|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kręcone, proste.. I poniszczone. Help me.
Cześć.
![]() Mam problem z włosami.. No chociaż nie nazwałąbym tego dużym problemem, to problem jest. ![]() ![]() A może jakieś odżywki? ;> Proszę o rade . ![]() Aa i jak już zaczęłam o tym pisać.. ;D To chciałabym się dowiedzieć jakie są dobre suszarki-lokówki, do robienia fal.. Nie loczków a fal. ;] dzięki . ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kręcone, proste.. I poniszczone. Help me.
Kobietkom to nigdy nie dogodzisz. Ja ma z reguły proste włosy (chyba że przezywają kryzys to się wywijają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no ja wlasnie teraz, nie bede podcinac, do marca ;P
chce zeby odrosly i dopiero jes podetne. No ale moim zdaniem sa jakies produkty do prostowania co az tak nie niszcza wlosow.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja robilam prostowanie trwala w JLD w Warszawie. Efkt byl super. I rzeczywiscie trzymal sie przynajmniej 6 miesiecy. Ale ja nie mam tak kreconych wlosow, jak Ty. Acha, wlosy po prostowaniu chemicznym sie niszcza, ale mam wrazenie, ze nieporownywalnie mniej, niz po meczeniu codziennym prostownica i suszarka. Po prostowaniu najlepiej podciac 2-5cm i wtedy juz beda dlugo ladne.
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Trwale prostowanie podobno bardziej niszczy wlosy ;P
i sporo kosztuje ;P
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja to prostowanie robilam pewnie 5-6 lat tmu. Nie pamietam, ile to kosztowalo, ale wcale nie mialam wrazenia, ze duzo. Wydaje mi sie, ze cos kolo 100zl. Pewnie mozna zadzwonic do JLD i zwyczajnie zapytac. Ja robilam w Al. Jerozolimskich na przeciwko Smyka. Nie wiem, czy ten salon jeszcze istnieje, bo juz nie mieszkam w Warszawie.
Co do zniszczenia - prostowanie robilam 2 razy. Za pierwszym razy bylo super, za drugim wlosy sie zniszczyly. Wniosek - wszystko zalezy od osoby, ktora to robi - jak z farbowaniem, obcinaniem itd.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Używaj serum termoochronnego np. z profesjonalnych l'oreal Iron Finish - kosztuje ok.40 zł ale starcza na bardzo długo i naprawdę działa
![]() Lokówka do fal to bedzie taka poprostu o dużej średnicy np.38 mm czy nawet większej jeśli znajdziesz taka Ja na Twoim miejscu bym rozważyła jednak tą trwałą prostującą bo wydaje mi sie ze codzienne używanie prostowanicy bardziej niszczy niż jakbyś sobie zrobiła raz na rok taka trwałą
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.