|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kolory ścian...błagam o pomoc!
Dziewczyny..proszę nie odsyłajcie mnie do przeszukiwania wątków bo im więcej czytam, przeglądam katalogów, łażę po sklepach tym jestem głupsza... mam do urządzenia mnóstwo pomieszczeń a pojęcie o tym marne. Świadoma swojej niewielkiej wiedzy i wyobraźni w tym temacie wynajęłam "speca" i...kiszka. Nie możemy się dogadać. Jakoś urodziły nam się w bólach projekty kuchni i łazienek ale na pokoje brakło mi już cierpliwości i najzwyczajniej w świecie-kasy. Moje jednak pomysły na ściany ograniczają się do wanilii i beżu przy wielkim wysiłku intelektualnym.
Czy ktoś może mi podrzucić jakiś pomysł ewentualnie zweryfikować mój? Bo ja wymyśliłam tak: salon (podłoga brąz-wenge) ściany waniliowe z jedną ścianą w stiuku ciemny brąz z wanilią. I to jest chyba jedyna koncepcja w miarę pewna. Reszta jakoś mi tak..pływa. Wszędzie podłogi drewniane , ciemny lub średni orzech. Pokój chłopca (7 - lat). obowiązkowo ma być wzór hot wheels na jednej ścianie (dla niewtajemniczonych żółto, czerwono, pomarańczowe ognie). Z racji intensywności kolorów będzie to pewnie jakaś niewielka ścianka lub część. Pokój na poddaszu więc są skosy. Pozostałe ściany wymyśliłam taki ledwo niebieski niemal biały lub...coś innego .. nie wiem. Pokój dziewczynki (4 lata) obowiązkowo ma być w różu (po wielkich negocjacjach zgodziła się na jedną ścianę różową) i mają być motylki. Wymyśliłam więc tak: ściany bardzo jasna pistacja, jedna ściana (ścianka) mocny róż (amarant). Na części pistacjowej kilkanaście motylków różowych, na części różowej gdzieś tam ze dwa pistacjowe (nie wiem nawet czy się da na ciemnym różu walnąć motylki jasne). Sypialnia, (nie ma żądań mieszkańców ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolory ścian...błagam o pomoc!
jak by był jakieś fotki i przykładowe zdjęcia to może bym mogła pomóc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
chętnie bym skorzystała
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj, pomysł na salon podoba mi się, bardzo tez podoba mi się pomysł na pokój córki. Za to pokój chłopca zmieniłabym, te ognie które podałaś, aż się prosi żeby na innych ścianach ociągnąc 1 z tych 3 kolorów, jako że skosy, więc niskie ściany dąłabym ten żółty, optycznie powiekszy pokój, jeśli nie jest mały to równie dobrze może być ten pmarańcz lub czerwień, ewentualnie 2 ściany tak 2 tak trzeba by pokój zobaczyć. Ten bladoniebieski zupełnie mi nie pasi.
Acha, sypialnia, ok, może być ten fiolet, fajny pomysł do beżu, a jeśli nie to jeszcze czerwieńbym tam widziała, ale tylko niewielki fragment, żeby ożywić, a nie przytłoczyć. Edytowane przez superslonko Czas edycji: 2009-09-04 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sciany synka są bladym niebiesko-szarym. Znalazłam na all tapetę z takimi autami jak chciał i na jednej ścianie będzie poprostu ta tapeta. A w sypialni w końcu tą jedną ścianę też wyłożę tapetą w pasy beżowo-brązowe - białe. Wszystko narazie mi gra poza tym pokojem córeczki..jedyna nadzieja w meblach bo inaczej ona zwariuje w tym różowym...a ja się chyba rozwiodę! Dzięku za opinię!
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a ja Cie pociesze, ze kolor pistacjowy mi nie pasuje do rozu
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dzięki..trochę pocieszające, chociaż mnie nie przekonuje
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przyzwyczaisz się
![]() ![]() A ja tez mam kilka ciuszków dla córki własnie w takim połączeniu - pistacja i róz i tez mi się to podoba, choćwcześniej tez bym takiego połączenia nie dała sama od siebie, dopiero te ciuszki mnie przekonały ![]() Edytowane przez superslonko Czas edycji: 2009-09-05 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dzięki. Zaraz się właśnie wybieramy na oglądanie. Czekam tylko na telefon, ze pokój synka też już gotowy i jedziemy oglądać. Córce się na pewno spodoba. W końcu jej się podoba wszystko co różowe... gdyby jej pozostawić wybór to różowe byłyby i meble i okna i dach, więc chciałam jednak ją trochę nakierować, żeby nie wyrosła z niej różowa barbie z tipsami na pół metra
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Białe będą ok, ja osobiście wolę sosnę w pokojach dla dzieci, a tą zieleń możesz wprowadzić w dodatkach, jakiś dywanik, firaneczki albo coś, w Ikei chyba jest taki fajny dywanik trawa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
I jeszcze taka rada, jak już robisz szturm, i masz kasę (to najwazniejsze hehe) to w miarę mozliwości zakup całość za jednym zamachem, tzn przynajniej te najwieksze, najpotrzebniejszwe rzeczy, najlepiej w 1 sklepie. Albo kupuj uniwersalne. Bo jak się kupje na raty, a potem miesiącami dokupuje, to trudno dopasować, wizja się zmienia, cięzko coś dobrac pasującego, a ta mamy wszystko za jednym zamachem, ładnie dobrane i gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.