|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zdrowe, nietuczące obiady do 300kcal/porcja.
Witam wszystkie Wizażanki!
![]() Wiem, sporo na Wizażu jest wątków z przepisami itd, ale po pierwsze, bardzo dużo tam przepisów na ciasteczka i przekąski, a mało tych "głównych dań" (takie odniosłam wrażenie, wybaczcie jeśli mylne). Postanowiłam założyć ten wątek, ponieważ zarówno ja, moja siostra i mama wreszcie się zaparłyśmy i mówimy STOP, trzeba zacząć zdrowo żyć! Chodzi o to, że chciałabym Was prosić o przepisy (ew. nazwy potraw, aczkolwiek za przepisy bym Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiedziałam, czy temat założyć w dietetyce, czy w gotowaniu, więc jak coś, to proszę o przeniesienie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc (i obiecuję na przyszłość zdjęcia potraw ![]() ![]() edit: zapomniałabym dodać: niestety ryby muszą zostać wykluczone z obiadów - mam na nie uczulenie ![]() Edytowane przez kotoko Czas edycji: 2009-07-24 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdrowe, nietuczące obiady do 300kcal/porcja.
Szkoda, że ryb nie możesz jeść, bo faktycznie są bardzo zdrowe. No, ale mamie i siostrze polecam. Poza tym jedz inne chude mięso: pierś z kurczaka, indyka.
Wprowadź do diety dużo warzyw. Jest na nie teraz sezon więc wybór ogromny - jedz to na co masz akurat ochotę. Kasza, ryż brązowy, makaron pełnoziarnisty - samo zdrowie. Co do konkretnych dań to polecam leczo (zamiast kiełbasy ja daję właśnie cycek z kurczaka, plus paprykę, cebulę, cukinię, pomidory, czasem kapustę) W upały uwielbiam to danie http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7530 tylko zamiast zwykłego makaronu daj pełne ziarno. Poza tym to poczytaj dział dietetyka, są tam wątki o całych jadłospisach i znajdziesz tam mnóstwo inspiracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zdrowe, nietuczące obiady do 300kcal/porcja.
300 kcal to zdecydowanie za mało jak na obiad
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.