Zbyt szybki zanik wzwodu. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-03, 19:43   #1
kania880
Przyczajenie

Zbyt szybki zanik wzwodu.

Witam!
Mój chłopak (35 lat) miał przerwę w seksie 2 lata, przez owe 2 lata zaspokajał się sam - ręką. Teraz, podczas wspólnych pieszczot penis normalnie osiąga wzwód, wszystko jest ok. W momencie gdy założył prezerwatywę, wprowadził do pochwy, penis po kilku ruchach zmalał. Postanowiliśmy zrobić to bez prezerwatywy i było zupełnie inaczej, penis nie skurczył się i osiągnął orgazm. Dlaczego więc prezerwatywa sprawia, że penis kurczy się w środku? (sprawdzaliśmy i dzieje się tak za każdym razem gdy ma ją na sobie).
Ponadto czy tak długa przerwa w seksie wpływa teraz na jego życie seksualne? Zauważyłam, że chce wyjść jak najlepiej i za mocno się spieszy, gdyż jak sam powiedział boi się, że mu za szybko opadnie i nie zdąży. Gdy ma problemy z wejściem we mnie, też szybko się kurczy. Jak mu pomóc? Proszę o odpowiedzi.
kania880 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 21:01   #2
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Zbyt szybki zanik wzwodu.

Po co 2 razy ten sam watek?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 21:15   #3
kania880
Przyczajenie

Bo bardzo potrzebuje odpowiedzi, a tematyka jest inna, dlatego umieściłam dwa razy. I proszę konkretnie na temat.
Stary 2009-08-03, 21:41   #4
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kania880 Pokaż wiadomość
Bo bardzo potrzebuje odpowiedzi, a tematyka jest inna, dlatego umieściłam dwa razy. I proszę konkretnie na temat.
Konkretnie na temat to tylko u lekarza specjalisty.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 21:53   #5
kania880
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Konkretnie na temat to tylko u lekarza specjalisty.
Chodziło mi o to, żeby trzymać się tematu. Eh
Stary 2009-08-03, 22:42   #6
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
moja szklana kula mówi mi... że wizaż nie zastępuje lekarza żadnego kontaktu! problemy mogą być natury psychicznej, fizycznej... jeśli nie przechodzi to trzeba iść i tyle. może ręka jest fajniejsza od Ciebie, może w wieku 35 lat to już uwiąd starczy, może to marsjański biskup rozjechał go walcem?

a ja bym zrezygnowała, przerzuciła się na tabsy. może to nie wina prezerwatywy?

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 22:56   #7
ciabatka
Raczkowanie

Cytat:
Witam!
Mój chłopak (35 lat) miał przerwę w seksie 2 lata, przez owe 2 lata zaspokajał się sam - ręką. Teraz, podczas wspólnych pieszczot penis normalnie osiąga wzwód, wszystko jest ok. W momencie gdy założył prezerwatywę, wprowadził do pochwy, penis po kilku ruchach zmalał. Postanowiliśmy zrobić to bez prezerwatywy i było zupełnie inaczej, penis nie skurczył się i osiągnął orgazm. Dlaczego więc prezerwatywa sprawia, że penis kurczy się w środku? (sprawdzaliśmy i dzieje się tak za każdym razem gdy ma ją na sobie).
Ponadto czy tak długa przerwa w seksie wpływa teraz na jego życie seksualne? Zauważyłam, że chce wyjść jak najlepiej i za mocno się spieszy, gdyż jak sam powiedział boi się, że mu za szybko opadnie i nie zdąży. Gdy ma problemy z wejściem we mnie, też szybko się kurczy. Jak mu pomóc? Proszę o odpowiedzi.
A mnie się wydaje, że to nie jest wina prezerwatywy, tylko jego zdenerwowania. Spójrz na to, co pogrubiłam - chłopak się stresuje, że mu nie wyjdzie, podchodzi do tego "zadaniowo", więc nic dziwnego, że z takim podejściem faktycznie mu nie wychodzi. Musicie czuć się oboje całkowicie pewnie, wtedy powinno się udać

A co do prezerwatyw to faktycznie, zdarzają się uczulenia na nie itp., ale ten problem nie występuje tak często, na ogół jest to kwestia bardziej przyzwyczajenia się i podejścia do tego na spokojnie.

Zresztą podobny wątek już był, radzę przeczytać:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327909

Edytowane przez ciabatka
Czas edycji: 2009-08-03 o 22:57
ciabatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 23:50   #8
dominikmeller25
Zakorzenienie

piszesz że od dwóch lat nie miał seksu, w tym czasie tylko się masturbował i to może jest ten problem że prezerwatywa go w pewien sposób blokuje?
i może posłużę się takim porównaniem: seks z Tobą bez prezerwatywy to jak masturbacja bo ma większy kontakt z Tobą i dzięki temu mu ten kontakt wychodzi a seks z prezerwatywą to dla niego coś co nie dostarcza mu odpowiednich bodźców przez co następuje zanik wzwodu. czyli to generalnie wszystko leży w jego psychice, ale radzę lepiej udać się do lekarza specjalisty.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 07:45   #9
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Toż właśnie się trzymam Radze iść do lekarza, nikt na forum nie postawi diagnozy. Owszem wiele osób może Ci napisać to to i to, ale domysłami leczyć chyba go nie będziesz? Jedynie lekarz będzie tu w 100% mógł pomóc.

