy endokrynologa(?) A co do tuszy, to szczerze powiem,że nie uważam sie za osobę grubą, przy 173cm ważę 67kg wyglądam normalnie, może nie jak modelka,ale jak zwykła dziewczyna. Rodzicom widocznie podobają się rozmiary '0' ale niestety ja taka nigdy nie będę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No mi też się podobają :d ale jednak przy modelce nie czułabym się dobrze.. chyb bylabym bardzo zazdrosna! hehe
![]() hmm ja wiem.. moze wpierw do ogólnego?jas to zawsze mialam klopot ze stwierdzem wlasnie co i gdzie do kogo <hmmm>
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
a przestań. Czasem nawet lepiej nic nie mówić znajomym i innym takim, bo nieraz może się o tym dowiedzieć kilka osób za dużo. Idź do ludzi, baw się i nie narzekaj.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.