![]() |
#1 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
prośba, apel dot targowiska
Apeluje: Dziewczyny nie istnieje pojęcie wątku tymczasowo nieaktualnego. Wszystkie tego typu wątki będą zamykane oraz traktowane jako powielone wraz z punktami karnymi. Wątek jest albo aktualny, albo nie.
Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2008-12-14 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: prośba, apel dot targowiska
Jeśli moge to chciałabym zapytać też co w sprawie wątków które są nieaktualne ale niektore wizażanki piszą ze w rzeczy w starym wątku są aktualne . To moim zdaniem tez powinno być karane . Bo jeśli wątek jest nieaktualny to rzeczy w nim też . Tak to rozumiem .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
uważam, że to nie jest najlepszy pomysł. z tego względu, że czasem gdzieś ktoś wyjeżdza, wraca po 2 miesiącach i np znów chce się wymieniać. robienie wątku długo trwa i wydaje mi się, że nie powinno tak być, że ta osoba musi tracić czas by ponownie go tworzyć.
Uważam, że napis "wątek czasowo nieaktualny" jest ok w takiej sytuacji, ponieważ osoby chętne na wymiankę nie denerwują się brakiem odpowiedzi... wszystko ma dwie strony i uważam, że należy rozpatrzeć każdy przypadek indywidualnie a nie ślepo pakować ostrzeżenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale wezcie pod uwagę że są wizażanki które nigdzie nie wyjeżdzają jak to napisała Nebula mają po 2-3 wątki wszystkie aktualne bo myślą że skoro napisane jest 1 w poscie CHWILOWO NIEAKTUALNE nadal się wymieniają z tych wątków!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie . Robi sie straszny bałagan . Jedna z wizazanek ostatnio zauwazyłam ze ma nowy wątek poza tym 3 stare i niby te stare są nieaktualne ale rzeczy w nim juz tak . Takze mozna sie troszke pomieszać w tym wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
CHWILOWO NIEAKTUALNy) gdy je wymieni to wraca do poprzedniego... A tak ogólnie uważam ze na wizażu za dużą uwagę zwraca się na kwestie formalne(ilość wątków) a za mało na ochronę przez oszustami ![]() Chociaz nie widzę sensu robienia 3-4wątków na tym samym forum! Po co to komu ![]() ![]() Edytowane przez Aardat Lilth Czas edycji: 2008-12-15 o 14:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
Jestem otwarta na propozycje dotyczące zwiększenia bezpieczesntwa na forum, sprawy dotyczące formalnosci pozostają bez zmian i nie są kwestią dyskusyjną, regulamin ma być jak najbardziej uniwersalny i jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z kolei też czasem natrafiam na takie akcje - jedna wizażanka i 5 wątków.. i kazdy albo chwilowo nieaktualny albo rzeczy w nim aktualne ;/ i skąd ja mam wiedzieć gdzie zaglądac ? Podsumowujac : sądzę, że każdy powinien mieć jeden główny wątek ale jeżeli zdarzy mu sie raz na jakiś czas, powiedzmy raz na kwartał - tak sezonowo, że chce się czegoś szybko pozbyć to powinien mieć możliwość założenia takiego małego szybkie wątku któy jest powiedzmy aktualny przez 1 msc a potem dołączany do głownego wątku... może trochę pomieszałam ale sądzę że warto nad tym pomyśleć żeby i nie było burdelu i żeby było wygodnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Tylko wezmy pod uwage to ze niektore dizewcyzny nprawde przesadzają z tymi wątkami .
