|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przebarwienie nad górną wargą???
Mam pewien problem, a mianowicie od jakiegoś czasu pojawiło mi sie dziwne przebarwienie nad górną wargą (wygląda to jakbym się umazała czymś żółtym, nierozsmarowała pudru lub miała żółty wąsik
![]() ![]() ![]() A może ANTHELIOS XL SPF 60+ byłby dla mnie lepszy?? Edytowane przez kuleczka24 Czas edycji: 2006-07-25 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przebarwienie nad górną wargą???
to ostuda, wynik hormonów i UV. ale dziwne, że Ci to jeszcze ciemnieje, mimo filtrów. może nakładaj w tym miejscu filtry częściej?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
halo, halo... nikt nie ma żadnego pomysłu???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
spróbuję, a może lepiej zmienić fitr na taki z wyższym IPD?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps ja mam na czole - na razie, bo biorę homony i kiedyś wystawiałam się na słońce bez filtrów:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tak chyba zrobię, nie mogę tak chodzić jak z wąsem po soczku Kubusiu...
![]() Ciekawa jestem czy acnederm da sobie radę z tym przebarwieniem czy muszę wytoczyć jakiś cięższy kaliber? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tez mam przebarwienia nad gorna warga
![]() ![]() Nie jestem pewna czy w moim przypadku to ostuda,nie jestem w ciazy ![]() ale problemy z tarczyca owszem,mam. Dobra wiadomosc jest taka,ze ostudowe plamki same czesto znikaja,szkoda,ze posloneczne nie... kuleczka24 ![]() Trzeba czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie,
ostuda to także mój problem. Wszystko zaczęło się w tym roku. Tak jak Wy pozwoliłam sobie na wystawienie buzi na działanie promieni słonecznych .. i proszę brunatna plama na czole ![]() Czy jest ktoś .. kto się z tym uporał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
U mnie ostuda pojawiła się nad górną wargą, na czole, a latem pod wpływem słońca pojawiała się jeszcze na policzkach,ale stamtąd zaraz znikała,kiedy tylko "schodziłam ze słońca".Powstała u mnie na skutek przyjmowania hormonów przez kilka lat oraz niefarobliwego opalania twarzy, bez ochrony wysokim filtrem.Po odstawieniu tabletek i po kilkunastu zabiegach peelingiem kawitacyjnym (ultradźwięki) pzrebarwienie zniknęło całkiem.Dodam,że nie opalam już twarzy ani w solarium ani na słońcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, co to ta ostuda (znaczy już teraz wiem - bo wygooglowałam). Ja też mam takie przebarwienie chyba od zawsze. Nie opalam się za dużo, tabletki zaczęłam brać dopiero 2 miesiące temu (Jasmine - z tego co wiem tam są minimalne dawki hormonów - więc to chyba nie szkodzi). Poszłabym na mikrodembrazję ale nie wiem czy to działa, ile razy trzeba iść, żeby zadziałało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Doskonałe efekty daje połączenie kwasów i mikrodermabrazji...no i tradycyjnie blokery słoneczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.