|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Do dziewczyn z wąsikiem i facetów mających dziewczyny z wąsikiem
Bardzo proszę o pomoc.....wciąż się zastanawiam i szukam na tym forum odpowiedzi na moje pytanie.....jak faceci reagują na to, że ich dziewczyna ma wąsik?.....nie bałyście się być z kimś wiedząc, że macie problem z tym wąsikiem, że on was pocałuje i bedzie "upsss"...nawet jeśli depilujecie, to musicie jakiś czas odczekać na następną depilację i i tak czy siak facet się zorientuje.....
![]() Edytowane przez katenet Czas edycji: 2009-08-20 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do dziewczyn z wąsikiem i facetów mających dziewczyny z wąsikiem
wąsik można usunąć na zawsze laserem. Ale przede wszystkim powinnaś iść do ginekologa lub endokrynologa zbadać poziom hormonów.
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Laserem owszem mozna ale to tez kosztuje wiem jak moja starsza siostra tez ma cos takiego
Prawie codziennie musi to woskiem robic chodz to srednio schodzi Jest to tez na tle hormonalnym Problem z tym troche jest
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tak też postanowiłam, jednak nadal zbieram fundusze......jestem tylko ciekawa czy inne hmmm "właścicielki wąsika" też zadręczają sie tymi pytaniami co ja....jak na to reagują faceci, czy w ogóle mają facetów?! Wosk niby likwiduje ten problem, ale przecież trzeba czekać na odrost włosków, kórego niby nie widać, chociaż pod swiatłem na pewno, a pocałować kogoś z takimi kłujacymi odrostami?! ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hey
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
karolino, a jak to jest z tym woskiem?! jak długo masz dosłownie gładziudką skórę? a jak długo chodzisz z odrostami by odwiedzić "woskową kosmetyczkę" ?! i kolejne pytanko, kiedy twój facet zorientował sie, że masz wąsik, czy w ogóle zwrócił na to uwagę? ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że rozmawiam na ten temat z moim potencjalnym chłopakiem, zapadłabym się pod ziemie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jedna z moich koleżanek ma wąsik z powodu hormonów. Jest brunetką i ma problem z depilacją nóg a do tego twarz też pokrywa jej delikatny, ale ciemny meszek. Mimo tego ma chłopaka i ja uważam, że jest ładna i atrakcyjna. Inna moje koleżanka nie ma dużego wąsika, ale zauważalne włosy na policzkach. Na powodzenie nie może narzekać. Ja nie mam wąsika, ale czasami wyrasta mi kilka włosków nad kącikiem ust z jednej strony i wyrywam je pęsetą. Kiedyś widziałam zdjęcia Vanessy Hudgens i był na nich widoczny ciemny meszek na jej twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Powiem to tak: baaardzo duzo dziewczyn ma wasik ale tego po prostu nie widac. Klopot maja zazwyczaj brunetki bo wasik jest czarny. Ja usuwam go woskiem u kosmetyczki. Moj TZ NIGDY nie zauwazyl tego, ze mam wasik. Chodze co miesiac, czasami co dwa. Jakies tam "odrosty" niby sa ale tego naprawde nie widac. To nie jest tak jak po goleniu (np. nog) ze te wloski sa takie ostre i je czuc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zajrzyj na to forum http://www.hirsutyzm.fora.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez prawie kazda kobieta ma delikatny wasik, oczywiscie nie taki jak meski ;> ale naturalny meszek... Czy nie? Bo ja nie znam takiej ktora nie ma, ale moze zyje wsrod samych mutantow ![]() No i zazwyczaj ten wasik jest depilowany, ja nie widze problemu. To, ze odrasta? No to przeciez jak ma 2 mm to to chyba naprawde nie jest problem? :O Autorko watku, polecam najbardziej kremy do depilacji, bo mozna usuwac nawet bardzo krotkie wloski, i w ogole, jak dla mnie metoda duuuzo lepsza od plastrow np. No, ale jesli jest to wasik nadzwyczaj bujny i okazaly ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Hmm ja tez mam wasik ale po prostu raz w miesiacu chodzilam do kosmetyczki, ktora usuwala mi go goracym woskiem...Uwierz, ze wystarcza. W domu zwyklymi plastrami raczej tego nie zrobisz, no chyba ze chcesz sie w to bawic co kilka dni. I bron Boze nie probuj z peseta albo golarka...
Moj wasik byl dosyc widoczny na poczatku, prawie czarny, ale gdy mialam okolo 15 lat poszlam do kosmetyczki i od tamtej pory robilam to regularnie raz w miesiacu. Po okolo roku problem wlasciwie zniknal - wloski co prawda odrastaja, ale sa prawie niewidoczne i biale. Teraz robie ten zabieg 2-3 razy w roku i to wlasciwie juz tylko z przyzwyczajenia. Jednorazowo kosztuje to 5-10 zl wiec to chyba lepsze niz meczenia sie z plastrami w domu codziennie i ryzykowanie, ze odrosna potym jeszcze ciemniejsze i sztywniejsze. No i jest to znaczenie tansze i prostsze niz zabieg laserowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Rozumiem Cię, ja też z tym miałam a właściwie mam problem chociaż hormony mam w porządku.
