|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie chudnę pomimo diety.
Witam,
mam pytanie odnośnie mojej diety. Jem zdrowo - 5 małych posiłków dziennie ,ćwiczę codziennie ok. 1 godziny, nie jem słodyczy, tłuszczy, mięsa i mimo to nie chudnę!! Odżywiam się tak już od tygodnia a waga jest cały czas taka sama. Jestem załamana i tracę już motywację. Chciałam się spytać, czy któraś z was też byłą w takiej sytuacji i co mam zrobić? Dodam, że mam 170 cm wzrostu, moja obecna waga to 57 kg, a wymarzona to 52 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie chudnę pomimo diety.
Cytat:
2. niejedzenie mięsa i tłuszczy to błąd 3. wklep cały jadłospis 4. dążysz chyba do niedowagi (nie chce mi się sprawdzać) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Więc tak, moje sniadanie ma z reguły ok 200 kcal- jem mały jogurt i jakis owoc np brzoskwinie lub jabłko. Czasami zamiast jogurtu jem 2 jajka na twardo.
Następny posiłek jem po ok 2 godzinach-najczęściej jest to owoc lub ryż z warzywami. Kojelne 3 posiłki to przeważnie owoce - np jabłko, lub warzywa. Jesli chodzi o ćwiczenia to jest aerobik- ćwicze co najmniej pół godziny dziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
to ja się wcale nie dziwię że nie chudniesz :P
wcześniej mówiłaś że ćwiczys 1h ![]() lepiej daruj sobie aerobik i idź na siłownie ![]() a ta dieta... no cóż. tragedia =) przeczytaj 10PŻ w wątkach podwieszonych jak mówi Weronika i porównaj ze swoim jadłospisem. ułóż coś sensownego z kalorycznością około 1500 kcal i wklej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie jem mięsa bo nie lubię, ale nie rozumiem dlaczego nie chudnę skoro jem mało i spalam kalorie i dobrze się czuję. Nie rozumiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Podpisuję się pod wszystkim co napisały dziewczyny i dodam swoje 5 groszy.
Miałam na początku podobną sytuację jak Ty, ale była ona dodatkowo spowodowana (oprócz złej, podobnej do Ciebie diety --- jestem wege) wywołana niedoczynnością tarczycy. Warto się przebadać, bo osoby z tą przypadłością muszą najpierw aktywować swój metabolizm odpowiednią dawką leku na tarczycę i ruchu zanim przejdzie się do spacjalnej wysokobiałkowej diety (którą również Ci polecam, pomaga doskonale takim osobom zrzucać kilogramy, czego jestem przykaładem --- wtedy żadnej soji z taką przypadłością; ja musiałam zacząć jeść ryby morskie, gdyż nie dość, że nie miałam w diecie jodu --- odpowiedzialnego za odpowiednią przemianę materii i poprawny metabolizm (u nas zwolniony) i mimo, że na początku nie chudłam, po 4 miesiącach kilogramy lecą!). Jak tak dalej będzie, pójdź przebadać krew, TSH, antyciała i jeżeli coś będzie poza normą, odwiedź endokrynologa. Powodzenia!
80kg-79-78-77-76-75-74-73-72-71kg-70-69-68-67-66-65-64-63-62- ![]() ![]() Edytowane przez Megha Czas edycji: 2009-08-30 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.