Stary 2009-08-04, 10:17   #10
ciabatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
piszesz że od dwóch lat nie miał seksu, w tym czasie tylko się masturbował i to może jest ten problem że prezerwatywa go w pewien sposób blokuje?
i może posłużę się takim porównaniem: seks z Tobą bez prezerwatywy to jak masturbacja bo ma większy kontakt z Tobą i dzięki temu mu ten kontakt wychodzi a seks z prezerwatywą to dla niego coś co nie dostarcza mu odpowiednich bodźców przez co następuje zanik wzwodu. czyli to generalnie wszystko leży w jego psychice, ale radzę lepiej udać się do lekarza specjalisty.
Nie zgadzam się z pogrubionym absolutnie! Jeżeli podczas pieszczot jest wszystko ok, to przecież właściwy seks jest zdecydowanie większym bodźcem i powinno być ok tym bardziej. Mówię z takim przekonaniem, bo miałam identyczny problem z moim TŻ-tem i rozwiązała go nie żadna wizyta u specjalisty tylko spokojna, długa, szczera rozmowa, po której nabrał pewności siebie i zaufania do mnie. I potem już było ok

Zresztą nie chcę się powtarzać, wszystko, co miałam na ten temat do powiedzenia, jest w wątku, do którego link podaję wyżej. Ale jedno mogę powtórzyć: wizyta u specjalista to OSTATECZNOŚĆ! Przecież jeżeli facet się stresuje i powie mu się, że ma iść do seksuologa, to zrozumie z tego tyle, że jego przypadek jest naprawdę beznadziejny. I tak jak wcześniej w siebie prawdopodobnie zwątpił, tak teraz zwątpi z pewnością!
ciabatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 10:45   #11
kania880
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Toż właśnie się trzymam Radze iść do lekarza, nikt na forum nie postawi diagnozy. Owszem wiele osób może Ci napisać to to i to, ale domysłami leczyć chyba go nie będziesz? Jedynie lekarz będzie tu w 100% mógł pomóc.
Nie oczekuje DIAGNOZY tylko porad osób, które być może były w podobnej sytuacji, jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia (a widzę że nie masz), to nie udzielaj się w danym wątku i przejdź do tego, na który masz jakąkolwiek wiedzę.

Pozostałym dziewczynom dziękuję za odpowiedzi
Stary 2009-08-04, 12:57   #12
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie oczekuje DIAGNOZY tylko porad osób, które być może były w podobnej sytuacji, jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia (a widzę że nie masz), to nie udzielaj się w danym wątku i przejdź do tego, na który masz jakąkolwiek wiedzę.
Pozostałym dziewczynom dziękuję za odpowiedzi
Proponuje wrzucic na luz.To forum publiczne i nie Tobie decydować, gdzie kto ma pisać. A pisanie, ze nie mam nic ciekawego do powiedzenia, bo radze Ci iść z Nim do lekarza - świadczy tylko o Tobie.

W pierwszym poście pisałaś:
Cytat:
Jak mu pomóc? Proszę o odpowiedzi.
To prosze odpowiedź: zabrać go do lekarza, bo od niego dowiesz się najwięcej odnośnie przypadku Twojego faceta. Odpowiedz konkretna i na temat.
Oczywiście moge Ci pisać, ze to siedzi w Nim, w psychice, ze stres- bo tak to wygląda na pierwszy rzut oka i chyba sama się tego domyślasz, ale jeżeli to coś poważniejszego [a moze to być również zaburzenie krążenia, może mieć coś z hormonami, również nadużywanie, wspomnianego,onanizmu moze mieć tu swoją role itp.] to szczera rozmowa [a podejrzewam, ze takowa już była] tu może nie pomóc - a wtedy pozostanie lekarz - zwłaszcza jeżeli towarzyszy temu ból jąder, problem z oddawaniem moczu etc.

Ale jeżeli problem występuje tylko w prezerwatywie, to moze warto z niej zrezygnować - jeżeli nie chcecie się wgłębiać lekarsko w ten problem.

Cytat:
Przecież jeżeli facet się stresuje i powie mu się, że ma iść do seksuologa, to zrozumie z tego tyle, że jego przypadek jest naprawdę beznadziejny. I tak jak wcześniej w siebie prawdopodobnie zwątpił, tak teraz zwątpi z pewnością!
Nie zgodze się.Wszystko zależy od faceta oraz partnerki i ich wzajemnego podejścia do tej kwestii.

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2009-08-04 o 14:05
Stary 2009-08-04, 17:01   #13
Asik_
Zakorzenienie

Ja tez uważam ze wizyta u lekarza to ostatecznosc. Czy naprawde zawsze z kazdą "*******a" trzeba latac do lekarza??
Tak jak radza Wizazanki, napewno gdy nabierze pewnosci siebie bedzie lepiej. Pewnie po tak dlugiej przerwie nieco sie stresuje. Nic zlego mu nie dolega, nie martw sie
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości