Stan psychiczny uzależniony od humorów Tżta. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 22:18   #1
Bella Luna
Przyczajenie

Stan psychiczny uzależniony od humorów Tżta.

Witam.
Od pewnego czasu bardzo się zmienilam. Kiedyś byłam osobą spokojną, raczej zamknięta i wszystko tłumiłam w sobie, natomiast teraz jest na odwrot, strasznie jestem wybuchowa, nerwowa i niespokojna psychicznie. W zasadzie to od kad jestem z TZ taki stan się utrzymuje. Kazdego dnia kiedy tylko wstaje, pojawia sie wielki grymas, złosc na twarzy i mysl, co dalej? Czy u TZta wszystko ok, w jakim humorze wstanie, czy znowu coś mu nie będzie pasowało. Wszystko jest jakby uzaleznione od niego, moj stan psych tez. bardzo mnie to meczy, ale nie umiem nic z tym zrobic.
Wszystko co robie, robie tak na pradwde dla niego, zeby jemu było dobrze. Nie pamietam kiedy myslalam o sobie, ale TZ ma inne zdanie na ten temat. Ze zawsze tylko mysle o sobie i ma byc tak jak ja chce. Boli takie gadanie, najbardziej wtedy, kiedy wiesz, ze tak nie jest.Kiedy robvisz wszystko co tylko mozesz dla drugiej osoby, a ona najnormalniej w swiecie tego nie zauważa i jeszcze jej mało.
Na początku naszego zwiazku podobało mi sie we mnie to, ze byłam niedostępną dla niego dziewczyną, zawsze sie starał i zabiegał. Teraz w sumie nie ma we mnie juz chyba nic, co moglabym mu dać.

Czy mozna to jakos zmienic? Co moge zmienic w swoim postępowaniu/zachowaniu. Czy mozna wrocic do normalności? Moge przestac byc uzaleznioną od jego i jego humorków?Czy moge stać sie inna kobieta dla niego?
Bella Luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 23:53   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Stan psychiczny uzależniony od humorów Tżta.

Zmienić faceta.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 07:45   #3
Jaatkaa85
Zadomowienie

Toxyczna miłośc w najczystszej postaci.
Nie warto.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 07:49   #4
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez Bella Luna Pokaż wiadomość
Czy mozna to jakos zmienic?
Nie można.
Rzuć go, to toksyczny związek.
Nie będziesz nigdy szczęśliwa z takim mężczyzną. Niezależnie od tego, co zrobisz. Możesz być idealna, ale on i tak nie zmieni swojego podejścia. To tylko niszczy Ciebie samą.
Zostaw go i bądź szczęśliwa, bo na to zasługujesz.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 07:56   #5
suszarka
Buc

napiszę to samo, rzucić, odejść i zacząć w końcu żyć.
Stary 2009-08-06, 07:59   #6
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Czy moge stać sie inna kobieta dla niego?
Nie możesz się zmienić dla kogoś! Ty masz być sobą i Twój mężczyzna przyszły lub obecny musi Cię kochać i akceptować taką jaka jesteś.

Załóżmy że w swoim życiu miałaś pięć poważnych związków, każdy mężczyzna był inny i lubił co innego i do każdego z nich chciałabyś się dopasować, dla każdego z nich zmienić. Kim byłabyś po zakończeniu ostatniego związku? Podejrzewam, że sama byś tego nie wiedziała, bo pogubiłabyś się w tym wszystkim.

Jeżeli chce się zbudować trwały związek trzeba być sobą. Nie zakładać maski i grubej warstwy tapety, ale być jak najbardziej naturalnym. Tylko wtedy jest szansa na coś prawdziwego. Zawsze znajdzie się człowiek, który pokocha Cię i zaakceptuje ze wszystkimi Twoimi wadami i zaletami, wszystkimi głupimi przyzwyczajeniami i poglądami.

