Do dziewczyn z wąsikiem i facetów mających dziewczyny z wąsikiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 13:48   #1
katenet
Przyczajenie

Do dziewczyn z wąsikiem i facetów mających dziewczyny z wąsikiem

Bardzo proszę o pomoc.....wciąż się zastanawiam i szukam na tym forum odpowiedzi na moje pytanie.....jak faceci reagują na to, że ich dziewczyna ma wąsik?.....nie bałyście się być z kimś wiedząc, że macie problem z tym wąsikiem, że on was pocałuje i bedzie "upsss"...nawet jeśli depilujecie, to musicie jakiś czas odczekać na następną depilację i i tak czy siak facet się zorientuje.....

Edytowane przez katenet
Czas edycji: 2009-08-20 o 13:49
katenet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 13:51   #2
Heledore
Zakorzenienie

Dot.: Do dziewczyn z wąsikiem i facetów mających dziewczyny z wąsikiem

wąsik można usunąć na zawsze laserem. Ale przede wszystkim powinnaś iść do ginekologa lub endokrynologa zbadać poziom hormonów.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 13:52   #3
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
wąsik można usunąć na zawsze laserem. Ale przede wszystkim powinnaś iść do ginekologa lub endokrynologa zbadać poziom hormonów.
Otóż to.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 13:58   #4
misieks9
Przyczajenie

GG do misieks9

Laserem owszem mozna ale to tez kosztuje wiem jak moja starsza siostra tez ma cos takiego
Prawie codziennie musi to woskiem robic chodz to srednio schodzi
Jest to tez na tle hormonalnym
Problem z tym troche jest
Stary 2009-08-20, 14:00   #5
katenet
Przyczajenie

tak też postanowiłam, jednak nadal zbieram fundusze......jestem tylko ciekawa czy inne hmmm "właścicielki wąsika" też zadręczają sie tymi pytaniami co ja....jak na to reagują faceci, czy w ogóle mają facetów?! Wosk niby likwiduje ten problem, ale przecież trzeba czekać na odrost włosków, kórego niby nie widać, chociaż pod swiatłem na pewno, a pocałować kogoś z takimi kłujacymi odrostami?! ehhh
Stary 2009-08-20, 14:01   #6
karolina011
Raczkowanie

hey mojemu facetowi to nie przeszkadza. Usuwam regularnie wąsik co miesiąc za pomocą wosku u kosmetyczki. Z badań hormonalnych natomiast wyszło, że mam podwyższony poziom testosteronu i nadmierne owłosienie da się wyregulować zazywając odpowiednie tabletki antykoncepcyjne. Jednakże nie zawsze to skutkuje. Włosy owszem mogą się stać słabsze i wolniej rosnąć, ale na dłuższą metę owłosienie powróci. Tak mi powiedzial mój ginekolog. Więc jeśli tylko chcesz możesz usunąć laserowo. Laser jednak nie zawsze skutkuje, gdyż możesz mieć plamki na ciele itp. Pozdrawiam
karolina011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 14:06   #7
katenet
Przyczajenie

karolino, a jak to jest z tym woskiem?! jak długo masz dosłownie gładziudką skórę? a jak długo chodzisz z odrostami by odwiedzić "woskową kosmetyczkę" ?! i kolejne pytanko, kiedy twój facet zorientował sie, że masz wąsik, czy w ogóle zwrócił na to uwagę? ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że rozmawiam na ten temat z moim potencjalnym chłopakiem, zapadłabym się pod ziemie :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 14:21   #8
Meier Link
Raczkowanie

Jedna z moich koleżanek ma wąsik z powodu hormonów. Jest brunetką i ma problem z depilacją nóg a do tego twarz też pokrywa jej delikatny, ale ciemny meszek. Mimo tego ma chłopaka i ja uważam, że jest ładna i atrakcyjna. Inna moje koleżanka nie ma dużego wąsika, ale zauważalne włosy na policzkach. Na powodzenie nie może narzekać. Ja nie mam wąsika, ale czasami wyrasta mi kilka włosków nad kącikiem ust z jednej strony i wyrywam je pęsetą. Kiedyś widziałam zdjęcia Vanessy Hudgens i był na nich widoczny ciemny meszek na jej twarzy.
Meier Link jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 15:02   #9
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Powiem to tak: baaardzo duzo dziewczyn ma wasik ale tego po prostu nie widac. Klopot maja zazwyczaj brunetki bo wasik jest czarny. Ja usuwam go woskiem u kosmetyczki. Moj TZ NIGDY nie zauwazyl tego, ze mam wasik. Chodze co miesiac, czasami co dwa. Jakies tam "odrosty" niby sa ale tego naprawde nie widac. To nie jest tak jak po goleniu (np. nog) ze te wloski sa takie ostre i je czuc Po kazdym woskowaniu wasik staje sie slabszy, jasnieszy. Moze i widac go lekko pod swiatlo ale uwierz ze nikt tego nie zauwazy nie przejmuj sie tak, zacznij w siebie wierzyc
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 15:27   #10
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

zajrzyj na to forum http://www.hirsutyzm.fora.pl/
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 15:46   #11
magd00sinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Ale czemu od razu poziom hormonow?
Przeciez prawie kazda kobieta ma delikatny wasik, oczywiscie nie taki jak meski ;> ale naturalny meszek...
Czy nie?
Bo ja nie znam takiej ktora nie ma, ale moze zyje wsrod samych mutantow