Na górną wargę stosuje laser, a częściowo policzki i boki twrzy robię woskiem i powiem, że jestem zadowolona, bo włosy odrastają cieńsze, prawie nie widoczne, na górnej wardze laser zaczął działać. A przejmowałam się owłosieniem bardzo, bo jestem brunetką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jestem szatynką i mam ciemne włosy w związku z czym ten meszek koło ust też mi widać...ale facet tyle razy widział mnie z bliska i nic nie powiedział na ten temat....dalej mu się podobałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jaśniutkie włoski na twarzy, ale z bliska i tak je widać, przynajmniej ja widzę. Moim zdaniem jeśli już sie coś z tym robi, to lepiej od razu usunąć, a nie bawić sie w rozjaśnianie.
Polecam pesetę, szybko i wygodnie, no chyba, że ktoś ma bardzo niski próg bólu.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Kiedyś kolega mi powiedział w szkole, ze mam wąsik, ale go zrugałam, bo to mały meszek był, no i kurcze on też ma wąsy...
A tżt zażartował z tego, że mogę się razem z nim golić ^^' Włoski usuwam woskiem, bo doś długo nie odrastają i jest ich zupełnie mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja polecam pęsete, o ile ktoś nie ma bardzo duzo tych ciemnych włosków. Mi zazwyczaj odrastastają jaśniejsze włoski. Nie polecam rozjaśniania, bo i tak te włoski widać jak mają kolor siwy, blond, a i tak po rozjaśnianiu rosną ciemniejsze, więc trzeba często powtarzać. Wosku ani plastrów nie próbowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No to golić można maszynką przecież... albo wybielać.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jak będziesz golić maszynką to Ci odrosną ciemniejsze i grubsze i jeszcze się możesz skaleczyć albo podrażnić skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Maszynka nie polecam. tez mam ten problem. super ze tu zajrzalam bo skoro mowicie ze lepiej isc do kosmetyczki to tak zrobie. do tej pory urzywalam plastrow do depilacji albo pensety.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Maszynce zdecydowane nie, a co do innych metod depilacji to też nie jestem przekonana, bo włoski odrastają, a trzeba odczekać do pewnego momentu by je ponownie usunąć. Ja używam wspomniany wyżej rozjaśniacz włosków - od razu stają się jaśniutkie, efekt utrzymuje się ok. 2 tyg, poza tym krem jest w przyzwoitej cenie.
Mądrość kobiety wyraża się najpełniej w umiejętności bycia kobietą. Tu właśnie zachodzi analogia z kotem. Kot jest kotem. Nikomu i nigdy nie stara się przypodobać i nie wysila się na "umiejętność obcowania". Stawia przed wyborem: albo akceptuj, albo – to hell with you
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
mi to nawet bródka rośnie
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Do niedawna również miałam straszne kompleksy na punkcie mojego wąsika nad górną wargą. Mimo, że jestem blondynką to był on dość widoczny (zwłaszcza po nałożeniu podkładu na twarz). Zastanawiałam się przez długi czas co z nim zrobić. Stwierdziłam, że usunę go laserowo, ale że akurat zaczynało się lato, to było to niemożliwe, ponieważ zabiegów laserowych nie powinno się robić, gdy promieniowanie słoneczne jest duże. Wybrałam się więc do kosmetyczki, żeby usunąć wąsik woskiem. Obawiałam się oczywiście, że włoski będą odrastały mocniejsze, grubsze i że będę miała wielki problem, gdy zaczną odrastać, że na pewno każdy zwróci na to uwagę... Na szczęście bylam bardzo pozytywnie zaskoczona.
![]() ![]() ![]() A co do faceta, to hm...mój chyba nie zauważa tego. Przynajmniej mam taką nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- W aptece tego raczej nie dostaniesz. Moja koleżanka używa rozjaśniacza firmy Sally Hansen i działa bardzo dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Możesz używać wosku i rozjaśniacza.
Kiedy włoski będą na tyle długie , że będzie można je wyrwać, to usuń je woskiem, a w między czasie rozjaśniaj odrosty rozjaśniaczem (np. Sally Hansen). A poza tym może kosmetyczka będzie miała płyn opóźniający porost włosków ? Jest na prawdę skuteczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mam Extra Strength creme hair bleach właśnie z Sally Hansen, w aptece nie mają, ale w Naturze owszem
![]()
Mądrość kobiety wyraża się najpełniej w umiejętności bycia kobietą. Tu właśnie zachodzi analogia z kotem. Kot jest kotem. Nikomu i nigdy nie stara się przypodobać i nie wysila się na "umiejętność obcowania". Stawia przed wyborem: albo akceptuj, albo – to hell with you
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.