|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2003-04
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 352
|
Jak zakonserwowac leczo?
Witam, uwielbiam leczo z cukini pomidorow i mnostwa papryki, ale pieke zawsze papryke w piekarniku, zeby zdjac skorke, no i lubie dlugo dusic calosc na wolnym ogniu, wiec mi zawsze zabiera to troche czasu. Teraz zaczal sie sezon na pyszne warzywa, no i sa tanie, wiec chcialabym zrobic na zapas.
Poradzcie prosze jak mozna zawekowac leczo, zeby sie nie zepsulo i czy moge dodac boczek, tak jak to zwykle robie czy lepiej zrezygnowac, bo sie nie przechowa??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-01
Wiadomości: 3 247
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
Myślę że jednak bez dodatku mięsnego.
I całość pasteryzować 20 minut.
__________________
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 2 648
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
Najzwyczajniej w świecie.Gotujesz, do słoika i pozniej do gory dnem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2003-04
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 352
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
Ok, sprobuje gotowac 20min, mam nadzieje, ze bedzie dobrze, dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2007-08
Wiadomości: 22
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
Przecież ja mogę zabrać zakonserwowane leczo na wakacje,świetny pomysł wytestuje kilka dni przed wyjazdem.Oj tylko czy wytrzyma podróż do Bułgari
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4 849
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
Jeżeli posiadasz szybkowar to możesz wekować nawet z mięsem i grzybami, 40 minut od wytworzenia się ciśnienia. Bez szybkowaru jest trudniej bo trzeba proces powtarzać trzy razy i nie zawsze się udaje.
__________________
asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-04
Wiadomości: 99
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
Cytat:
![]() Ja konserwuję tak, że wkładam na gorąco do słoików i odwracam do góry dnem. I tyle wystarczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Ślunsk :)
Wiadomości: 27 535
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
A ja mrożę, po prostu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Wro
Wiadomości: 592
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
ja zrobiłam na zimę 15 słoiczków lecza, ale bez mięsa - będę dodawać przed podaniem
![]() ![]()
__________________
jestem człowiekiem grzechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 836
|
Dot.: Jak zakonserwowac leczo?
albo mrożę w pojemnikach
albo pasteryzuję około 15 minut, po wszystkim słoik do góry dnem (żeby zaciągnął), trzyma jak ta lala, z kiełbaską of course |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.