No i zazwyczaj ten wasik jest depilowany, ja nie widze problemu. To, ze odrasta? No to przeciez jak ma 2 mm to to chyba naprawde nie jest problem? :O

Autorko watku, polecam najbardziej kremy do depilacji, bo mozna usuwac nawet bardzo krotkie wloski, i w ogole, jak dla mnie metoda duuuzo lepsza od plastrow np.
No, ale jesli jest to wasik nadzwyczaj bujny i okazaly to faktycznie endokrynolog - ale nic takiego nie pisalas, ze jak Zagloba wygladasz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 16:03   #12
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Konto usunięte

Hmm ja tez mam wasik ale po prostu raz w miesiacu chodzilam do kosmetyczki, ktora usuwala mi go goracym woskiem...Uwierz, ze wystarcza. W domu zwyklymi plastrami raczej tego nie zrobisz, no chyba ze chcesz sie w to bawic co kilka dni. I bron Boze nie probuj z peseta albo golarka...
Moj wasik byl dosyc widoczny na poczatku, prawie czarny, ale gdy mialam okolo 15 lat poszlam do kosmetyczki i od tamtej pory robilam to regularnie raz w miesiacu. Po okolo roku problem wlasciwie zniknal - wloski co prawda odrastaja, ale sa prawie niewidoczne i biale. Teraz robie ten zabieg 2-3 razy w roku i to wlasciwie juz tylko z przyzwyczajenia. Jednorazowo kosztuje to 5-10 zl wiec to chyba lepsze niz meczenia sie z plastrami w domu codziennie i ryzykowanie, ze odrosna potym jeszcze ciemniejsze i sztywniejsze. No i jest to znaczenie tansze i prostsze niz zabieg laserowy.
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 17:41   #13
cosmetologin
Rozeznanie

Rozumiem Cię, ja też z tym miałam a właściwie mam problem chociaż hormony mam w porządku.
Na górną wargę stosuje laser, a częściowo policzki i boki twrzy robię woskiem i powiem, że jestem zadowolona, bo włosy odrastają cieńsze, prawie nie widoczne, na górnej wardze laser zaczął działać. A przejmowałam się owłosieniem bardzo, bo jestem brunetką.
cosmetologin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 17:46   #14
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Jestem szatynką i mam ciemne włosy w związku z czym ten meszek koło ust też mi widać...ale facet tyle razy widział mnie z bliska i nic nie powiedział na ten temat....dalej mu się podobałam chociaż usuwam woskiem u kosmetyczki bo mnie samą to wkurza mam bardzo bladą cerę więc w zimie to szczególnie widać
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 18:33   #15
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:00
Savathus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 19:28   #16
Wenress
Zakorzenienie

Ja mam jaśniutkie włoski na twarzy, ale z bliska i tak je widać, przynajmniej ja widzę. Moim zdaniem jeśli już sie coś z tym robi, to lepiej od razu usunąć, a nie bawić sie w rozjaśnianie.
Polecam pesetę, szybko i wygodnie, no chyba, że ktoś ma bardzo niski próg bólu.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 19:30   #17
xblackxshadowx
Rozeznanie

Kiedyś kolega mi powiedział w szkole, ze mam wąsik, ale go zrugałam, bo to mały meszek był, no i kurcze on też ma wąsy...
A tżt zażartował z tego, że mogę się razem z nim golić ^^'
Włoski usuwam woskiem, bo doś długo nie odrastają i jest ich zupełnie mniej.
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 19:35   #18
laura134
Raczkowanie

Ja polecam pęsete, o ile ktoś nie ma bardzo duzo tych ciemnych włosków. Mi zazwyczaj odrastastają jaśniejsze włoski. Nie polecam rozjaśniania, bo i tak te włoski widać jak mają kolor siwy, blond, a i tak po rozjaśnianiu rosną ciemniejsze, więc trzeba często powtarzać. Wosku ani plastrów nie próbowałam
laura134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 19:46   #19
rapifen
Zakorzenienie

No to golić można maszynką przecież... albo wybielać.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 19:58   #20
cosmetologin
Rozeznanie

Jak będziesz golić maszynką to Ci odrosną ciemniejsze i grubsze i jeszcze się możesz skaleczyć albo podrażnić skórę.
cosmetologin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 20:12   #21
Marrgaret
Przyczajenie