Cytat:
Czy u TZta wszystko ok, w jakim humorze wstanie, czy znowu coś mu nie będzie pasowało. Wszystko jest jakby uzaleznione od niego, moj stan psych tez. bardzo mnie to meczy, ale nie umiem nic z tym zrobic.
Wszystko co robie, robie tak na pradwde dla niego, zeby jemu było dobrze.
Mężczyźni to naprawdę złożone istoty i oni myślą inaczej niż my. Ale nie możemy robić wszystkiego dla nich i codziennie się zastanawiać przytuli/ nie przytuli, pochwali/nie pochwali, będzie miał humor/ nie będzie miał. Trzeba poznać swojego mężczyznę i samemu stwierdzić czy chce się z nim być czy nie. Bo skoro mówisz, że Twoje życie kręci się wokół tego w jakim humorze wstanie to ja Ci dziewczyno z całego serca współczuje. Jak mój miesiek wstaje lewą nogą i ma muchy w nosie to nie stresuje się tym faktem. Każdemu z nas może się zdarzyć. Ale gdyby to zdarzało się nagminnie to myślę, że już dawno podziękowałabym panu i wymieniła na lepszy model.

Także zastanów się Kochana na tym czego właściwie chcesz. I czy jesteś z nim bo go kochasz, i czy przyadkiem na siłę nie podtrzymujesz swojego związku.
marao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 09:06   #7
Nastka*
Raczkowanie

Kochana!
Doskonale Cię rozumiem. czytając ten watek poczułam się jak bym sama to wszystko pisała.

Ja niestety coraz częściej dochodzę do tego, iż nic nie da się zrobić w takiej sytuacji.
Bo czy jest sens uzalezniać wszystko od mężczyzny, który w zamian nic nie daje? Najgorsze jest to, że tkwimy w toksycznych związkach, bo boimy sie tego co będzie gdy "Jego" zabraknie. Ale ilez można się starać, prosic i rozmawiać, kiedy ciągle słyszymy to samo??

Ja opadam z sił, bo nie moge się pogodzić z tym wszystkim. Boli mnie to, że uczucie, które było dla mnie wszystkim i dzięki niemu byłam szczęśliwa przerodziło się w coś co cholernie boli.
Niestety jest bardzo blisko od miłości do nienawiści.

Pozdrawiam i wiele cierpliwości życze )
Nastka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 09:29   #8
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy robvisz wszystko co tylko mozesz dla drugiej osoby, a ona najnormalniej w swiecie tego nie zauważa i jeszcze jej mało.
On zauważa, oczywiście że zauważa. Zauważył nawet, że mu się to należy... podane na tacy. A apetyty rośnie w miarę jedzenia.

Cytat:
Na początku naszego zwiazku podobało mi sie we mnie to, ze byłam niedostępną dla niego dziewczyną, zawsze sie starał i zabiegał. Teraz w sumie nie ma we mnie juz chyba nic, co moglabym mu dać.
Dałaś wszystko i teraz nie masz już co...

Sama powinnaś już widzieć odp. na swoje pytanie.

Starał się, zabiegał, byłaś niedostępna - było dobrze. Dawałaś, dawałaś, dawałaś... - jest źle.

Cytat:
Czy mozna to jakos zmienic? Co moge zmienic w swoim postępowaniu/zachowaniu. Czy mozna wrocic do normalności? Moge przestac byc uzaleznioną od jego i jego humorków?Czy moge stać sie inna kobieta dla niego?
Stań się inną kobietą DLA SIEBIE!

Zajmij się sobą, swoimi pasjami, nie odbierz czasem telefonu, olej jego humor, bądź zajęta gdy zechce się spotkać, idź do kina, na spacer, na kawę z kimś, na ploty, na rower... Wróć do swojego życia.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 10:26   #9
dreaminka
Raczkowanie

chciałabyś mu dać niebo jak by to bylo możliwe....
znam to doskonale tylko ze czasem nie mozna tak tego zmienic bo jak dotyczy to np ojca albo brata? to co wtedy? zerwiesz, uciekniesz? rodziny sie nie wybiera...
trzeba chodzic na paluszkach i wszedzie musi byc czysciutko i jedzenie kladzione pod jego nos, nie mozesz dac mu powodow do krzyku, w koncu ciagle myslisz o nim i robisz mu dobrze by samemu miec spokoj, zastanow sie czy chcesz miec takiego meza albo czy chcesz na to skazac swoje dzieci?
zerwij z nim, a moze akurat sie ocknie i cos sie zmieni, mimo ze nie bardzo w to wierze...

dreaminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 14:06   #10
Bella Luna
Przyczajenie

Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. ale to nie takie łatwe odejsc kiedy się kocha.
Stary 2009-08-06, 14:24   #11
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. ale to nie takie łatwe odejsc kiedy się kocha.
Jasne, że to nie jest łatwe. Ale musisz wybrać lepsze zło. Zastanów się czy chcesz być sobą i być szczęśliwa, czy zostać z nim i mhm........... zobaczyć jak będzie
marao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 14:40   #12
arrabbiata
Zadomowienie

Może nie trzeba tak od razu rzucać faceta, tylko po prostu zmienić swoje nastawienie co do związku. Nie przejmować się wiecznie, w jakim nastroju jest jaśnie pan, ignorować fochy, nie przejmować się tak wszystkim...
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 14:44   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Moim zdaniem to raczej ciężko jest kochać kogoś, kto sprawia, że moje życie robi się do bani. Ale co kto lubi
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 14:55   #14
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to raczej ciężko jest kochać kogoś, kto sprawia, że moje życie robi się do bani. Ale co kto lubi
Chyba niejedna z nas wie, jak to jest kiedy się kocha idiotę...
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 18:10   #15
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Może nie trzeba tak od razu rzucać faceta, tylko po prostu zmienić swoje nastawienie co do związku. Nie przejmować się wiecznie, w jakim nastroju jest jaśnie pan, ignorować fochy, nie przejmować się tak wszystkim...
otoz to, a gdy to juz nie pomoze to zastanowic sie czy to aby na pewno wlasciwy mezczyzna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 07:39   #16
Bella Luna
Przyczajenie

Wydaje mi się, ze lepiej traktje kolezanki ode mnie, ale ja kolegów mieć nie mogę wiec dla swietego spokoju ich nie mam. Nawet straciłam najlepszą przyjaciołke przez to i reszte kolezanek, bo "nie widzialam swiata poza nim" złe, zle, zle , ja to wszystko wiem. A jesli zaczne zyc "swoim" nie jego zyciem, bede olewać humorki, fochy itp. tak bym bardzo chciała, jakie moze byc jego nastawienie do mnie?

Jak postępować zebym wreszcie poczula ze odrobine stara się o mnie?

/bardzo dziekuje za odpowiedzi.
i nie zostawiajcie mnie jeszcze, bo nei wiem co mam robvic.

Mama powiedziała, ze rozwali sie ten zwiazek. twu twu.

Edytowane przez Bella Luna
Czas edycji: 2009-08-07 o 07:41
Stary 2009-08-07, 07:54   #17
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Chyba niejedna z nas wie, jak to jest kiedy się kocha idiotę...
Oj, tak wiemy, wiemy.
Naprawdę ciężko jest odejść od czegoś takiego, ale warto, naprawdę warto, aby chycić trochę powietrza.
Stary 2009-08-07, 09:48   #18
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, ze lepiej traktje kolezanki ode mnie, ale ja kolegów mieć nie mogę wiec dla swietego spokoju ich nie mam. Nawet straciłam najlepszą przyjaciołke przez to i reszte kolezanek, bo "nie widzialam swiata poza nim" złe, zle, zle , ja to wszystko wiem. A jesli zaczne zyc "swoim" nie jego zyciem, bede olewać humorki, fochy itp. tak bym bardzo chciała, jakie moze byc jego nastawienie do mnie?

Jak postępować zebym wreszcie poczula ze odrobine stara się o mnie?

/bardzo dziekuje za odpowiedzi.
i nie zostawiajcie mnie jeszcze, bo nei wiem co mam robvic.

Mama powiedziała, ze rozwali sie ten zwiazek. twu twu.

Mamie możesz wierzyć na słowo...tzn. nie życzę ci nic złego, wręcz przeciwnie- jako osoba właśnie rozstająca się ze swoim TŻ(po 7latach bycia razem) życzę ci jak najlepiej, ale z tego co piszesz to facet po prostu się odkochał u mnie podobnie, z tym, że doszliśmy do wspólnego wniosku, że sie odkochaliśmy
Ja też potraciłam koleżanki (nie było ich tak znowu wiele, ale jednak) przez to że zawsze, wszystko robiłam z TŻ-em, a nie z kimś innym, on miał swoich kolegów, swoje wyjścia na piłkę, mecze, spotkania przy piwie itp., Ja- miałam czekać w domu, robić coś, ale sama. Jak spotykałam sie z koleżankami, albo kumplami (nie daj Boże) to był albo foch, albo szedł na pół nocy do swoich kolegów, nie mówiąc mi gdzie idzie i kiedy wróci.
Nie warto być z człowiekiem który nie szanuje drugiej połowy.
Zajmij sie sobą, zacznij wyglądać pięknie, zrób sobie sesje "SPA" z koleżanką- potem wybież się na miasto, kup nowego ciucha, wyjdz do ludzi, zapisz się na kurs tańca/pływania/językowy, poznaj kogoś nowego (nie w sensie wymiany na lepszy model- to przyjdzie później, na razie po prostu zrób coś innego niż codzień) zobacz że świat pełny jest sympatycznych ludzi, ciekawych doznań, sa miejsca gdzie żyją przystojni i wolni mężczyźni...popatrz na świat przez różowe okulary. Wtedy ten facet wypadnie blado i nieciekawie w twoich oczach, no i może sama tez się odkochasz...
rozstania nie są łatwe, są cholernie bolesne, nie ważne z jakiego powodu i po jakim czasie sie rozstajesz z ukochanym. Ważne, żeby podejśc do tego bez poczucia winy, a raczej z maxymą "co mnie nie zabije to mnie wzmocni"
p.s. jakby co to pamiętaj że nie jesteś sama

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 10:23   #19
Bella Luna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
ale z tego co piszesz to facet po prostu się odkochał
moze i zachowanie na to wskazuje, ale (naiwna?) mowi i powtarza, ze kocha i ze jestem dla niego wszystkim. mamy też wyjechać razem na wakacje. to tylko taka gra?

Edytowane przez Bella Luna
Czas edycji: 2009-08-07 o 10:27

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 10:59   #20
Jaatkaa85
Zadomowienie

Z tego, co piszesz, jest to typ faceta, który lubi gierki.
Lubi być władczy, kiedy kobieta mu ulega.
Nie warto, uwierz, nie warto.
Stary 2009-08-07, 13:21   #21
Bella Luna
Przyczajenie

lubi byc władczy, lubi. obawiam sie jednak, ze bez tego 'typa' bedzie jeszcze ciezej.
Stary 2009-08-07, 16:24   #22
Jaatkaa85
Zadomowienie

Jeśli lubisz być poniżana i szykanowana, żyć w pięknej klatce, to jak najbardziej.
Ja bym nie chciała być służącą, z doskoku, kiedy Panu sie zachce łaskawie mną zainteresować.
Byłam kiedyś w takim związku - i był to koszmar. Też nikt by mi nie przetłumaczył, że to złe, na szczęście przejrzałam na oczy. Potem spotkałam wyjątkowego meżczyznę, który nigdy nie odważyłby się być "moim Panem".
I droga partnerstwa - jest jedną drogą do szczęśliwego związku, innej nie ma.
Stary 2009-08-07, 18:01   #23
Niezmienna
Wtajemniczenie

Cytat:

Pewnie ,że nie jest łatwe.Ale kochasz a mimo to nie czujesz się szczęśliwa co to za sens bycia z kimś takim?

Cytat:
lubi byc władczy, lubi. obawiam sie jednak, ze bez tego 'typa' bedzie jeszcze ciezej.

Mój facet tez lubił być władczy...ale zawsze liczył się z moim zdaniem.Nigdy nie czułam sie przy nim smutna i wypruta z sił tak jak Ty.
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 08:31   #24
Bella Luna
Przyczajenie

Może troszeczkę olać jego zachowanie?
Przeciez nie zawsze musze sie podporzadkować jego humork.
Wiecie. kiedys jechalismy razem gdzies i w pewnym momencie zamlikłam, no b nie wiedziałam, co mowic. i tak sobie jechalismy w ciszy, na co on pyta : co tak zamilkłas? - tak wyszło. nie odzywalismys ie potem przez 70% drogi. pozniej strzelał jakies chore fochy o to, ze nie wiedzialam co mowic.
Czasem jak przyjedzie, to wiadomo, ze tez nie zawsze musze byc jakos szczegolnie rozgadana , wiec siedzimy lub lezymy i ogladamy film, to pozniej TZ nie jest w najlepszym humorze, nie wiem czy chce mi cos 'tym' pokazać. Po wczorajszym takim dniu wracał dłuzej niz zwykle do domu, bo z 45 min. Moze sie spotkal pod drodze ze znajomymi- nie bronię, tylko zawsze pisal " stoje z chłopakami, zaraz bd w domu" to wiaodmo byłam spokojniejsza.
Kiedyś chcial zeby wszystko miedzy nami było jasne, zebysmy sovbie wszystko mówili tylko widze, ze TZ tego nie robi, a jak zwroce mu uwage, to znowu beda kłotnie. znowu sobie cos wymyslam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości