Nowe modele samochodów- jakie polecacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-31, 23:01   #1
kasiczka0106
Raczkowanie

GG do kasiczka0106
Question

Nowe modele samochodów- jakie polecacie?

Cześć dziewczyny,

Nie wiem czy umieściłam wątek na odpowiednim forum... (?)

Planujemy z chłopakiem zmienić samochód. Chcemy zainwestować więcej pieniążków i kupić nowszy a co za tym idzie droższy samochód, ale z myślą, by nie inwestować non stop na jakieś naprawy.

Jednakże szwagier powtarza mi jakikolwiek samochód wymienię, że nowy model i szybko się popsuje, jak każde nowe modele, że non stop widzi je stojące na poboczu czekające na pomoc drogową.
Sama już nie wiem czy mówi to z zazdrości czy nie, bo rzecz w tym, że ja jeżdżę autem więcej niż on (on ma tylko tymczasowe prawo jazdy- UK) i wcale nie widzę co chwila nowych modeli popsutych

Jednak faktem jest, że czasami nowe modele okazują się trefne, ale przecież nie każdy nowy.

Chciałabym w takim razie zapytać o poradę Was.

Czy któraś z was ma może najnowszego Opla Astrę, Mazdę bądź Volgswagena 5?

A może macie jakieś inne nowsze, z których jesteście bardzo zadowolone?

Dzięki!
kasiczka0106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 02:26   #2
srubka
Zakorzenienie

Dot.: Nowe modele samochodów- jakie polecacie?

Cytat:
Napisane przez kasiczka0106 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Nie wiem czy umieściłam wątek na odpowiednim forum... (?)

Planujemy z chłopakiem zmienić samochód. Chcemy zainwestować więcej pieniążków i kupić nowszy a co za tym idzie droższy samochód, ale z myślą, by nie inwestować non stop na jakieś naprawy.

Jednakże szwagier powtarza mi jakikolwiek samochód wymienię, że nowy model i szybko się popsuje, jak każde nowe modele, że non stop widzi je stojące na poboczu czekające na pomoc drogową.
Sama już nie wiem czy mówi to z zazdrości czy nie, bo rzecz w tym, że ja jeżdżę autem więcej niż on (on ma tylko tymczasowe prawo jazdy- UK) i wcale nie widzę co chwila nowych modeli popsutych

Jednak faktem jest, że czasami nowe modele okazują się trefne, ale przecież nie każdy nowy.

Chciałabym w takim razie zapytać o poradę Was.

Czy któraś z was ma może najnowszego Opla Astrę, Mazdę bądź Volgswagena 5?

A może macie jakieś inne nowsze, z których jesteście bardzo zadowolone?

Dzięki!
moze Acura, tylko nie wiem czy w UK jest
http://www.acura.com/

Edytowane przez srubka
Czas edycji: 2009-08-01 o 02:28
srubka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 09:04   #3
aaliyah
Zakorzenienie

Mysle, ze na automaniaczkach uzyskalabys odpowiedz na swoje pytanie.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 12:50   #4
201610241259
Konto usunięte

Moja kuzynka dostała VW Sirocco, jest bardzo zadowolona.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 15:45   #5
ulinkaaa
Zakorzenienie

Mysle, ze na automariannie lepiej Ci doradza. Ja nie mam zadnego z wymienionych przez Ciebie aut, wiec nie pomoge.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 16:24   #6
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Moja kuzynka dostała VW Sirocco, jest bardzo zadowolona.
Wow, to auto jest boskie, ale pierońsko drogie zarazem z tego co kojarzę.

Ja jeżdżę najnowszym Oplem Corsą (model D) - 1.3 CDTI, 90 KM. Jestem bardzo zadowolona! Autko zwrotne, bardzo ładne, lekko się prowadzi. Pali niewiele - na trasie 4,5 litra / 100 km, w mieście 5,5 l. Oplowski 1.3 CDTI to tak naprawdę silnik fiata - z tego co się dowiedziałam od obeznanych w temacie osób, ten konkretny silnik zdobył wiele nagród póki co sprawuje się świetnie i mam nadzieję że tak już zostanie

Rozważałam zakup Astry, ale nie żałuję że padło na Corsę. Choć Astra III też jest super. Kolega posiada taką od 4 lat i bardzo sobie chwali

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 22:31   #7
kasiczka0106
Raczkowanie

GG do kasiczka0106

Kurcze, rzeczywiście VW Sirocco jest boski!