Maszynka nie polecam. tez mam ten problem. super ze tu zajrzalam bo skoro mowicie ze lepiej isc do kosmetyczki to tak zrobie. do tej pory urzywalam plastrow do depilacji albo pensety.
Stary 2009-08-20, 20:45   #22
madame_butterfly
Raczkowanie

Maszynce zdecydowane nie, a co do innych metod depilacji to też nie jestem przekonana, bo włoski odrastają, a trzeba odczekać do pewnego momentu by je ponownie usunąć. Ja używam wspomniany wyżej rozjaśniacz włosków - od razu stają się jaśniutkie, efekt utrzymuje się ok. 2 tyg, poza tym krem jest w przyzwoitej cenie.
Mądrość kobiety wyraża się najpełniej w umiejętności bycia kobietą. Tu właśnie zachodzi analogia z kotem. Kot jest kotem. Nikomu i nigdy nie stara się przypodobać i nie wysila się na "umiejętność obcowania". Stawia przed wyborem: albo akceptuj, albo – to hell with you
madame_butterfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 08:55   #23
Dociakowa
Zadomowienie

mi to nawet bródka rośnie chodze do kosmetyczki ale na długo efektu nie ma do tego tak mnie podraznia że wychodzą mi krostki które dość długo się trzymają :/

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez madame_butterfly Pokaż wiadomość
Maszynce zdecydowane nie, a co do innych metod depilacji to też nie jestem przekonana, bo włoski odrastają, a trzeba odczekać do pewnego momentu by je ponownie usunąć. Ja używam wspomniany wyżej rozjaśniacz włosków - od razu stają się jaśniutkie, efekt utrzymuje się ok. 2 tyg, poza tym krem jest w przyzwoitej cenie.
jak to się nazywa? kupuje się w aptece??

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 10:04   #24
kasiekasiek
Zadomowienie

Do niedawna również miałam straszne kompleksy na punkcie mojego wąsika nad górną wargą. Mimo, że jestem blondynką to był on dość widoczny (zwłaszcza po nałożeniu podkładu na twarz). Zastanawiałam się przez długi czas co z nim zrobić. Stwierdziłam, że usunę go laserowo, ale że akurat zaczynało się lato, to było to niemożliwe, ponieważ zabiegów laserowych nie powinno się robić, gdy promieniowanie słoneczne jest duże. Wybrałam się więc do kosmetyczki, żeby usunąć wąsik woskiem. Obawiałam się oczywiście, że włoski będą odrastały mocniejsze, grubsze i że będę miała wielki problem, gdy zaczną odrastać, że na pewno każdy zwróci na to uwagę... Na szczęście bylam bardzo pozytywnie zaskoczona. Mimo, że depilacja wąsika była niewielką zmianą, to miałam wrażenie, że moja twarz się bardzo zmieniła i wygląda lepiej :P Może to tylko taka autosugestia. W kazdym razie teraz chodzę do kosmetyczki regularnie. (usuwam wąsik mniej więcej co 3 tygodnie lub co miesiąc) Włoski naprawdę nie odrastają grubsze, kłujące ani ciemniejsze - wręcz przeciwnie. Dziewczyny, nie ma się nad czym zastanawiać. Golarka to naprawdę kiepski pomysł.

A co do faceta, to hm...mój chyba nie zauważa tego. Przynajmniej mam taką nadzieję

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Dociakowa Pokaż wiadomość

jak to się nazywa? kupuje się w aptece??
W aptece tego raczej nie dostaniesz. Moja koleżanka używa rozjaśniacza firmy Sally Hansen i działa bardzo dobrze. Na pewno jest na allegro, bo wiem, że tam zamawiała. warto popytać o rozjaśniacze w drogeriach, chociaż ja miałam problem, żeby znaleźć go w rossmanie czy naturze.
kasiekasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 12:43   #25
kama12354
Przyczajenie

Możesz używać wosku i rozjaśniacza.
Kiedy włoski będą na tyle długie , że będzie można je wyrwać, to usuń je woskiem, a w między czasie rozjaśniaj odrosty rozjaśniaczem (np. Sally Hansen).
A poza tym może kosmetyczka będzie miała płyn opóźniający porost włosków ?
Jest na prawdę skuteczny
kama12354 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 20:30   #26
madame_butterfly
Raczkowanie

Mam Extra Strength creme hair bleach właśnie z Sally Hansen, w aptece nie mają, ale w Naturze owszem
Mądrość kobiety wyraża się najpełniej w umiejętności bycia kobietą. Tu właśnie zachodzi analogia z kotem. Kot jest kotem. Nikomu i nigdy nie stara się przypodobać i nie wysila się na "umiejętność obcowania". Stawia przed wyborem: albo akceptuj, albo – to hell with you
madame_butterfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości