Nie chudnę pomimo diety. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-30, 06:50   #1
kasia__123
Przyczajenie

Nie chudnę pomimo diety.

Witam,
mam pytanie odnośnie mojej diety.
Jem zdrowo - 5 małych posiłków dziennie ,ćwiczę codziennie ok. 1 godziny, nie jem słodyczy, tłuszczy, mięsa i mimo to nie chudnę!!
Odżywiam się tak już od tygodnia a waga jest cały czas taka sama.
Jestem załamana i tracę już motywację. Chciałam się spytać, czy któraś z was też byłą w takiej sytuacji i co mam zrobić? Dodam, że mam 170 cm wzrostu, moja obecna waga to 57 kg, a wymarzona to 52 kg.
kasia__123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 06:55   #2
Annie1441
Wtajemniczenie

Dot.: Nie chudnę pomimo diety.

Cytat:
Napisane przez kasia__123 Pokaż wiadomość
Witam,
mam pytanie odnośnie mojej diety.
Jem zdrowo - 5 małych posiłków dziennie ,ćwiczę codziennie ok. 1 godziny, nie jem słodyczy, tłuszczy, mięsa i mimo to nie chudnę!!
Odżywiam się tak już od tygodnia a waga jest cały czas taka sama.
Jestem załamana i tracę już motywację. Chciałam się spytać, czy któraś z was też byłą w takiej sytuacji i co mam zrobić? Dodam, że mam 170 cm wzrostu, moja obecna waga to 57 kg, a wymarzona to 52 kg.
1. co ćwiczysz i z jaką intensywnością
2. niejedzenie mięsa i tłuszczy to błąd
3. wklep cały jadłospis
4. dążysz chyba do niedowagi (nie chce mi się sprawdzać)
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 06:58   #3
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
1. co ćwiczysz i z jaką intensywnością
2. niejedzenie mięsa i tłuszczy to błąd
3. wklep cały jadłospis
4. dążysz chyba do niedowagi (nie chce mi się sprawdzać)
potwierdzam... odpowiedz na te pytania.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 07:31   #4
kasia__123
Przyczajenie

Więc tak, moje sniadanie ma z reguły ok 200 kcal- jem mały jogurt i jakis owoc np brzoskwinie lub jabłko. Czasami zamiast jogurtu jem 2 jajka na twardo.

Następny posiłek jem po ok 2 godzinach-najczęściej jest to owoc lub ryż z warzywami.

Kojelne 3 posiłki to przeważnie owoce - np jabłko, lub warzywa.

Jesli chodzi o ćwiczenia to jest aerobik- ćwicze co najmniej pół godziny dziennie.
Stary 2009-08-30, 07:38   #5
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Więc tak, moje sniadanie ma z reguły ok 200 kcal- jem mały jogurt i jakis owoc np brzoskwinie lub jabłko. Czasami zamiast jogurtu jem 2 jajka na twardo.

Następny posiłek jem po ok 2 godzinach-najczęściej jest to owoc lub ryż z warzywami.

Kojelne 3 posiłki to przeważnie owoce - np jabłko, lub warzywa.

Jesli chodzi o ćwiczenia to jest aerobik- ćwicze co najmniej pół godziny dziennie.
Przeczytaj 10 PŻ - twoja dieta nie jest z nimi zgodna. Bardzo uboga w białko - możesz mi powiedzieć dlaczego nie jesz mięsa?
Stary 2009-08-30, 07:52   #6
Annie1441
Wtajemniczenie

to ja się wcale nie dziwię że nie chudniesz :P
wcześniej mówiłaś że ćwiczys 1h
lepiej daruj sobie aerobik i idź na siłownie

a ta dieta... no cóż. tragedia =) przeczytaj 10PŻ w wątkach podwieszonych jak mówi Weronika i porównaj ze swoim jadłospisem. ułóż coś sensownego z kalorycznością około 1500 kcal i wklej
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 08:08   #7
kasia__123
Przyczajenie

Nie jem mięsa bo nie lubię, ale nie rozumiem dlaczego nie chudnę skoro jem mało i spalam kalorie i dobrze się czuję. Nie rozumiem..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-30, 08:15   #8
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Nie jem mięsa bo nie lubię, ale nie rozumiem dlaczego nie chudnę skoro jem mało i spalam kalorie i dobrze się czuję. Nie rozumiem..
Masz bardzo rozwaloną przemianę materii przez taką dietę. Możesz zastępować mięso poprzez soję i inne strączkowe, nabiał i jajka. Dodatkowo masz ujemny bilans kaloryczny, a więc przy takiej diecie efekt przytycia a nie chudnięcia gwarantowany, to raczej głodówka niż normalna dieta. Jeśli nie jesz mięsa musisz dostarczać białko w inny sposób. Musisz jeść produkty z pełnego przemiału, strączkowe, nasiona, kiełki, warzywa, owoce, nabiał, jajka.... masz spory wybór, a twoja dieta jest uboga w białko, mikroelementy i szybko możesz się dorobić anemii. Poczytaj w internecie o diecie wegetarian - dobrze zbilansowanej naturalnie. A areobik nie wyrobi ci mięśni a ni spali tkanki tłuszczowej - musisz połączyć ćwiczenia siłowe i areoby (tu zapraszam na wizażowy fitness tam dziewczyny ci doradzą). Oblicz też sobie BMI i zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij od zapotrzebowania 300 kcl.
Stary 2009-08-30, 11:05   #9
Megha
Raczkowanie

Podpisuję się pod wszystkim co napisały dziewczyny i dodam swoje 5 groszy.

Miałam na początku podobną sytuację jak Ty, ale była ona dodatkowo spowodowana (oprócz złej, podobnej do Ciebie diety --- jestem wege) wywołana niedoczynnością tarczycy.
Warto się przebadać, bo osoby z tą przypadłością muszą najpierw aktywować swój metabolizm odpowiednią dawką leku na tarczycę i ruchu zanim przejdzie się do spacjalnej wysokobiałkowej diety (którą również Ci polecam, pomaga doskonale takim osobom zrzucać kilogramy, czego jestem przykaładem --- wtedy żadnej soji z taką przypadłością; ja musiałam zacząć jeść ryby morskie, gdyż nie dość, że nie miałam w diecie jodu --- odpowiedzialnego za odpowiednią przemianę materii i poprawny metabolizm (u nas zwolniony) i mimo, że na początku nie chudłam, po 4 miesiącach kilogramy lecą!).

Jak tak dalej będzie, pójdź przebadać krew, TSH, antyciała i jeżeli coś będzie poza normą, odwiedź endokrynologa.

Powodzenia!

Edytowane przez Megha
Czas edycji: 2009-08-30 o 11:06
Megha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości