|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Toleriane-podklad
czesc Dziewczynki
![]() ostatnio wpadla mi w rece probka podkladu LRP Toleriane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jesli macie jakies doswiadczenia z tym podkladem to bardzo prosze was o zdanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Toleriane-podklad
Hm... też chętnie przeczytam o porównaniu 11 do 13.
Mam 10, ale nie narzekam - mam bardzo bladą skórę, i ostatnio problemy z nią (temat "trądzik po 30") - 10 bardzo dobrze kryje, bez efektu maski, kolor jest idealny. Wcześniej miałam próbkę 11 - była ciut za ciemna. Miałam jedak wrażenie, że lepiej się rozprowadza i jest bardziej wydajna. Może to jednak złudzenie, a może próbki celowo są "podrasowane"? BTW w Superpharm teraz ten podkład kosztuje bodajże 58zł. Edytowane przez Abuba Czas edycji: 2006-11-14 o 10:23 Powód: pomyliłam kolory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z tym,ze probki sa "podrasowane" zgadzam sie w 100%.... zanim kupilam Dermablend bylam zachwycona probka a podklad w tubce nie byl juz tak fantastyczny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja z chęcia dowiedziałabym się czegos o tym najjaśniejszym odcieniu 10, jestem typowa bladolica, żadne różowe czy zółte odcienie, ale chłodny beż
widział ktoś może ten kolor lub testował?
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no wlaśnie jest też odcień 10 podobno fantastyczny
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Sorki Dziewczyny! Zajrzałam do kosmetyczki i mam własnie 10 (21 mam z unifiance LRP). Bardzo przepraszam za pomyłkę (już edytuję)- tak jak pisałam, kolor jest idealny dla bladej cery - moja czasem wygląda wręcz niezdrowo i ten podkład to ukrywa. Ukrywa również cienie pod oczami.
Edytowane przez Abuba Czas edycji: 2006-11-14 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no to ja juz tlumacze o co mi chodzilo piszac w recenzji o tym ze 11 nie zachowuje sie jak 13
![]() spowodowane jest to zapewne odcieniem i zludzeniem jaki wywoluje.ale na mojej twarzy 11 zachowuje sie okropnie, jest tepa, podkresla skorki (13 znacznie mniej)pomimo tego ze 13 jest ciemniejsza.... to 11 wyglada sztucznie.no i ogolny minus ze sie krudko trzyma ten podklad..ale tak to jest super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
aha to dziekuje za wytlumaczenie
![]() w takim razie czy 10 Toleriane mozna porownac z 15 Dermablend?? bo Dermablend 15 jest dla mnie troche za jasny:/ i z jakim kolorem mozna porownac 11 Toleriane?? sorry za taka ilosc pytan ale planuje jeszcze w tym tyg nabyc ten podklad tylko nigdzie nie maja probek ![]() mam wlasnie okazje nabyc 11 tylko boje sie,ze bedzie za ciemny:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Blueaniu, musisz w jakiejś aptece poprosić o próbki obu i porównać.
Z Dermablendu miałam próbkę jakiś czas temu, koloru nie pamiętam, ale wiem, że nie odpowiadała mi konsystencja, taki przyciężkawy jak dla mnie był ten podkład. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Abuba Dermablend rzeczywiscie jest troche za ciezki i bardzo zapycha mi cere
![]() ![]() a co do probek to bylam juz w kilku aptekach i nigdzie nie maja....jak zwykle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Blueaniu, z Unifiance mam podkład w kremie do cery suchej optycznie wygładzający (mam nadzieję, że tym razem nie pokręciłam, nie mam go przy sobie, zeby sprawdzić). W porównaniu z nim Toleriane kryje o wiele bardziej (konsultantka w aptece mówiła, że ma 25% pigmentu), natomiast jest również Unifiance o podobnym stopniu krycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie mam jak zrobić zdjęcia... Ale bardzo chciałabym Wam pomóc.
może jeszcze spróbuję tak: mam bardzo jasną karnację, nie opalam się z zasady (bo opalam się w plamy) - jestem więc bardzo blada. Odcień 10 jest dla mnie idealny, natomiast podkład L'oreal True Match w najjasniejszym kolorze jest za jasny dla mnie: (może ten podkład gdzieś w sklepie na zywo zobaczycie) http://perfumy.webwweb.pl/x_C_I__P_7015363;7010001.html http://www.e-styl.pl/product_info.ph...olicający.html i zazwyczaj dobierałam jasne podkłady wpadające w róż, a nie w beż. To tyle charakterystyki koloru mojej skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hmmm chyba zdecyduje sie na 11
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
oglądałam dzis Toleriane 10 i Dermablend w tubce Opal, i chyba ten drugi kupię jednak, lepsze krycie, i kolor bardziej bezowy, Toleriane chyba trochę wpada w róż czy brzoskwinie, przynajmniej tak to wyglądało na mojej dłoni, bo niestety maziałam sie testerem, bo próbek nie mieli, dermablend bardziej neutralny
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dla mnie Dermablend opal15 jest za jasny
![]() ![]() myslalam jeszcze nad Dermacolem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Kupilam na allegro probki toleriane nr 11 i jest to jasny odcien, dla mnie wystarczajaco. Mam porownanie z dermablend opal, ktory dla mnie byl po prostu trupio blady. Co do samego podkladu toleriane, to zyzulam dopiero 1 probke wiec niewiele moge powiedziec, ale nie jestem nim jakos szczegolnie zachwycona. Wazy sie na twarzy, splywa i wlazi w pory po paru godzinach. A dodam, ze nakladam naprawde minimalna ilosc, 1ml probka starczyla mi na 4 razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dla mnie probka toleriane byla ok tylko mialam 13 (za ciemna).Nie warzyl sie i dobrze sie trzymal,doskonale przetrwal calonocna impreze bez poprawek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie, ze kryje rewelacyjnie, tak samo jak unifiance korygujacy a moze i nawet lepiej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja zastanawiam się nad Toleriane 10 i Dermablend 15, teraz to już sama nie wiem który byłby dla mnie lepszy, a niestety próbek nigdzie nie ma
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
osobiscie wydaje mi sie,ze Toleriane jest lepszy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Od 2 dni jestem szczesliwa posiadaczka Toleriane
![]() ![]() kupilam nr 11 i troche odcina sie od szyji,jest ciut za ciemny ale jesli odwiedze solarium to mysle,ze bedzie ok ![]() Kryje swietnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dla mnie tez 11 jest troszke za ciemna wiec nastepnym razem kupuje 10
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Chodzę za tymi próbkami 10, a teraz nawet i testera znaleźć nie mogę, czy któraś z użytkowniczek mogłaby go porównać z innym podkładem tak żebym nie wpadła z kolorem całkiem.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Hej wam. Chcialam sie was zapytać czy 11 toleriane wpada w róż? Nie wiem jaki odcień wybrać bo oczywiscie nigdzie nie ma próbek ;/
Z dermablendu mialam 25 i na początku raczej byl dobry ale pozniej troche za ciemny, nie wiem czy to ja zjaśniałam:P czy on mi zciemniał... Potrzebuje jakiegoś zółtego odcienia a nie różowego... co byscie mi polecaly.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.