|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Podróż Kraków-Łódź, jak najlepiej?
Wątku podobnego nie znalazłam, albo wizażowa wyszukiwarka po prostu nie chce ze mną współpracować.
Potrzebuję dostać się w piątek wieczorem do Łodzi z Krakowa, nie bardzo wiem jakie połączenie wybrać, żeby było najlepiej, najszybciej i bezproblemowo. Pociąg, linia PKS obsługiwana przez dworzec RDA, jest jeszcze coś innego? Bardzo proszę o pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podróż Kraków-Łódź, jak najlepiej?
Ja bym się na pewno nie zdecydowała na PKP, są kiepskie połączenia do Łodzi. Może firma Polski Bus oferuje połączenie na tej trasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
PB nie obsługuje takiej trasy.
Ogólnie jest kiepsko na tej trasie i znajomi wybierają jednak pociągi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No właśnie też się boję PKP-ani to przyjemne, możliwe opóźnienia itd...
Zna któraś z Was dziewczyna jakieś dobre połączenia autobusowe? Bo im więcej przeglądam tych stron gdzie są umieszczone zbiorcze informacje o komunikacji zbiorowej i wyszukiwarka połączeń tym mniej z tego wszystkiego rozumiem...
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej wyszukaj przez stronę RDA, zaznacz tylko przyjazdy- tam będą i PKSy i prywatne busy jeśli jakieś jeżdżą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tzn. wiesz, no jeszcze nie ta pora roku, zeby opoznienia byly nagminne, takze trzeba sprawdzac na biezaco na stronie PKP, informuja o mozliwych opoznieniach. Raczej minusem jest przesiadka. Zalezy jak dlugo trwa. W Warszawie jest m.in. takze pol biedy, to nie jakis Pcim Dolny, ze nawet w razie W nie ma gdzie kawy wypic czy posiedziec w budynku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Z RDA masz autobus przelotowy o godzinie 17:00, przyjazd do Łodzi Kaliskiej 21:55, albo później 19:22, a przyjazd 23:35. Wcześniej za to jest o 13:15 i przyjazd o 18:50.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o sprawdzanie PKSów i busów to zawsze ratuję się stroną rozklady.com.pl, jeszcze się nie zawiodłam - a jeśli jechałam pierwszy raz to potwierdzałam w informacji RDA. U części przewoźników można również sprawdzić cenę biletu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
O prywatnych nic nie wiem, więc w tym zakresie nie pomogę. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-09-10 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.