kiedy test daje 100% pewnosci !! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-06, 14:57   #1
Ray
Zakorzenienie

kiedy test daje 100% pewnosci !!

dziewczyny nie wiem czy wszystkie to wiedza czy nie ja bynajmniej do teraz nie wiedzialam wiec pisze

kiedy powinno wykonac sie pierwszy test i dlaczego???

zazwyczaj pierwszy test kaza wykonac w dniu spodziewanej mc badz tydzien po dlaczego???

jesli wezmiemy pod uwage kobiete ktora ma cykle 28 dniowe ( ksiazkowe ) dzien owulacji przypada na 14 dzien cyklu. Jesli tego dnia dojdzie do zaplodnienia to okolo 8-10 dnia dochodzi do zagniezdzenia sie jajaeczka.

I teraz biorac test do reki co czytamy np: wykrywa 3 dniowa ciaze albo wykrywa 7 dniowa ciaze... to oznacza ze wykrywa 3 dniowa ciaze od momentu zagniezdzenia sie jajaeczka!!! nie od domiemanego zaplodnienia ( ja tak do teraz myslalam ) dlatego biorac pod uwage 14 dnia zaplodnienie
8-10 dni zagniezdzania
3-7 dni wykrywania przez test
to na okolo mozna dac ze test powinien byc wykrywany okolo 2 tyg po zaplodnieniu czyli akurat na dzien miesiaczki a najlepiej tydzien po spoznionej mc wtedy jest 100%

druga sprawa jak go wykonac wiecie ze rano ale poprzedniego dnia pic mozna tylko do 20!!! by mocz byl nierozcienczony wtedy wynik daje 99% pewnosci

takze droge staraczki nie zalamywac sie jesli test wychodzil wam negatyw jesli robilyscie wczesniej niz tu napisalam

pozytywnych testow
Stary 2007-06-06, 15:01   #2
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@
Dot.: kiedy test daje 100% pewnosci !!

no dokładnie tak jest
Stary 2007-06-06, 16:51   #3
jaga_2001
Zakorzenienie

Ja na ginekologii od dluzszego czasu powtarzam, ze dzien stosunku to nie jest dzien ani zaplodnienia ani zagniezdzenia sie komorki jajowej w macicy, dlatego w watku o prawdopodoienstwie pisze by test zrobic 14 dni po stosunku Od stosunku do zagniezdzenia sie komorki jajowej w macicy uplywa mniej wiecej 4-6 dni.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 10:03   #4
milunia ania
Przyczajenie

a w moim przypadku jest tak ze zrobilam test tydzien po dniu spodziewanej @ ale po poludniu i wyszla 1 blada kreseczka i tyle czy jest taka mozliwość ze test nawalił a w tej chwili na @ czekam juz 9dni?????????? boje sie powtorzyc ponownie test bo juz zwątpiłam
milunia ania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 11:38   #5
Ray
Zakorzenienie

watpie zeby sie mylil jesli zerobilas tydzien po ale odczekaj moze 3 dni zrob jak znow nic i okres nie przyjdzie idz do lekarza
Stary 2007-09-20, 11:43   #6
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milunia ania Pokaż wiadomość
a w moim przypadku jest tak ze zrobilam test tydzien po dniu spodziewanej @ ale po poludniu i wyszla 1 blada kreseczka i tyle czy jest taka mozliwość ze test nawalił a w tej chwili na @ czekam juz 9dni?????????? boje sie powtorzyc ponownie test bo juz zwątpiłam
powtorz test, bo byc moze, ze rzeczywiscie nawalil. Polecam pre test, albo inny kasetkowy. I wkropl wiecej kropli moczu jak jest napisane na opakowaniu. Do tego zrob z moczu porannego, wtedy bedziesz miala te 99,9% pewnosci, ze wynik jest prawidlowy

AV by jaga_2001
Stary 2007-09-20, 11:55   #7
..Asia..
Wtajemniczenie

witajcie!
Jaka jestem szczęśliwa, że odkryłam ten wątek
Dziś rano (o 3 w nocy, bo nie mogłam spać ) zrobiłam drugi test (oczywiście wyszedł negatywny), ale z tego co piszecie, to zrobiłam go stanowczo za wcześnie .

Jaga_2001 piszesz, że należy test wykonać 14 dni po stosunku, a ja zrobiłam już 2 testy (a minęło dopiero 9 dni).
Kupiłam test paskowy, ponoć o największej czułości (10mIU/ml) i sugerowałam się opisem, że wykrywa 4 dniwą ciążę.
Dziś rano straciłam wszelkie nadzieje, ale czytając to co napisałaś, to buzia mi sie uśmiechnęła
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-20, 12:22   #8
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
Jaga_2001 piszesz, że należy test wykonać 14 dni po stosunku, a ja zrobiłam już 2 testy (a minęło dopiero 9 dni).
Kupiłam test paskowy, ponoć o największej czułości (10mIU/ml) i sugerowałam się opisem, że wykrywa 4 dniwą ciążę.
Dziś rano straciłam wszelkie nadzieje, ale czytając to co napisałaś, to buzia mi sie uśmiechnęła
ciesze sie, ze moja wczesniejsza wypowiedz cie zadowolila

AV by jaga_2001
Stary 2007-09-20, 13:41   #9
Ray
Zakorzenienie

wczesniej tes moze nie wykrys sama robilam w dniu mc i jedna krecha byla a dopiero tydzien po wyszly mi dwie
Stary 2007-09-20, 16:39   #10
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
wczesniej tes moze nie wykrys sama robilam w dniu mc i jedna krecha byla a dopiero tydzien po wyszly mi dwie
mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 16:38   #11
Mrowkasz
Raczkowanie

Robiłam właśnie test i wyszły 2 krechy i to wkońcuu
Ale nie zapeszam bo się boje. Jakoś dziwnie mi wyszło - bo tam pisze czekać 3 minuty a mi wyszły od razu, niemal błyskawicznie. Bardzo wyraźne 2 krechy. Robiłam test 6 dni po terminie dostania @.
Co sądzicie?? Czekam niecierpliwie na opinie
Mrowkasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-26, 16:42   #12
jolineczka
Wtajemniczenie

Wypada tylko pogratulować Teraz umówi się a wizytę do lekarza i ciesz się najblizszymi miesiącami
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 16:59   #13
Mrowkasz
Raczkowanie

Oby, nie chce zapeszać. Tak bardzo chcieliśmy dzidzusia
Mrowkasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 21:55   #14
wunia83
Zadomowienie

Dziewczyny, czy żeby otrzymać prawidłowy wynik beta-HCG trzeba podać datę ostatniego okresu? Bo na wyniku właśnie zauważyłam błąd w dacie - zamiast 25 grudnia jest 5 grudnia - czy to ma wpływ na wartość HCG?

P.S. Sorrki, ze dopisuję się Wam do wątku, ale szukałam po necie i nigdzie nie ma na ten temat info
Stary 2008-01-19, 16:08   #15
Ray
Zakorzenienie

a po co date podawac??? ja nie podawalam zadnej daty... po prostu robisz badanie i na widelkach pokazuje ci ktory tydz ciazy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 13:48   #16
nimfetka
Zadomowienie

robiłam dziś dwa -pozywtywnie wyszły 10 dzień po terminie miesiączki o 17 :00 jestem umówiona do ginekologa.Co o Tym sądzicie ??nie mogę sie doczekać odpowiedzi na 100%
Stary 2008-06-27, 14:24   #17
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
robiłam dziś dwa -pozywtywnie wyszły 10 dzień po terminie miesiączki o 17 :00 jestem umówiona do ginekologa.Co o Tym sądzicie ??nie mogę sie doczekać odpowiedzi na 100%
Ja robialm pierwszy test w niedziele, drugi we wtorek robiłam bete która również potwierdziła ciążę w czwartek byłam u ginekologa ale dowiedziałam się tylko po badaniu, że "to rzeczywiście może byc ciąża" nie dostałam na USG tylko na morfologie itd i kazał mi przyjść za miesiąc

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-27, 14:51   #18
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja robialm pierwszy test w niedziele, drugi we wtorek robiłam bete która również potwierdziła ciążę w czwartek byłam u ginekologa ale dowiedziałam się tylko po badaniu, że "to rzeczywiście może byc ciąża" nie dostałam na USG tylko na morfologie itd i kazał mi przyjść za miesiąc
Lekarz na podstawie wynikow badan tez nie jest wstanie potwierdzic ciazy. WYkryje dopiero 4 - 6 tyg ciaze.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-27, 14:59   #19
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Lekarz na podstawie wynikow badan tez nie jest wstanie potwierdzic ciazy. WYkryje dopiero 4 - 6 tyg ciaze.
Ok ja wiem tylko, że to już jest 5tc licząc od daty ostatniej @ ( a tak podobno liczą) więc jak przyjdę za miesiąc to już będzie prawie 9tc. Jak na mój gust to trochę długo

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 15:05   #20
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Ok ja wiem tylko, że to już jest 5tc licząc od daty ostatniej @ ( a tak podobno liczą) więc jak przyjdę za miesiąc to już będzie prawie 9tc. Jak na mój gust to trochę długo
Tylko, ze na usg lekarz liczy nie od ostatniej miesiaczki a od wielkosci plodu. A tu ronica jest ok 2 tygodni.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-27, 15:29   #21
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Tylko, ze na usg lekarz liczy nie od ostatniej miesiaczki a od wielkosci plodu. A tu ronica jest ok 2 tygodni.
No tak ale najpierw musiałoby być to USG żeby wiedzieć jaki jest rzeczywisty wiek płodu.Poza tym ja wiedziałam, że on mi karze przyjść później ale sądziłam, że gdzieś za dwa tygodnie a nie miesiąc!!!

Maja
Stary 2008-06-27, 16:54   #22
Seviljanka
Raczkowanie

Od siebie chciałabym potwierdzić, że trzeba ostrożnie ufać testom jeśli pokazują negatywny wynik. Ja robiłam w 30 i 31 dniu cyklu test, dwa różne (cykle 28 dni ale w tym cyklu owulacja była w 16-17 dniu) i nic nie wyszło, zero! A ponieważ byłam cała w stresie to poszłam na badanie krwi 32 dnia i dopiero ono potwierdziło moje przypuszczenia Poziom HCG z badania to ok 50 jednostem a moja ginka powiedziała, że testy z moczu wykazują ciążę przy wartości ok. 100. Ale to wszystko zależy od kobiety, jej cyklu, kiedy Maleństwo się umebluje no i jej hormonków bo przecież zawsze podawane są widełki a nie ścisłe wartości. W każdym bądź razie nie wolno się stresować ale cierpliwie czekać lub iść na test krwi ale po terminie spodziewanej miesiączki

Alkamor, ja bym poszła po 2 tygodnia bo by mnie zjadło Zresztą zawsze lepiej usłyszeć od lekarza, że wszystko ok bo wtedy człowiek lepiej się czuje
Seviljanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-27, 17:26   #23
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Od siebie chciałabym potwierdzić, że trzeba ostrożnie ufać testom jeśli pokazują negatywny wynik. Ja robiłam w 30 i 31 dniu cyklu test, dwa różne (cykle 28 dni ale w tym cyklu owulacja była w 16-17 dniu) i nic nie wyszło, zero! A ponieważ byłam cała w stresie to poszłam na badanie krwi 32 dnia i dopiero ono potwierdziło moje przypuszczenia Poziom HCG z badania to ok 50 jednostem a moja ginka powiedziała, że testy z moczu wykazują ciążę przy wartości ok. 100. Ale to wszystko zależy od kobiety, jej cyklu, kiedy Maleństwo się umebluje no i jej hormonków bo przecież zawsze podawane są widełki a nie ścisłe wartości. W każdym bądź razie nie wolno się stresować ale cierpliwie czekać lub iść na test krwi ale po terminie spodziewanej miesiączki

Alkamor, ja bym poszła po 2 tygodnia bo by mnie zjadło Zresztą zawsze lepiej usłyszeć od lekarza, że wszystko ok bo wtedy człowiek lepiej się czuje
tzn to zależy jeszcze od czułości testu.No ja właśnie tak zamierzam.Pójdę gdzieś w drugim tygodniu lipca prywatnie do gina i już

Maja

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 17:39   #24
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ale najpierw musiałoby być to USG żeby wiedzieć jaki jest rzeczywisty wiek płodu.Poza tym ja wiedziałam, że on mi karze przyjść później ale sądziłam, że gdzieś za dwa tygodnie a nie miesiąc!!!
Ale niekoniecznie od razu usg, skoro przy tak wczesnjej ciazy i tak nic nie widac. Lekarze teraz niekoiniecznie licza wiek ciazy od ostatniej miesiaczki a od chwili zaplodnienia, czyli 2 - 3 tygodnie, bo zalezy jeszcze kiedy wystapila owulacja. Jesli do tego dodamy ten 4 - 6 tygodni (i to tez przy dobryh aparatach, te starsze az takiej wczesniej ciazy nie wykryja) to wyjdzie, liczac ciaze od ostatniej miesiaczy, ze usg robi sie w ok 8 - 10 tygodniu ciazy. Czyli tak jak wychodizi u ciebie.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-27, 17:46   #25
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ale niekoniecznie od razu usg, skoro przy tak wczesnjej ciazy i tak nic nie widac. Lekarze teraz niekoiniecznie licza wiek ciazy od ostatniej miesiaczki a od chwili zaplodnienia, czyli 2 - 3 tygodnie, bo zalezy jeszcze kiedy wystapila owulacja. Jesli do tego dodamy ten 4 - 6 tygodni (i to tez przy dobryh aparatach, te starsze az takiej wczesniej ciazy nie wykryja) to wyjdzie, liczac ciaze od ostatniej miesiaczy, ze usg robi sie w ok 8 - 10 tygodniu ciazy. Czyli tak jak wychodizi u ciebie.
No ok ale skoro dziewczyny idąc do lekarza w tym samym tc co ja i dostają na USG i mają potwierdzenie, że on im powie TAK TO JEST CIążA!! chodzi mi o to, że ciężko mi się z ta myślą oswoić i póki lekarz nie potwierdzi na 100 % że to ciąża to będę żyła w ciągłym niepokoju

Maja
Stary 2008-06-27, 17:58   #26
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
No ok ale skoro dziewczyny idąc do lekarza w tym samym tc co ja i dostają na USG i mają potwierdzenie, że on im powie TAK TO JEST CIążA!! chodzi mi o to, że ciężko mi się z ta myślą oswoić i póki lekarz nie potwierdzi na 100 % że to ciąża to będę żyła w ciągłym niepokoju
Widac ich lekarze maja dobry sprzet, a Twoj pracuje na troszjke przestarzalym, ktory az tak dokladny nie jest...

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-27, 18:02   #27
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Widac ich lekarze maja dobry sprzet, a Twoj pracuje na troszjke przestarzalym, ktory az tak dokladny nie jest...

Po prostu pójdę po 7 lipca prywatnie i już

Maja

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 18:48   #28
Seviljanka
Raczkowanie

Alkamor, nie zastanawiaj się tylko idź bo będziesz się lepiej z tym czuć a to bardzo ważne na początku ciąży Wiem po sobie
Jak się usłyszy od lekarza, że naprawdę jest się w ciąży to człowiekowi rosną skrzydła! Trzymam kciuki Alkamor i się nie dawaj złym myślom
Seviljanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 13:00   #29
sanita
Raczkowanie

Hey Dziewczyny
Mam do Was pytanko. Planuję dzidziusia ale chyba nie wybrałam dobrego dnia na pierwszą próbę. Tak mi się wydaje. 10 sierpnia współżyliśmy do końca (przez poprzednie 3 lata przerywany) i tego dnia miałam dostać okres. Dzisiaj jest 15 sierpnia i okresu brak. Piersi mnie bolą podbrzusze czasami. Robiłam test dwa dni po stosunku i cztery dni ale wyszedł negatywny. Ale z tego co czytam to chyba za wcześnie na robienie testu. Czy jest to możliwe abym była w ciąży?? odp bo im więcej czytam tym mniej wiem
sanita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 13:30   #30
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanita Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny
Mam do Was pytanko. Planuję dzidziusia ale chyba nie wybrałam dobrego dnia na pierwszą próbę. Tak mi się wydaje. 10 sierpnia współżyliśmy do końca (przez poprzednie 3 lata przerywany) i tego dnia miałam dostać okres. Dzisiaj jest 15 sierpnia i okresu brak. Piersi mnie bolą podbrzusze czasami. Robiłam test dwa dni po stosunku i cztery dni ale wyszedł negatywny. Ale z tego co czytam to chyba za wcześnie na robienie testu. Czy jest to możliwe abym była w ciąży?? odp bo im więcej czytam tym mniej wiem
pomimo dużej wiedzy dziewczyn z wizażu wątpię żeby ktoś tu miał usg w oczach i wiedział czy jesteś w ciąży

odczekaj 2 tygodnie i zrób test lub idź do lekarza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości