|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kroki walca angielskiego
Witam!
Za tydzień ślub a tu mała lipa: pierwszy taniec. Opanowany mamy krok podstawowy do walca angielskiego, obrót w lewo i w prawo. Czy ma ktoś może jakąś książkę lub filmik (ale taki z wytłumaczeniem co i jak) z jakimiś innymi figurami? Proszę o pomoc bo tańczenie w kółko naszego układu jest dość żenujące nawet gdy obetniemy muzyczkę do około 2 minut. Znajomi maja nam pożyczyć płytkę z walcem; nie wiedziałam że kiedyś do tego dojdzie ale może Kasia Cichopek mi pomoże ![]() Jednym słowem: POMOCY! Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2009-04-19 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kroki walca angielskiego
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wrzuć na youtube: walc angielski i pooglądaj. Dodajcie parę obrotów i będzie dobrze - kroki są bardzo proste ![]() http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=axQXIKjK5gc Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kroki wlca angielskiego
Ja tez to ciężko widzę. Za mało czasu. Żeby teraz coś zdziałać, to musielibyście dziennie ćwiczyć po 6-8h żeby opanować więcej kroków i ułożyć sobie jeszcze układ. A pewnie przed ślubem macie masę innych spraw na głowie, żeby całe dnie poświecić tylko na taniec.
My tańczymy w klubie tańca już od 3 lat . Uczymy sie tam różnych tańców, ale żeby opananowac akurat tylko w walcu angielskim trochę więcej kroków niż podstawowy i obrót to trzeba kilkanaście godzin nauki i kilkanaście godzin powtórek układu. Tak, żeby wszystko wyglądało pięknie, lekko i rytmicznie.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To fakt, że zostawiliślmy sobie to na ostatnią chwilę ale cóż...
Na kurs kiedyś chodziliśmy, ponad pół roku więc z postawą i tym co juz umiemy nie jest źle tylko to trochę za nudne. Dzięki iwka28 za filmiki; z pierwszego skorzystam na 100% bo jest dobrze pokazane. Drugi to nie ten walc, poza tym mojego przyszłego na takie wygibasy bym w życiu nie namówiła. ![]() Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2009-04-20 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Poszukajcie whiska i obrotu partnerki (partnerka prezentuje się idąc po okręgu
![]() ![]() Nie wiem czy obrazowo wytlumaczylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Becia 28
To takie nasze hobby, sposób na spędzenie czasu.
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A filmik - tak sobie pomyślałam że może się przydać - natknęłam się na niego jak szukałam inspiracji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
I jak z pierwszym tańcem? Kiedy macie dokładnie ten ślub? A może już mieliście? Napisz jak Wam poszło, mam nadzieję, że dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ślub był 25.04. ale dopiero teraz mam troche czasu ponieważ wyruszylismy praktycznie od razu w podróż poślubną.
Wczoraj oglądnęłam płytkę z wesela: taniec nam wyszedł! Bez wpadek, deptania, i innych dziwnych myków że ja che tańczyć w drugą stronę niż małzonek ![]() Wogóle wszystko nam się udało łącznie z pogodą na którą nie mieliśmy wpływu. Życze każdemu takiego wesela! Mam wspaniałe wspomnienia do końca życia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek. Wesele w sobotę. Mamy opanowany układ. Niestety boję sie że jak założe suknię to Pan Młody mi ja podepcze! Jak to było u was? Jak uchronić suknię przed atakiem trola
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Hehehe dobre pytanie
![]() Mi instruktorka tanca nakazala przynosic na lekcje , a dzien przed weselem w domu to juz w ogole obowiazkowo - HALKĘ zeby ten biedny TŻ miał wyobrazenie jak daleko ma się ode mnie trzymac. Co prawda jeszcze tego nie wyprobowalismy,bo suknie odbiore dopiero w tym tygodniu, ale podejrzewam,ze to zda egzamin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Halka to dobry pomysł.Ja niestety nie miałam halki,koło było integralną częścią sukni.Nie chciałam żeby z tego powodu TŻ widział suknie przed ślubem,więc poszliśmy na żywioł.Wzięliśmy poprawkę na to i uczyliśmy się tańczyć w większej odległości i jakoś to wyszło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Miałam krótką sukienkę tzn do półłydki. sprawdziła się świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Tańczyliśmy walca angielskiego i wszystko byłoby super, gdyby nie sukienka... Miałem problem z odpowiednią pozycją, wciąż musiałem myśleć o tym, żeby na nadepnąć na sukienkę i przy okazji jeszcze żona władowała obcas w sukienkę, masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
brrr ja na swoim weselu tez klelam suknie przy walcu
![]() Okropnosc, jakbym jeszcze raz brala slub to bym kupila sukienke do polowy lydki ![]() Suknia slubna do tancow klasycznych ani zadnych wg mnie sie nie nadaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Udało się. Razem ze starszą podpięłyśmy agrafkami suknię z przodu trochę do góry i jakoś daliśmy radę bez deptania
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.