Vauxhall Corsa też fajniutki, idealny dla dziewczyny. Gdybym nie była w ciąży i byłabym sama, na pewno ten samochodzik wzięłabym pod uwagę. Niestety jest tylko 2drzwiowy
Stary 2009-08-01, 22:40   #8
201610241259
Konto usunięte

Mi się corsa strasznie podoba, byłam kiedys w salonie i w oczekiwaniu sobie do niej wsiadlam, byla cała czarna, w srodku czerwone skóry, czerwona deska rozdzielcza... no boski
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 00:16   #9
kasiczka0106
Raczkowanie

GG do kasiczka0106

Czerwona skóra! Tego jeszcze nie widziałam. Brzmi świetnie Uwielbiam czarno- czerwone (wszystko)

Mój pierwszy samochód to była Corsa, malutki, zgrabny, czerwony i do tego zmodernizowany- nie wyglądał jak te zwykłe Corsy. Miał śliczne alumki i sportowe dodatki. Ukradli mi go po 2 tygodniach i rozbroili
Stary 2009-08-02, 06:55   #10
Kaluch
Rozeznanie

Seaty Exeo, Toledo, Leon Mój Tżet ma toledziaka i wygoda i komfort w dieslu 1.9. teraz na kilka dni bedzie miał Exeo-piekny samochód, limuzyna wręcz albo Leon-którego polecam ja zreszta to tylko moje zdanie, Seat ma dobre samochody, co raz lepsze, ekonomiczne, ładne, komfortowe i nie aż takie drogie jak Audi czy BMW które też są piekne

a VW golf 5 bo chyba o tym piszesz, podobno nie jest najlepszy, nie wiem z doswiadczenia, ale z opinii znajomych i tvn turbo:P lepsza 4

i gratuluje, bo tez bym kiedys chciala miec mozliwosc wyboru wymarzonego autka:P

-z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa.

sty-love.blogspot.com

Edytowane przez Kaluch
Czas edycji: 2009-08-02 o 06:57
Kaluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 11:13   #11
kasiczka0106
Raczkowanie

GG do kasiczka0106

Kaluch, właśnie takiej pomocy mi potrzeba, bo mi golfy 5 strasznie się podobają, ale wiadomo, że nie kupię go, jeżeli nie ma dobrej opini, a jeżeli negatywnych opiń jest pare na temat jakiegoś modelu, to coś w tym musi być!

Dzięki, ale to chyba pierwszy i ostatni raz z kupnem autka, bo dzidziuś w drodze i nie będzie już tak pięknie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-02, 17:30   #12
Kaluch
Rozeznanie

no z wyglądu jest ładny, gdybym wiedziała sama konkretnie co z nim nie tak, to bym odradziła, bo opinie sa rozne, z przewagą negatywów

coś w stylu małych a zgrabnych, wygodnych i komfortowych.
Renault megane-przymierzałam się do niego, całkiem ekonomiczny, przestronny jak na takie maleństwo, ładny i nowoczesny, pojemny
Honda Civic-samochód świetny-realne spalanie7-8litrów, przestronny, nowoczesne i proste w obsłudze wnetrze, mowie tu o guziczkach, klimie i innych samochodowych bajerach ja sie w tym samochodzie czułam świetnie

tyle, jeśli chodzi o te które ja moge polecic osobiscie no i wyzej wymienione seaty-dodam, ze czesci seatowskie [w razie gdyby-odpukac] nie sa takie drogie jak np Alfa romeo i niektóre francuzy

mam nadzieje, ze choc troche pomogłam i ze ktoś jeszcze pomoze Ci w podjeciu decyzji

i znów gratuluje-tym razem maleństwa

-z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa.

sty-love.blogspot.com

Kaluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości