|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Do ślubu się szykuję i Waszej pomocy potrzebuje :)
Witam dziewczyny
Tym razem ja zwracam się z ogromną prośbą, abyście wyraziły swoją opinie ![]() Suknia się szyje taka jak u modelki na zdjęciu, biała (Co do sukni czy pasował by do niej długi welon taki ok. 240 cm który można później zmienić na krótki? ) Buty takie jak w załączniku fuksjowe I to jedyne dwie pewne rzeczy dot. mojego wyglądu Czy taki zestawik biżu jaki wrzuciłam będzie odpowiedni? Nie chce naszyjnika stąd same kolczyki i bransoletka. Moim marzeniem z dzieciństwa był diadem( tak tak wiem co sobie pomyślicie, ale marzenia są po to żeby je spełniać Nie chce wyglądać jak choinka ![]() Nie mam pojęcia zielonego jaki bukiet ślubny do tego. Wiem jedynie że ma być fuksjowy, i że chciała bym żeby znajdowały się w nim storczyki. Nie wiem czy okrągła kulka, czy też coś wydłużonego. I nawet nie mam żadnej koncepcji... ![]() :ma d:Ślub na początku września więc najlepiej żeby bez problemu dostać kwiatki które ewentualnie byście proponowały ![]() I teraz ostatnie pytanie. Fryzura z prostych czy z kręconych. Wiem że na pewno nie kok, i że lubię być uczesana na bok. Dwa słowa dot. mojej osoby brunetka jak widać, raczej blada cera, 172 cm, szczupła. Uff.... Troszkę tego wyszło ale mam nadzieje na Wasza pomoc zwłaszcza w temacie bukietu i ocenie całokształtu Edytowane przez monitta89 Czas edycji: 2011-08-25 o 21:25 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do ślubu się szykuję i Waszej pomocy potrzebuje :)
Ja miałam bukiet jak ten pierwszy - fuksjowy jest i storczyki są
Przesyłam jeszcze inne z moich poszukiwań.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem długi welon jak najbardziej będzie pasował do sukni, ale musi być gładki, najlepiej mgiełka cięta.
Sama niedawno brałam ślub, miałam długi welon 250 cm, potem zmieniałam na krótki. Z krótkim w Twoim przypadku też bym nie szalała, bo sukienka i biżuteria są ozdobne. Co do ozdób do włosów-zrezygnowałabym z diademu, tym bardziej kwiat we włosach wydaje się być niepotrzebny, po prostu za dużo tego wszystkiego będzie. Ale to tylko moja opinia także zrób, jak sama będziesz uważała
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ashyshqa Przepiękne propozycje bukietów
Powoli powstaje zarys w mojej głowie tatami Z kwiatem to tylko tak się zastanawiałam luźna myśl, ale dzięki za opinie. Wiem że jak już będę miała suknie na sobie i wtedy założę dodatki to zobaczę czy z czegoś rezygnować, bo nie ukrywam że na diademiku mi zależy, ale tak jak pisałam nie chce być choinką ![]() Krusiak Dzięki za miłe słowa Gdyby jeszcze ktoś mógł się wypowiedzieć było by mi miło |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Na twoim miejscu zdecydowanie zrezygnowałabym z kwiatu we włosach, może być za dużo. Prześliczna sukienka i w kościele z długim welonem będzie wyglądała nieziemsko! ale możesz sie zastanowić czy napewno chcesz mieć potem ten krótszy welon na weselu. Ja na swoim weselu welon zdejmę po pierwszym tańcu... Zwłaszcza że będziesz miała ten śliczny diadem we włosach- ozdoba we włosach będzie a tobie może byc wygodniej. Spróbuj sobie pochodzic z wpiętym welonem po domu- ja w ten sposób z niego zrezygnowałam właśnie...
Co do fryzury, powiem szczerze nie wiem, do długiego welonu mi własnie pasuje kok, ale skoro ty się w nim zle czujesz to może zapytaj fryzjerki, powinna miec jakąś alternatywę. Co do butów- są piękne! Moge wiedziec jakiej firmy i gdzie zakupione? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
lenfik Dzięki serdecznie za redę
![]() Już wiem że napewno nie chcę kwiatu we włosach Cytat:
![]() ![]() ![]() A co najlepsze mierzyłam je jak kosztowały 29 zł, a jak je poszłam kupić to przecenili je na 19 zł ![]() Stąd też za zaoszczędzoną kaskę postanowiłam poszaleć z biżu na pierwszy i na drugi dzień ![]()
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
a mogę wiedzieć gdzie zakupiłaś biżuterię? jest śliczna w szczególności bransoletka
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Doris tego samego dnai bierzemy slub ;-))
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale zamówię ją w tym sklepie http:// dublonservice.pl/p,pl,13851,13851+bransole ta.html |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Ja zdecydowanie nie rezygnowałabym z krótkiego welonu. Też myślałam, że będzie mi przeszkadzał w trakcie wesela, więc był plan, żeby po pierwszym tańcu zdjąć... A potem-przestałam go w ogóle zauważać
![]() Poza tym lepiej jest rzucać krótkim welonem na oczepinach.. Wyobraź sobie taką sytuację, że rzucasz długim i każdy złapie po kawałku.. ![]() Postaram się potem wrzucić jakieś zdjęcia moich welonów, może to pomoże w podjęciu decyzji ![]() A co do diademu możesz go założyć jeśli chcesz, mnie się osobiście nie podoba coś takiego, ale to nie o to tutaj chodzi. Pisałam tylko, że diadem plus kwiat to już dużo za dużo. Sam diadem nie powinien wyglądać na przesadę, mnie się po prostu to nie podoba. Ale to Twój ślub i Twoja stylizacja, masz prawo wyglądać i czuć się pięknie
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
tatami dzięki za wszystkie sugestie
![]() Co do welonu to z krótkiego ja również nie zrezygnuje choć by nie wiem co, bo uważam że tak jak i białą suknie tak i welon założę tylko raz w życiu i nie odmówię sobie tego Tylko ten długi do kościoła tak mi chodzi po głowie, ale własnie nie wiedziałam czy by pasował ![]()
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem długi welon jest świetny.. Sama miałam wątpliwości, ale teraz w życiu bym z niego nie zrezygnowała, tym bardziej, że jestem jeszcze młodą osobą i uważam, że tym bardziej to pasuje.
Wklejam jakieś fotki (mam nadzieję, że się uda), może rozwiejesz swoje wątpliwości
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
tatami pięknie
dziś zamówię długi welon P. s też chciałam mieć zdjęcia w zbożu,ale niestety zostaną mi tylko beloty słomy bo we wrześniu wszyscy są już po żniwach
Edytowane przez monitta89 Czas edycji: 2011-08-02 o 14:17 Powód: . |
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem to jezeli chcesz diadem to zmień kolczyki na coś malutkiego ,coś w stylu wkręty,Welon pasuje i długi i krótki ale już beż kwiatu we włosach,Suknia sama w sobie jest bardzo elegancka i strojna a nadmiar biżuterii tylko doda ciężkości.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia w zbożu są piękne, szkoda, że w lipcu kłosy są niewysokie. Ale we wrześniu w ogóle ich nie ma, szkoda Jeśli mieszkasz na wsi to może poproś sąsiada żeby wykosił dwa tygodnie później, albo może ktoś w rodzinie niedaleko Ciebie ma pola?Co do welonu to pamiętaj, żeby wpiąć go wsuwkami-jest to dodatkowe zabezpieczenie, szczególnie przy długim, który jest trochę cięższy. No i nie martwisz się, że spadnie, nie musisz ciągle dotykać i poprawiać. Wygodne rozwiązanie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
wiesz nikt mi nie zostawi kawałka pola bo potem nie będzie go miał jak skosić. Wiem bo sama mieszkam na wsi i sama mam nawet zboże, ale takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Trudno się mówi w takich sytuacjach
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
biżuteria bardzo ładna, ale ja na twoim miejscu poszukalabym delikatniejszych kolczyków, te sa bardzo masywne i długie
ja tez miałam diadem, a kolczyki dobralam do niego delikatne, wiszące (wkretek nie lubie), ale mialy tylko 2,5 cm
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kolczyków to mnie się tam podobają, tylko sprawdź, czy na 100% będą ładnie wyglądać z tym diademem. Żeby nie było za dużo świecidełek.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

NASZ ŚLUB 

luźna myśl, ale dzięki za opinie. Wiem że jak już będę miała suknie na sobie i wtedy założę dodatki to zobaczę czy z czegoś rezygnować, bo nie ukrywam że na diademiku mi zależy, ale tak jak pisałam nie chce być choinką