|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
zapalenie spojówek??
witam
wczoraj w lewym oku białą lepka wydzieliny ,dzisiaj opuchnięte powieki ,pieczenie oprócz tego pojawiło sie w drugim oku ,podejrzewam zapalneie spojówek,czy ktos z was to przechodził jakie leki stosowałyscie? moze sa one do kupienia bez recepty? pomóżcie!! pzdr ![]() paula -ledwie widząca ale przed wizazem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: zapalenie spojówek??
Paula, szczerze mówiąc nie radzę eksperymentować,
lepiej idź do lekarza. Zresztą większość kropli i maści do oczu jest na receptę, szczególnie te silnie działające. Może uda Ci sie kupić w aptece coś łagodzącego, żeby ewentualnie dotrzymać do poniedziałku, ale do lekarza idź koniecznie! Zapalenie spojówek może być wirusowe, bakteryjne, alergiczne, a może w ogole to coś innego - a żadne krople czy maści nie są obojętne dla oka - po co sobie szkodzić i nie pomóc jednocześnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mnie się tak robi od dwóch lat na wiosnę. I mimo że nigdy nie byłam na nic uczulona, myślę, że to alergia. W każdym razie alertec pomaga
![]() No a jeśli nosisz soczewki (nie mam pojęcia, to tak na wszelki wypadek) to koniecznie wyjmij i już więcej tych nie zakładaj.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
bez recepty nie masz dużego wyboru: przemywanie rumiankiem, roztworem kwasu bornego (jałowym) lub kropelki Oculosan. lepiej wybierz sie od lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: zapalenie spojówek??
Kurczę, kiedyś miałam zapalenie spojówek, ale było połączone z jęczmieniem, więc nie pamiętam dokładnie który objaw był do czego
![]() ![]() Ale od kilku dni bolały mnie oczy, dziś wydzielina z nich jest już nieustająca, nie jestem pewna czy czasem nie ropna. Opuchnięte oczy, ból. To może być to? W sumie jestem alergiczką, ale nigdy tak się to nie objawiało. Normalnie było łzawienie. Jakby ktoś był skłonny mi coś podpowiedzieć to byłabym wdzięczna ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to moze być zapalenie spojówek lub alergia koniecznie idz do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
A do okulisty nie muszę mieć skierowania, prawda?
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja mam często takie objawy, choć nie wiem sama do czego je podciagnać, czy do jeczmienia, czy do zapalenia spojówek
w każdym razie nigdy nie zdiagnozowałam tego u lekarza, za pierwszym razem jak takie cos mi się przytrafiło to poszłąm prosto do apteki i pani poleciła mi przemywać to oko naparem z rumianku i do dziś za każdym razem jak tak mi oczko wariuje robię napar z rumianku i przemywam, nie ustapi zaraz, jakies dwa dni trzeba się pomęczyć no, ale jakby szybko nie minęło to pewnie udałabym się do specjalisty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem
![]() Przetrzymac do konca tygodnia,liczac,ze samo przejdzie i przecierac oczy rumiankiem? Myślicie,że przejdzie? Do lekarza mam na razie dosyć daleko i nie mam pieniędzy ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja mam czesto zapalenie spojowek ze wzgledu na miesieczne soczewki
ojawia sie wtedy straszne lzawienie, wrazliwosc na swiatlo (kluje jak jest jasno) bol zaczerwienienie opuchlizna ropa po nocy pomagaja mi kropelki sterydowe Dicortineff (po kilku godzinach juz moge normalnie funkcjonowac) albo zel w tubce Cornere Gel Z zapelniem spojowek mozna iść nawet do internisty zwyklego , nie trzeba od razu do okulisty - jezeli ma się pewnosc ze jest to zapalenie spojówek. mija po 4-5 dniach calkowicie Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.