![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Black Cashmere Donna Karan
Zwracam się do was dziewczyny z prośba o radę.
Od jakiegos czasu "chodzi"za mną ten zapach.Wiem że jest charakterystyczny i wzbudza rózne reakcje , mnie opętał.Spryskuję sie nim kiedy mogę w perfumeriach i nadal trwam w zachwycie. Mam kilka pytań Czy zapach się szybko nudzi , powszednieje, drażni po czasie? Wypatrzyłam na Allego Cashmere, jest w różnych cenach u różnych sprzedawców,u kogo warto kupić , niestety nie mogę załączyc linków do aukcji, czy możecie sprawdzić i mi podpowiedzieć Jaką pojemność najbardziej opłaca się kupić zważywszy że to zapach charakterystyczny i nie zużywa się tak szybko Czy zapach jest trwały-ten z testera pachniał na mnie długo Może jest ktoś kto chce się pozbyć Cashmere-chętnie się zainteresuję Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Black Cashmere Donna Karan
Czy żadna z was nie używa tego zapachu-nie wierzę....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Używam tego zapachu i jestem nim ogromnie oczarowana
![]() ![]() Na poczatku kupiłam flakon 30 ml. dla celów testowych ![]() Jednak nie możesz się sugerować moja opinią, możliwe, że Tobie zapach znudzi się szybciej, tego sie nie da przewidzieć. Z jednej strony najlepiej kupić na początku małą pojemność, bo zapach należy do rzeczywiście kontroqersyjnych, z drugiej - finansowo bardziej opłaca się kupować większe pojemności - sama musisz ocenić ryzyko ![]() Co do Allegro to przeszukaj forum - byli tu polecani zaufani sprzedawcy, poszukaj BC w ich ofercie. Ja unikam kupowania perfum na Allegro, więc nie mogę Ci nikogo polecić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mi jest ciężko odpowiedzieć na Twoje pytania, bo one są z takiego gatunku, że sama musisz na nie odpowiedzieć. może za wyjątkiem tego o allegro - BC się nie podrabia, polecanych sprzedawców masz w stosownym wątku (chyba?)
pozdro! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Margarita-dziękuję za wypowiedz, ja chyba też jestem czarownicą choć w lustrze tego nie widzę
![]() elve-wiem że wypowiadałaś się na temat Cashmere na KWC , nadal podtrzymujesz to ... Pozdrawiam was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poradzcie mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
agawa, imo BC jest super, piszę o tym zawsze i wszędzie, to jeden z oryginalniejszych zapachów jakie znam! mimo tego (a może właśnie dlatego) nie używam go zbyt często, raczej czeka na specjalne okazjie, wydaje mi się, że takie silne zapachy, z wielką duszą, mogą się szybko znudzić noszone codziennie - może nawet nie znudzić, ale przytłoczyć swoją osobowością, znużyć, zdominować - i ma się wtedy ochotę od nich uciec. ja chyba właśnie tak z nimi mam - na codzień staram sie nosić jednak coś lżejszego kalibru, co sobie jest, ale mnie nie zasłania. rozumiesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W tym wątku wypowiadały się wielbicielki BC, może poczytaj sobie jeszcze inne opinie na KWC ? A najlepiej zapytaj swego serca ( i noska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Decyzja już podjęta-będę je mieć
![]() mąż myslał że pójdzie na łatwiznę i prezent bedzie miał z głowy ale nie , to ja sama sobie postanowiłam je kupić a on niech dalej myśli..... Dziękuję Wam elve i Margarita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Obowiązki zawodowe odciągnęły mnie od forum i nie zdażyłam się tu dopisać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No, Black Cashmere to na pewno jedna z moich największych fascynacji w świecie perfum ![]() ![]() Osobiście wydaje mi się że Black Cashmere się nie podrabia i śmiało kupowałabym go na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ten zapach ma w sobie coś przedziwnego-od czasu kiedy go powąchałam czułam go wokół siebie nawet gdy nie byłam spryskana , flakon rzeczywiście piękny.Wiele zapachów podoba mi się , ale tak zwyczajnie bez większych emocji...ten jakby stworzony dla mnie...Nigdy podobnej fascynacji zapachowej nie doświadczyłam
![]() Smoczyco , dzięki za wypowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Pozachwycajcie się jeszcze BC-chętnie poczytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tej drogi nie ma juz odwrotu - witamy w świecie magii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hehehe - napisałam właśnie Benicie na priv, że dziś musiałam dużo (za dużo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mnie BK nurtuje od ponad roku. Nie kupilam go w koncu. Ale dalej o nim myslę.
Moje pierwsze wrazenie "zakrystia" ( kiedys byłam bielanką) ale potem staje sie coraz bardziej "niesamowity". Mam pytanie do stałysch "uzytkowniczek" czy po jakims czasie od spryskania nuta "kadzidła" jest mniej dominująca??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Cóż, pozostaje mi nabyc zapach i przekonać się na "własnej skórze" ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Magdalenko, pewnie zależy na kim - ale z tego co słyszałam od innych rzeczywiście tak jest, ta nuta kadzidła łagodnieje. na mnie również.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja sie chyba nabawie jakiejs schizofrenii przez BC. Kolezanka pozyczyła mi je abym wyprobowala i z jednej strony cudowne, piekne, tylko te! a za chwile mnie denerwują i juz nie chce nimi pachniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
"Black Cashmere" mnie onieśmiela... Podchodziłam do niego już kilkakrotnie i miałam całkiem skrajne odczucia: od zachwytu (cudnie kadzidlany, cieplutki, niepokojąco zmysłowy), do obrzydzenia (bo pachniał jak lekarstwo, wilgoć zagrzybiałej piwnicy i stare kadzidło w jednym).
Mam zamiar kupić 30mL. Nie da się zaprzeczyć, że to zapach wielki, na miarę "Angel" albo "Shalimar" i przejdzie do histroii perfumiarstwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam podobne odczucia jak Beliczek.Te perfumy potrafią onieśmielać,ale jednocześnie silnie przyciągać.Dla mnie to fenomen.
Z drugiej strony,kiedy odważyłam się je w końcu nosić przestały mnie aż tak fascynować.Może to moje "ph"-zapach znikał ze mnie po godzinie-sama nie wiem ![]() Nadal jednak od czasu do czasu muszę choćby skropić nimi nadgarstek,żeby odświeżyć wspomnienie samego zapachu. Acha BC to dla mnie także podróż w czasie - silnie kojarzy mi się z moją ukochaną Babcią z którą jako dziecko chodziłam do cerkwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Na mnie ten zapach jest przepiękny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam wieeelką prosbę: Czy któras z Was zrobiłaby mi próbeczkę? Błagam! zapłace, wymienię się, co tylko chcecie. Królestwo za jedną małą próbkę!
Użyłam go raz z testera i od tego czasu ciągle o nim myślę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Izusku - spoczko
![]() ![]() Ja już od kilku dni testuję BC - jest coraz bardziej "mój" ![]() ![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
dziękuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Na początku pachnie na mnie jak apteka z dzieciństwa - dzisiejsze są zbyt sterylne, nie mają tej korzenno-ziołowej atmosfery. Później jednoznacznie wkraczają kościelne nuty. Nie jest to jednak gotycki kościół, ale prześwietlona słońcem kaplica w lesie... Przy tym mam wrażenie, że zapach nie przenika do mojej skóry ale wyraźnie "odstaje". Właśnie - nie przytłacza, jest ciekawy, ale odstaje, nie jest mój. No i zero zmysłowości - dla mnie to nie czarownica, ale uwspółcześniony Dickens - nad wiek poważne dziecko, w klimacie lekarstw i nabożeństw.
Ale lubię wąchać, bo chyba żadne inne perfumy nie kojarzą mi się tak wyraziście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Sauvignon - ten uwspólcześniony Dicekens
![]() ![]() ... Dla mnie mimo wszystko "Black Cashmere" jest średniowieczem. Wczesny, surowym, zimnym... To nie "jesień średniowiecza" z bogactwem Hanzy i obrazami van der Weydena, z tym ciepłym bursztynowym światłem z gomułkowych witraży. To surowość romańskich kościółów z jasnego kamienia, pozostałość pogańskiej mentalność, zmysłowośc kobiet ubranych w powłóczyste szaty bez ozdób i mężczyzn-wojowników. Bo dla mnie "Black Cashmere" jest..niepokojąco męski. Testuję go ostatnio przy każdej bytności w perfumerii (czyli 2 - 3 razy w tygodniu) i zaczęłam czuć w nim męską, surową nutę, obłędnie działającą na moje zmysły. Myślę, że na tym polega pewien fenomen tego zapachu, że budzi zmysłowość w nas, w kobietach a nie porządanie w mężczyznach. Budzi pewną nieokreśloną tęsknotę, pragnienie... Czego? Nie wiem. Bo mężczyzna nie jest w stanie przejść obojętnie obok kobiety pachnącej "Balck Cashmere" i ... albo go odrzuci ( ta sławetna "przykościelna apteka") albo zachwyci... Tylko nie zachwyci tego mężczyzny sam zapach ale feromony jego nosicielki, która poczuła się w nim cudnie zmysłową, tajemniczą, kobiecą czarownicą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
A można gdzieś kupić próbki BC
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
![]()
Wyobraźcie sobie że dziś zaciekawiona prysnęłam sobie na nadgarstek Black Cashmere Donny Karan i zniósłszy pierwszy odruch wymiotny poczułam po paru minutach CZARODZIEJSKĄ woń.
Pierwsze wrażenie było że zapach najciekawszy na świecie - wręcz wizja najpierw starego zatęchłego kościoła, następnie wizja sterty palących się w ciemności liści... wilgoć i ich swąd... Zapach kwasu i spalenizny... Doznałam ataku takiej PANIKI jak nigdy dotąd!!!!!!!!!!!! Chciało mi się wymiotować a nade wszystko zmyć z siebie ten ODÓR CZAROWNICY... W domu umyłam kilkakrotnie ręce ale cholerstwo wgryzło się w skórę ![]() Z góry sorry bardzo wszystkie wielbicielki Black Cashmere z przemiłym Beliczkiem na czele, ale MUSIAŁAM to napisać... Nie watpię ze BC jest jedyny w swoim rodzaju - ale kto DO DIABŁA ( i stu tysiecy CZAROWNIC) chciałby pachnieć takim koszmarem????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.