![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Związek 23-latka z 34-latką
Cześć dziewczyny.
Wiem, że zostanę zbesztana za ten post i zaraz posypią się komentarze, że mam żyć swoim życiem i to nie moja sprawa.. Ale to nie takie proste. Piszę w nawiązaniu do innego wątku, który tu zaczęłam miesiąc temu, mianowicie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=773212 Sprawa wygląda obecnie tak, że udało mi się w końcu dojść do sedna sprawy (wiadomo, kobieta zdradzona dowie się w końcu wszystkiego każdymi metodami..). I chociaż myślałam, że ta sprawa mnie już nie dotyczy i zaczynam powoli żyć swoim życiem, to jednak nie daje mi to spokoju, szczególnie po ostatniej rozmowie z Nim. Wszystko wygląda tak, że potwierdziły się moje przypuszczenia i to jednak koleżanka z pracy, która ma 34 lata i faktycznie jest mężatką. Udało mi się zrobić printscreeny ich rozmów na facebooku - nie czytało się tego przyjemnie.. Większość rozmów opiera się na planowaniu kolejnego seksu/schadzki/kolacji i wzajemnych deklaracjach ogromnej miłości. Jednak to co mnie uderzyło totalnie, to fakt, w jaki sposób piszą o Nas (mam na myśli mnie i męża tej kobiety) - zakrawa to nieco o śmieszność, bo ze mnie zrobili niezłą wariatkę, natomiast z męża idiotę, który niczego się wciąż nie domyśla. Nie chciałam mu wysyłać tych rozmów, bo nie zależało mi na wyjściu w tej sytuacji na najgorszą, a dodatkowo uznałam, że i tak prędzej czy później się dowie - chociaż mam wobec niego ogromne wyrzuty sumienia i mi go po prostu żal... Dziewczyny, czy to mi już odwala i oni faktycznie zakochali się po uszy i ja mają rację, że jestem wariatką? Wiem, że nie powinnam, wiem, że to złe - ale ja cały czas czekam na to aż on otrzeźwieje.. Edytowane przez Dulcedini Czas edycji: 2014-09-02 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Związek 23-latka z 34-latką
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
niezła szopka
![]() powiedz mi jak to jest z tym małżeństwem-babka zdradza męża, najpierw nieoficjalnie na boku, potem oficjalnie przyznaje mu się i facet to spokojnie przyjmuje, wciąż mieszkają razem itp.? Chyba, że on dalej nic nie wie (nie zdziwiłabym się). Na Twoim miejscu wymiksowałabym się z tego towarzystwa, uwierz mi że istnieją jeszcze porządni ludzie i życie wśród nich wygląda nieco inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Masz chyba jakąś obsesję.
Twój chłopak wybrał tamtą (mam wrażenie, że najbardziej cię uwiera to, że jest starsza ![]() Fakt jest taki, że od ciebie odszedł. Ciężko, ale musisz się z tym pogodzić, i przestać się zajmować nim i jego kochanicą. Ludzie się schodzą, rozchodzą, błądzą, są szczęśliwi albo i nie. Nawet podpisane wcześniej papiery czy to w urzędzie, czy przed księdzem dobrodziejem, niektórych nie powstrzymują przed szukaniem szczęścia gdzie indziej. Co zrobisz, takie życie. Im szybciej zaczniesz na nowo żyć swoim, tym lepiej dla ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie wchodź przez jakiś czas na facebooka, albo poblokuj całe to towarzystwo. Będziesz spokojniejsza i nie będziesz się zastanawiać, co to wszystko oznacza.
Masz czarno na białym, że twój były to szuja bez honoru, więc nie troszcz się o niego. Największą naiwność wykazujesz obecnie ty. Kiedy wyjeżdżasz do USA? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
Autorko, olej tego twojego byłego faceta. Czemu masz się nim zajmować po tym, jak od ciebie odszedł? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Nie powinnaś się martwić o faceta, który zdeptał Twoje uczucia i zostawił dla innej baby. Widzę, że go nadal kochasz i dlatego kombinujesz, co by tu zrobić, żeby go zrazić do tej kobiety, ale nie tędy droga. Nie widzisz, że w ten sposób się zwyczajnie ośmieszasz? Dziewczyno, Ty powinnaś go nie chcieć nawet znać, a co dopiero mówić, że się o niego boisz. I przestań węszyć i wyszukiwać coraz to nowe fakty. Wymiksuj się z tej chorej sytuacji.
![]() |
#9 |
BAN stały
|
W pełni zgadzam się z przedmówczynią. Śmieszy mnie twoja troska o niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Wiem, wiem, naprawdę dziewczyny ja to WIEM i to chyba w tym wszystkim najgorsze.
A nie, najgorsze to było tydzień temu - no właśnie, gdybym ja widziała to, że on ją kocha to może pogodziłabym się z faktem, powiedziała "bajbaj" i bawcie się dalej sami/nawet życzę szczęścia. Tylko trochę to bardziej zagmatwało się w poprzedni czwartek, kiedy pod pretekstem "odebrania ode mnie marynarki, bo potrzebuje jej pilnie" przyjechał do mnie - pogadaliśmy, pośmialiśmy się (ja oczywiście byłam w skowronkach) i na jedno jego pstryknięcie skończyliśmy w łóżku. Wiem, powinnam zbadać głowę. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wyslij te print screeny jej męzowi, choc dobry uczynek spełnisz, nie wiem po co chcesz chronic byłego i obca babke. Chciałabys o tym nie wiedziec? Bo serio nie sądzę, aby przyznała siemęzowi i on tak spokojnie to sobie przyjął, mieszkał z nia nadal i tolerował jej romanse
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
lise-kotta
|
chłopak który cię zdradził z mężatką, zdradza teraz ową mężatkę z tobą.... niezłe kino.
to będzie trudne, ale zachowaj zimną krew i odetnij się od tego całego chorego towarzystwa. październik to nie sierpień przyszłego roku, postaraj się nie zwariować do tego czasu i w miarę możliwości nie lądować z nim w łóżku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mama to Ci powinna wcisnąć w rękę 150 zł na psychologa zamiast się śmiać.
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Mama pewnie nie wie do czego doszło w 'poprzedni czwartek'. Myśli, że to już zamknięte między córką, a tym chłopakiem i tak pewnie próbuje jej pokazać, że zachowuje dystans do tego i ona też powinna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja mam taki pomysł, zamieszkajcie sobie we czwórkę w komunie, jak hipisi, dzielcie się sobą i wszyscy będą szczęśliwi, skoro i tak Ty bzykasz jego, on bzyka ją, a ona (nie wierzę, że nie) męża
![]() A tak serio, dziewczyno, idź się lecz na głowę... To, co Ty tu wypisujesz to już nawet nie jest śmieszne, tylko w najwyższym stopniu tragiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Buc
|
odpuść sobie, facet po prostu wolał inną.
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak Ty, ale ja żyję RAPEM. Edytowane przez Ercola Czas edycji: 2014-09-02 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47965551]Ja mam taki pomysł, zamieszkajcie sobie we czwórkę w komunie, jak hipisi, dzielcie się sobą i wszyscy będą szczęśliwi, skoro i tak Ty bzykasz jego, on bzyka ją, a ona (nie wierzę, że nie) męża
![]() A tak serio, dziewczyno, idź się lecz na głowę... To, co Ty tu wypisujesz to już nawet nie jest śmieszne, tylko w najwyższym stopniu tragiczne.[/QUOTE] Uwierz, że mam tego pełną świadomość. Ale nie umiem go wywalić z głowy, brzmi to jak najwyższy stopień desperacji, ale go kocham. I dlatego czekam, oglądając, jak to ładnie ujęła koleżanka Brasiliane ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47965695]Myślałam, że jesteś tylko naiwna, ale wychodzi na to, że to po prostu najczystszej wody głupota. No sory, ale taka prawda. To tkwij sobie w tej patologii i wzdychaj za facetem, który robi w konia nie tylko Ciebie, ale też drugą, zamężną babkę i radośnie puka sobie was obydwie. No żałosne po prostu. Jak mówię, tkwij sobie w tym jeżeli sprawia Ci to przyjemność, ale nie zakładaj na ten temat więcej wątków na wizażu, bo wszelakie rady masz najwidoczniej w głębokim poważaniu
![]() Chyba nie zrozumiałaś do końca - nie "rucha" mnie, tylko zdarzyło się to raz, kiedy jeszcze, jak pisałam nie wiedziałam że to ona i myślałam, że nie ma nikogo. Po drugie - teraz nie mamy ze sobą kontaktu, ale tak, po cichu liczę na to, że on się z tego wymiksuje i jakoś Nam się ułoży. To nie było chodzenie za rączkę do kina, ja z tym facetem żyłam i planowałam przyszłość, takich rzeczy nie skreśla się w miesiąc i wierzę, że jest z tego wyjście. Mi w każdym razie zależy. Po trzecie - rad nie mam w poważaniu i biorę sobie je do serca, a wątek założyłam po to, żeby usłyszeć obiektywne opinie i szanuję też Twoją. I zawsze dobrze jest się wygadać na takiej społeczności, bo łapię trochę inne opinie niż tylko najbliższych, którzy wiadomo, że stoją za mną murem i widzą same pozytywy po mojej stronie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Przestań czekać na powrót. Tylko robisz sobie krzywdę i przedłużasz proces wychodzenia z dołka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Serio przyjęłabyś do siebie z powrotem faceta, który Cię zdradzał nie tylko fizycznie, ale także emocjonalnie, który nie chce do Ciebie wrócić i planuje ułożyć życie nie z Tobą, tylko z tamtą kobietą? Byłabyś w stanie się z nim kochać? Żyć? Opamiętaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47965887]Serio przyjęłabyś do siebie z powrotem faceta, który Cię zdradzał nie tylko fizycznie, ale także emocjonalnie, który nie chce do Ciebie wrócić i planuje ułożyć życie nie z Tobą, tylko z tamtą kobietą? Byłabyś w stanie się z nim kochać? Żyć? Opamiętaj się.[/QUOTE]
Gdyby to była normalna relacje z normalną dziewczyną, to dawno bym odpuściła. Serio. Ale nie w tak popieprzonej relacji - ile oni tak wytrzymają, 3 miesiące? Zdrady się zdarzają i ludzie sobie wybaczają.. Gdyby mi udowodnił, że mogę mu ufać, to byłabym w stanie mu wybaczyć. Każdy popełnia błędy. Ja też święta nie byłam w tym związku i popełniałam błędy - nie zdradziłam go co prawda, bardziej mam na myśli moje zachowanie i stany depresyjne. Teraz jeszcze doszła do tego moja choroba. Może się wystraszył i uciekł, bo pomyślał, że nie podoła, a ona akurat znalazła się na pocieszenie. Nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.