A c do zwiekszenia bezpieczenstwa to niestety moderatorzy raczej nie sa w stanie jego zwiekszyć . Wiadomo ze takie wymianki są obarczone jakims ryzykiem i nikt nie jest w stanie stwierdzic czy soba z ktra sie wymieniasz w tej chwili cię oszuka czy nie . Co do wątków moim zdaniem bardoz obrze ze jest okreslone ze mozna miec jeden z rzeczami do wmiany a rugi z wish listą inaczej bylby tu straszny bałagan . Rzeczy ktore chca dziewcyzny wymienic szybko mogą umieszczac w pierwszych postach swoich wątków i zaznaczac to wieksza czcionka czy jakos inaczej . Aaa i mam jeszcze prosbe do moderatorów zeby zwrócili uwage n to co sie dzieje w wątku dkladkowe newsy . Wiele dziewczyn pisze tam ( choc nie maja dokladek) i traktuja to jako reklamę . A inne wizazanki traca czas na przegladanie wątków bo mysla ze są jakies dokladki . Mnie osobiscie to troche irytuje . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
wiem, ze jestem tu praktycznie nowa, ale mam pewien pomysl
tylko nie wiem czy jest szansa na zrealizowanie go ![]() moze zrobic "podwatek" gdzie mozna byłoby zamieszczac właśnie takie ciuszki... albo wspolny dla wszystkich, albo "podforum" ciuchlandii gdzie dla kazdego osobny ![]() nie wiem czy ktos zrozumiał moją wypowiedź ![]() bo ostatnio dostałam ostrzeżenie, a myślałam, ze jak szukam innej rzeczy mogę założyć nowy wątek - kierowałam się na innych wizażystkach, które tak robią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie rozumiem was, przecież jeżeli coś chcemy szybko wymienić to właśnie po to została stworzona - dokładkowa lista - tam mozna umieścić informacje że ma się dokładkę takiej to a takiej rzeczy którą chce się szybko wymienić. Nie potrzeba zaśmiecania forum kilkoma wątkami.
Popieram też verzarę bo moderacja w dokładkowych newsach bardzo by się przydała zwłaszcza że tam pojawiają się coraz to dziwniejsze informacje z dokładkami nie mające nic wspólnego np podziękowania za wymianki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Nebulą.
Jest dozwolony jeden wątek wymiankowy i jeden wątek poszukiwawczy. Jeśli ktoś wyjeżdża albo chce odpocząć od wymian, powinien mieć możliwość zawieszenia wątku i powrotu do niego po jakimś czasie. Bez sensu byłoby zamykanie wątku i tworzenie nowego z tą samą zawartością. A zawieszanie wątku i zakładanie nowego, szybkiego wg mnie powinno być zabronione. Jeśli mamy coś nowego to piszemy o tym w dokładkowych newsach. Inaczej robi się bajzel.
![]() |
#13 | ||
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2008-12-15 o 22:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie! i moim zdanien tego typu posty powinny być usuwane i pkt karne!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No a co w sytuacji, gdy np. nie mam czasu na zajmowanie się wątkiem? Sama miałam wątek zawieszony do odwołania i zrobiłam to, bo nie mam czasu na pilnowanie go i odpisywanie wszystkim dziewczynom, a nie chcę wyjść na ignorantkę. Mimo to czasem tu zaglądam i jak mi się coś spodoba to pytam o wymiankę. Pracuję do późna, a nie chcę, żeby mój wątek przez zawieszenie został usunięty bo dużo nad nim pracowałam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ojej no fakt ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Czytająć tę dyskusje ( jak najbardziej słuszna, bo czasem sama tez się gubię w tych wątkach i nawet dzisiaj odwiedziłam wątek nieauktualny, ale z atualnymi ubraniami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
hmmm mam pytanie: Zakładanie nowych watkow aby miec rzeczy bardziej uporzadkowane (ciezko o zamkniecie tematu) jest legalne ? Wkońcu to te same aktualne rzeczy tylko w nowym wątku : )
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
niektore osoby przesadzaja
![]() zgadzam sie virtual_reality, nie utrudniajmy sobie zycia!!
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
można zmieniać tytuły wątków ? jeśli tak, to jak ?
KOSMETYKI: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=308632 CIUSZKI: mnóstwo ciuchów, butów i dodatków ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311482 KSIĄŻKI: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10840408 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Zeby zmienic tytul watku trzeba poprosic o to moderatora
Cytat:
Uwazam, ze dobrym rozwiazaniem jest zamieszczanie zdjec dolozonych rzeczy. Duzo osob tak robi. Wtedy od razu widac czy cos nam wpadnie w oko czy nie. A jak ktos napisze tylko "dokladka zapraszam" to czesto okazuje sie ze nic nowego w watku nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
może tylko moderator
![]() Cytat:
Następna sprawa: ostatnio sporo obób robi w ten sposób ma swoje wątki po tygodniu piszą "Nieaktualne" i zakładają nowe ![]() robi się wieli bałagan.... i takie osoby też będą karane punktami karnymi (mimo że w niby starych wątkach napiszą nieaktualne) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w ogóle ludzkie pojęcie przechodzi.... albo dziewczyna ma watek kilka miesięcy i niby robi dokładkę - wkleja rzecz która w wątku jest już hoho.. czy tylko ja nie rozumiem pojęcia " dokładam" ... dla mnie to znaczy cos nowego a nie zdjeciec rzeczy ktora w wątku jest od dawna i milion osób już o nią pytało.. no ale dokładka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiedzialam gzie to napisac i nie wiem czy powinnam bo od tego są moderatorzy . Ae mam wrazenie ze znow na targowisku zaczyna się bałagan . Często tu zaglądam i jakos tak mi sie w głowie utrwaliło ze zwracam uwagę na lamanie regulaminu . Niektore dizewczyny maja po wiecej niz jeden wątek wymiankowy , a co doprowadza mnie to hmm wścieklości czy nie wiem czego ..musze przegladac kilka wczesniejszych watków niektorych wizazanek poniewaz mają zaznaczone ze wątki poprzednie nieaktualne ale rzeczy w nich tak :/
W odatku to o czym juz kiedys mowiłam wiele dziewczyn wątek Dokładkowe newsy traktuje jako wątek reklamowy ;/ . Wklejają rzeczy ktore juz dawno miały w wątku ale są niby dokładkami ... Denerwuje mnei to poniewaz widząc informacje o nowosciach wchodzę na wątek danej wizazanki a tam nie ma nic nowego ;/ przez co trace niepotrzebnie czas . A że mam pamięć fotgraficzną to odrazu widzę kto sie reklamuje a kto rzeczywiscie ma dokładki .. Apeluje do moderatorów aby , jesli są w stanie to poprzegladać troszke forum , onieważ znow robi sie bałagan . Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego że nie jestescie w stanie wszystkiego wylapać ponieważ macie swoje życie prywatne . Dlatego własnie piszę i w razie czegoś to mogę oferować swoją pomoc poniewaz mam ja narazie duzo wolnego czasu . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi sie wydaje,ze każda z nas powinna zwracac na takie coś uwage i ew. informować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli któraś z wizazanem widzi wątek który jest niezgodny z regulaminem (podwójny,czy chociaż by niby dokładka w wątku "Dokładkowe newsy") wystarczy nacisnąć ZŁY POST i ktoś się tym napewno zajmie... ![]() edit: black_cougar masz rację,jakby wizażanki bardziej zwracały na to uwagę i informowały poprzez ZŁY POST napewno byłby ład i porządek... Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2009-02-16 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
mam dwie propozycje :
1. Kasowanie przez moderatora wątków nieaktualnych - wtedy ich ilość na forum się zmniejszy o połowę i łatwiej będzie szukać ubrań na wymianę , bo do białej gorączki mnie doprowadza jak któraś pisze sprawdź jeszcze w tym starym bo mam tam aktualne rzeczy - każdy możne mieć jeden wątek 2. Odgórny nakaz kasowania w wątku aktualnym wymienionych rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
|
Cytat:
![]() Chcesz zmienic regulamin a nie stosujesz sie do ogolnego regulamin forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.