Kroki walca angielskiego - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-19, 20:35   #1
trolla2405
Rozeznanie

Question

Kroki walca angielskiego

Witam!
Za tydzień ślub a tu mała lipa: pierwszy taniec. Opanowany mamy krok podstawowy do walca angielskiego, obrót w lewo i w prawo.
Czy ma ktoś może jakąś książkę lub filmik (ale taki z wytłumaczeniem co i jak) z jakimiś innymi figurami?
Proszę o pomoc bo tańczenie w kółko naszego układu jest dość żenujące nawet gdy obetniemy muzyczkę do około 2 minut.
Znajomi maja nam pożyczyć płytkę z walcem; nie wiedziałam że kiedyś do tego dojdzie ale może Kasia Cichopek mi pomoże
Jednym słowem: POMOCY!

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2009-04-19 o 20:36
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 21:07   #2
kocurazab
Zadomowienie

Dot.: Kroki walca angielskiego

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Witam!
Za tydzień ślub a tu mała lipa: pierwszy taniec. Opanowany mamy krok podstawowy do walca angielskiego, obrót w lewo i w prawo.
Czy ma ktoś może jakąś książkę lub filmik (ale taki z wytłumaczeniem co i jak) z jakimiś innymi figurami?
Proszę o pomoc bo tańczenie w kółko naszego układu jest dość żenujące nawet gdy obetniemy muzyczkę do około 2 minut.
Znajomi maja nam pożyczyć płytkę z walcem; nie wiedziałam że kiedyś do tego dojdzie ale może Kasia Cichopek mi pomoże
Walc, to bardzo ładny taniec. Też się nad nim zastanawiamy. Ale mamy zamiar iść na jakieś lekcje tańca. Do ślubu zostało nam 111 dni, więc jakoś damy radę się poduczyć. Ale w Twoim przypadku ciężko to widzę Nie obraź się, ale czemu wybraliście na pierwszy taniec walc, skoro nie opanowaliście go do tej pory w sposób Was zadowalający?
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 22:42   #3
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
Kasia Cichopek Ci raczej nie pomoże, bo na płytce w sumie nic więcej nie ma.
Wrzuć na youtube: walc angielski i pooglądaj. Dodajcie parę obrotów i będzie dobrze - kroki są bardzo proste Np.:

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=axQXIKjK5gc

Powodzenia

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 10:11   #4
kitek_fm
Rozeznanie

Dot.: Kroki wlca angielskiego

Ja tez to ciężko widzę. Za mało czasu. Żeby teraz coś zdziałać, to musielibyście dziennie ćwiczyć po 6-8h żeby opanować więcej kroków i ułożyć sobie jeszcze układ. A pewnie przed ślubem macie masę innych spraw na głowie, żeby całe dnie poświecić tylko na taniec.
My tańczymy w klubie tańca już od 3 lat . Uczymy sie tam różnych tańców, ale żeby opananowac akurat tylko w walcu angielskim trochę więcej kroków niż podstawowy i obrót to trzeba kilkanaście godzin nauki i kilkanaście godzin powtórek układu. Tak, żeby wszystko wyglądało pięknie, lekko i rytmicznie.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-20, 19:32   #5
trolla2405
Rozeznanie

To fakt, że zostawiliślmy sobie to na ostatnią chwilę ale cóż...
Na kurs kiedyś chodziliśmy, ponad pół roku więc z postawą i tym co juz umiemy nie jest źle tylko to trochę za nudne.
Dzięki iwka28 za filmiki; z pierwszego skorzystam na 100% bo jest dobrze pokazane. Drugi to nie ten walc, poza tym mojego przyszłego na takie wygibasy bym w życiu nie namówiła.

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2009-04-20 o 19:45
Stary 2009-04-21, 08:29   #6
becia28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
My tańczymy w klubie tańca już od 3 lat . Uczymy sie tam różnych tańców, ale żeby opananowac akurat tylko w walcu angielskim trochę więcej kroków niż podstawowy i obrót to trzeba kilkanaście godzin nauki i kilkanaście godzin powtórek układu. Tak, żeby wszystko wyglądało pięknie, lekko i rytmicznie.
super.. .

Lato, lato, lato czeka ...
becia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 12:11   #7
kliwia
Zakorzenienie

Poszukajcie whiska i obrotu partnerki (partnerka prezentuje się idąc po okręgu ) a kwisk, to yhmmm, jeden krok w lewo i pozniej wyjscie jeden krok w przod [ partnerzy stoją bokiem do siebie majac styk na biodrze. i partnerka tez robi obejscie stajac na przeciw partnera. Do tego można dorzucic krok przejscia - czyli polowa pelnej sekwencji: 1 i 2. No i pozycja - prezentacja partnerki z wychyleniem jej do tyłu. Polega to na tym, że partner, stoi w lekkim rozkroku, bo musi utrzymac rownowagę. a partnerka lewą nogą przesuwa tylem za prawą, ustawiajac się prostopadle do partnera i wychyla się do tyłu.

Nie wiem czy obrazowo wytlumaczylam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 15:34   #8
kitek_fm
Rozeznanie

Becia 28
To takie nasze hobby, sposób na spędzenie czasu.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 17:39   #9
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki iwka28 za filmiki; z pierwszego skorzystam na 100% bo jest dobrze pokazane. Drugi to nie ten walc, poza tym mojego przyszłego na takie wygibasy bym w życiu nie namówiła.
I jak poszło???????????/

A filmik - tak sobie pomyślałam że może się przydać - natknęłam się na niego jak szukałam inspiracji U nas stanęło na walcu wiedeńskim do Walca Barbary z Nocy i Dni, a że do wesela miesiąc od przyszłego tygodnia zaczynamy treningi

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-30, 21:46   #10
kocurazab
Zadomowienie

I jak z pierwszym tańcem? Kiedy macie dokładnie ten ślub? A może już mieliście? Napisz jak Wam poszło, mam nadzieję, że dobrze
Stary 2009-05-17, 15:32   #11
trolla2405
Rozeznanie

ślub był 25.04. ale dopiero teraz mam troche czasu ponieważ wyruszylismy praktycznie od razu w podróż poślubną.
Wczoraj oglądnęłam płytkę z wesela: taniec nam wyszedł! Bez wpadek, deptania, i innych dziwnych myków że ja che tańczyć w drugą stronę niż małzonek
Wogóle wszystko nam się udało łącznie z pogodą na którą nie mieliśmy wpływu. Życze każdemu takiego wesela! Mam wspaniałe wspomnienia do końca życia!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 22:36   #12
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
ślub był 25.04. ale dopiero teraz mam troche czasu ponieważ wyruszylismy praktycznie od razu w podróż poślubną.
Wczoraj oglądnęłam płytkę z wesela: taniec nam wyszedł! Bez wpadek, deptania, i innych dziwnych myków że ja che tańczyć w drugą stronę niż małzonek
Wogóle wszystko nam się udało łącznie z pogodą na którą nie mieliśmy wpływu. Życze każdemu takiego wesela! Mam wspaniałe wspomnienia do końca życia!
No to fajnie, że wszystko poszło po Waszej myśli! Mnie to wszystko czeka 8 sierpnia. Hmm, mam nadzieję, że będzie ok! Pozdrawiam!
Stary 2009-08-31, 21:55   #13
Clovera
Raczkowanie

Odświeżam wątek. Wesele w sobotę. Mamy opanowany układ. Niestety boję sie że jak założe suknię to Pan Młody mi ja podepcze! Jak to było u was? Jak uchronić suknię przed atakiem trola ?
Stary 2009-09-01, 09:41   #14
kasienkakg
Zadomowienie

Hehehe dobre pytanie
Mi instruktorka tanca nakazala przynosic na lekcje , a dzien przed weselem w domu to juz w ogole obowiazkowo - HALKĘ zeby ten biedny TŻ miał wyobrazenie jak daleko ma się ode mnie trzymac. Co prawda jeszcze tego nie wyprobowalismy,bo suknie odbiore dopiero w tym tygodniu, ale podejrzewam,ze to zda egzamin.
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 16:53   #15
Estrella
Rozeznanie

Halka to dobry pomysł.Ja niestety nie miałam halki,koło było integralną częścią sukni.Nie chciałam żeby z tego powodu TŻ widział suknie przed ślubem,więc poszliśmy na żywioł.Wzięliśmy poprawkę na to i uczyliśmy się tańczyć w większej odległości i jakoś to wyszło Jak to sama nie wiem,bo jeszcze filmu z wesela nie mam Problem miałam z suknią sama bo wdepnęłam sobie obcasem w koło przy krokach do tyłu i nie mogłam go wydostać.Ale podobno nie było tego widać
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 20:43   #16
trolla2405
Rozeznanie

Miałam krótką sukienkę tzn do półłydki. sprawdziła się świetnie
Stary 2009-09-08, 10:37   #17
frodo75
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Clovera Pokaż wiadomość
Odświeżam wątek. Wesele w sobotę. Mamy opanowany układ. Niestety boję sie że jak założe suknię to Pan Młody mi ja podepcze! Jak to było u was? Jak uchronić suknię przed atakiem trola ?
Tańczyliśmy walca angielskiego i wszystko byłoby super, gdyby nie sukienka... Miałem problem z odpowiednią pozycją, wciąż musiałem myśleć o tym, żeby na nadepnąć na sukienkę i przy okazji jeszcze żona władowała obcas w sukienkę, masakra.
frodo75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 10:39   #18
kliwia
Zakorzenienie

brrr ja na swoim weselu tez klelam suknie przy walcu
Okropnosc, jakbym jeszcze raz brala slub to bym kupila sukienke do polowy lydki
Suknia slubna do tancow klasycznych ani zadnych wg mnie sie nie nadaje
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 09:17   #19
Clovera
Raczkowanie

Udało się. Razem ze starszą podpięłyśmy agrafkami suknię z przodu trochę do góry i jakoś daliśmy radę bez deptania

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości